حناچی گفت: ۶ هزار خانه میراثی در تهران وجود داشت که در حال حاضر از آن آمار تنها ۲ هزار و ۵۰۰ خانه مانده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پیروز حناچی شهردار تهران در همایش روز جهانی گردشگری با اشاره به این نکته که تهران شهری است که بعد از پایتختهای متعددی، چون شیراز و تبریز، به عنوان پایتخت ایران انتخاب شد و از ظرفیتهای بیبدیلی برخوردار است که هم در توسعه و هم افزایش مراکز اشتغال میتوان از این ظرفیتها استفاده کرد.
شهردار تهران افزود: وقتی از تهران صحبت میکنیم از شهری حرف میزنیم که از پهنه دامنه البرز شروع شده و روز جهانی گردشگری فرصتی است تا بتوانیم به مزیتهای پایتخت بپردازیم و همکاران من اشارههایی داشتند که تهران و اصفهان از ظرفیتهای مساوی و صنعت گردشگری برخوردارند و در مواقعی از زمان تهران به اصفهان تنه میزد که به مرور زمان این ظرفیتها از بین رفته و کاهش پیدا کرده است.
او با اشاره به ۶ هزار خانه میراثی که در تهران وجود داشت گفت: طبق آمارها ۶ هزار خانه باید در پایتخت حفظ میشد که در حال حاضر از آن آمار تنها ۲ هزار و ۵۰۰ خانه مانده و بر اساس توسعه کالبدی بسیاری از آنها از بین رفته و ما باید تلاش کنیم ارزشهای باقی مانده را حفظ و معرفی کنیم که خوشبختانه با تصمیمات استراتژیک در مقیاس ملی میتوان ظرفیتهای تهران را به ظرفیتهای بیبدیلی تبدیل کرد.
حناچی افزود: اگر امروز تهران را با نمادی مانند میدان آزادی میشناسند در آینده پل طبیعت و اراضی عباس آباد میتواند به عنوان جاذبه گردشگری تهران معرفی شود.
وی با تاکید بر این نکته که تهران در کمترین میزان یک اثر ثبت جهانی دارد، افزود: باید تلاش کنیم تا ظرفیت و ارزشها در پایتخت شناخته شود، زیرا کمتر شهری را میتوانید مشاهده کنید که از یک آب و هوای کوهستانی با مسافت یک ساعته به شنهای روان کویر برود.
او با تاکید بر این نکته که تهران از تمرکز رنج میبرد، گفت: کلان شهرها مشکلاتی دارند که از این مشکلات رنج میبرند و باید آنها را در مقیاس جهانی حل کرد.
حناچی افزود: تهران دچار تمرکز است و باید توجه کنیم که در کنار سیاستهای مدیریتی سیاستهای کلان عمومی نیز در این مورد تاثیر گذار است. شهردار تهران با اشاره به روز گردشگری و هفته پایتخت گفت: به مناسبت هفته تهران مدیریت شهری در تلاش است تا ارزشهای مغفول مانده پای تخت را بیشتر معرفی کند و این ظرفیتها را به دیگر ظرفیتهای پایتخت اضافه کند.
او با اشاره به توسعه گردشگری در کشور ترکیه گفت: کشور ترکیه حصار استانبول را کامل کرده و محدوده تاریخی خودش را توسعه داده است و در همین اساس بدون داشتن مواهبی همچون نفت درآمدهای کلانی را در صنعت گردشگری کسب میکند.
حناچی خاطرنشان کرد: امروزه میدان تقسیم و خیابان استقلال به عنوان ۲ مرکز گردشگری کشور ترکیه شناخته میشود و ما باید با ایجاد فضای محیطی در تبدیل پایتخت به جاذبه بینالملل گردشگری تلاش کنیم.