کد خبر:۷۹۴۵۹۷
در آینده‌ای نزدیک؛

گروه تحقیقاتی ناسا به کمک دانشمندی ایرانی قمر سیاره زحل را بررسی می‌کند

محققان ناسا به سرپرستی علی‌اکبر آقامحمدی در حال آزمایش رباتی هستند که با تغییر شکل خود می‌تواند روزی قمر سیاره زحل را مورد بررسی قرار دهد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان ناسا به سرپرستی علی‌اکبر آقامحمدی، از محققان آزمایشگاه پیش‌رانش جت (JPL) در حال آزمایش یک ربات هستند که تغییر شکل می‌دهد و می‌تواند روزی قمر «تیتان (Titan)» سیاره زحل را مورد بررسی قرار دهد. این ربات می‌تواند به چندین حالت تغییر شکل دهد و پیکربندی‌های جدید پیدا کند.

طراحی مشابه این ربات روزی قادر خواهد بود برای اکتشاف قمر «تیتان» سیاره زحل استفاده شود. تیتان، بزرگترین قمر سیاره زحل است که در فاصله ۱.۲ میلیارد کیلومتری از خورشید واقع شده‌است. تیتان بسیار کندتر از زمین به دور خود می‌چرخد، به طوری که یک روز تیتان در حدود ۱۶ روز زمین است.

قمر تیتان بزرگترین قمر در کل منظومه شمسی است و به سبب داشتن تغییرات فصلی، باران و دریاچه‌های سطحی به زمین شباهت دارد. اتمسفر این قمر هم عمدتاً از نیتروژن و مقدار کمی متان تشکیل شده است.

هم‌اکنون محققان آزمایشگاه پیش‌رانش جت (JPL) ناسا در حال آزمایش یک نمونه اولیه چاپ سه بعدی شده از این ربات هستند. ظاهر این ربات مانند یک پهپاد است که در یک قفسه قابل چرخش قرار داده شده است و می‌تواند به دو نیمه تقسیم شود که مانند پهپاد‌ها با استفاده از پروانه‌های کوچک در هوا به پرواز درآید.

نسخه کامل شده این ربات که شیپ‌شیفتر (Shapeshifter) نام دارد، می‌تواند مجموعه‌ای از ۱۲ ربات کوچک باشد که به عنوان منابع اصلی انرژی ربات عمل می‌کنند.

ربات مذکور قادر است با استفاده از ابزار‌های علمی به کار گرفته شده در آن به طور مستقیم به تجزیه و تحلیل نمونه‌های جمع‌آوری شده بپرداز؛ همچنین هر کدام از ربات‌ها به صورت تکی هم کار می‌کنند تا با مناطق مختلف سازگار شوند.

تیتان قمری منحصر به فرد است و دارای دریاچه‌های عمیق متان و اتان است. اتمسفر مبهم آن هم نشان می‌دهد که ممکن است ویژگی‌های زمین شناسی فعال داشته باشد که از میان آن‌ها می‌توان به وجود آتشفشان‌های یخی که آب یا آمونیاک فوران می‌کنند، اشاره کرد.

اگر آزمایش‌های این ربات به خوبی انجام شود، ناسا به استفاده از شیپ‌شیفتر در ماموریت‌های واقعی چراغ سبز نشان خواهد داد. اما این رویا خیلی خیلی دور است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار