کد خبر:۷۹۶۴۱۷
سرکار در پاسخ به خبرگزاری دانشجو:

محصولات تقلبی نانویی پیگرد قانونی خواهند شد / متخصصان ایرانی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در پاسخ به خبرگزاری دانشجو گفت: محصولات تقلبی با نام نانو از سوی مراجع قانونی پیگیری می‌شوند.

محصولات تقلبی نانویی پیگرد قانونی خواهند شد / متخصصان ایرانی در جهان حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، سعید سرکار، دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در نشست خبری که برای دوازدهمین نمایشگاه بین المللی فناوری نانو در ساختمان ستاد برگزار شد، اظهار کرد: دوازدهمین نمایشگاه بین المللی فناوری نانو از ۱۸ تا ۲۱ مهر ماه در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: سعی کرده ایم نمایشگاه سمت و سوی صنعتی داشته باشد و امسال استقبال خوبی در این حوزه صورت گرفته است.
 

افزایش ظرفیت ۵۰ درصدی فضای نمایشگاه بین المللی فناوری نانو

سرکار با اشاره به افزایش ظرفیت ۵۰ درصدی فضای نمایشگاهی گفت: سال گذشته نمایشگاه در دو طبقه سالن خلیج فارس بود که امسال علاوه بر آن سالن ملل نیز به فضای نمایشگاهی اضافه شده است.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: به تعداد شرکت‌های شرکت کننده در نمایشگاه حدود ۲۰۰ نهاد دیگر اضافه شده به طوری که شرکت‌های صنعتی ۵۰ درصد افزایش داشته اند.

وی افزود: ما در سند راهبردی ۱۰ ساله دوم ستاد نانو به مسئله تجاری سازی و صادرات محصولات مبتنی بر نانو تاکید داشتیم که این امر نمایشگاه امسال نمود خوبی خواهد داشت.

سرکار تاکید کرد: امیدواریم استقبال خوبی از نمایشگاه شود، زیرا تعامل سازنده و خوب به ارتقای کیفیت و کارایی محصولات کشور کمک می‌کند.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ادامه داد: همچنین مهمانان خارجی از ۶ کشور عراق، ترکیه، اتیوپی، آذربایجان، آفریقا و اندونزی برای رصد محصولات نانو تکنولوژی ایران به این نمایشگاه خواهند آمد.

وی گفت: ایران حرف‌های خوب بسیاری در حوزه علم دارد و امروز در جهان شناخته شده است؛ به گونه‌ای که نزدیک به سه سال است در رتبه چهارم تولید علم پس از کشور‌های پیشرفته و پر جمعیت آمریکا، چین و هند قرار گرفته و بسیاری از کشور‌ها همچون ژاپن بعد از ایران قرار دارند و این نشان می‌دهد که ما به مسئله تولید علم و پیشرفت تکنولوژی توجه ویژه‌ای کرده ایم.

سرکار گفت: امروز ۶۱۰ محصول مبتنی بر نانو در بازار وجود دارد که حاصل زحمت ۲۲۰ شرکت تولیدی فعال در حوزه نانو است.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: در حال حاضر محصولات مبتنی بر نانو ایران به ۴۵ کشور صادر می‌شود و امیدواریم جغرافیای صادرات مان را افزایش دهیم.
 

رشد ۸۰ درصدی حجم صادرات محصولات نانو در سال های آینده

وی افزود: حجم اقتصاد مبتنی بر صادرات محصولات نانویی سال گذشته ۱۴۰۰ میلیارد تومان بود و امسال این رقم به ۲۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است و امیدواریم رشد ۸۰ درصدی را در سال‌های آتی نیز ببینیم و حتی بتوانیم آن را به بیش از صددرصد ارتقا دهیم.

سرکار ادامه داد: اتصال بین شرکت‌های دانش بنیان و صنعتی بزرگ می‌تواند باعث افزایش حجم صادرات محصولات نانو در کشور شود و ما در برنامه ریزی‌های خود می‌خواهیم تا سال ۱۴۰۰ حجم اقتصادمان را به ۷۰۰۰ میلیارد رسانده و از سوی دیگر برنامه ریزی کرده ایم تا سال ۲۰۲۵ میلادی حجم صادرات مان به یک میلیارد دلار برسد.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو لازمه رسیدن به این دستاورد‌ها را فراهم کردن ملزومات لازم دانست و گفت: اگر ما از نظر مادی و معنوی حمایت‌های لازم را از شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های تولیدی حوزه فناوری نانو انجام دهیم این امر محقق خواهد شد.

وی ادامه داد: ما باید به سمت اقتصاد هایتک حرکت کنیم و تحریم‌ها موجب شده تا اقتصاد ما از اعتیاد به نفت جدا شود و این برطرف شدن نیاز به نفت آینده درخشانی را برای کشور رقم خواهد زد و محصولات هایتک بنیه خوبی برای جایگزینی محصولات نفتی هستند.

سرکار افزود: لازمه توسعه اقتصادی توجه به نیروی انسانی نخبه است و با سرمایه گذاری روی این جوانان به طور قطع در دو دهه آینده ۵۰ درصد اقتصاد ما مبتنی بر محصولات دانش بنیان و هایتک خواهد بود.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: در نمایشگاه امسال نزدیک به ۳۷ محصول پروتایپ که به عنوان طرح‌های موفق بوده و رسوخ فناوری در صنعت داشته اند را معرفی خواهیم کرد. همچنین تیم‌های فناور را شناسایی کرده و سرمایه گذاری‌های لازمی بر روی آن‌ها انجام می‌شود؛ همچنین ۶ قرارداد در این نمایشگاه به امضا خواهد رسید.

وی افزود: در حال حاضر در ۱۵ حوزه صنعتی از محصولات نانو استفاده می‌شود که این حوزه‌ها شامل سلامت، خودرو، نساجی، ورزش، کشاورزی، آب، محیط زیست، لوازم خانگی و ... است.

سرکار با اشاره به اینکه نانو فناوری توانمندساز است، تاکید کرد: نمایشگاه فرصت صادراتی خوبی برای صنایع ما ایجاد می‌کند به نحوی که بتوانیم با محصولات خارجی رقابت کنیم.

 

حمایت از نخبگان و دانش آموختگان ایرانیان خارج از کشور

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در خصوص حمایت از نخبگان و دانش آموختگان ایرانیان خارج از کشور گفت: در معاونت علمی شرایطی فراهم شده تا نخبگان و فارغ التحصیلان ایرانی بتوانند به کشور بازگردند، شرکت‌های دانش بنیان راه اندازی کرده و محصولات فناورانه تولید کنند و البته حوزه نانو هم از این امر مستثنی نیست، اما به طور قطع و یقین می‌گویم متخصصینی که در ایران تربیت می‌شوند اگر ظرفیت بالاتری از فارغ التحصیلان خارج از کشور نداشته باشند کمتر هم نیستند. ما امروز محصولاتی تولید می‌کنیم که در دنیا تک است و حاصل تلاش نخبگان ایرانی است و این محصول و تکنولوژی از پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌های کشور سرچشمه می‌گیرد و با تغییر رویکرد در دانشگاه‌ها و توجه بیشتر به پژوهش قطعا ایران جایگاه بهتری نیز خواهد داشت.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه با وجود همه حمایت‌های ستاد نانو برخی بروکراسی‌های اداری مانع سرعت تجاری سازی محصولات می‌شود، گفت: متاسفانه بروکراسی در سازمان‌های ما لانه کرده و بیشتر از اینکه بخواهد مسئله فنی باشد بیشتر یک مشکل فرهنگی است و انگار هر کسی سر گذرگاهی ایستاده و می‌خواهد مچ تولید کننده را بگیرد، نهاد‌هایی که مجوز می‌دهند به جای اینکه خودشان را در مقابل شرکت‌ها ببینند باید در کنار آن‌ها باشند و در واقع این قانون نیست که دست و پا گیر است بلکه رفتار‌ها فرآیند را طولانی می‌کند.

سرکار ادامه داد: ما امروز شاهد آن هستیم که دارو‌هایی مبتنی بر فناوری نانو تولید می‌شود و یک دهم قیمت به دست مصرف کننده می‌رسد، اما این گونه طرز تفکر‌ها موجب می‌شود که تولید آن‌ها مختل شده و دیرتر به دست مشتری برسد.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: در وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی یک کمیته خاص نانو شکل گرفته که البته نمی‌گوییم بلا اشکال است، اما برای رفع بسیاری از مشکلات کمک کننده بوده است.
 

محصولات تقلبی نانویی پیگرد قانونی خواهند شد

وی در پایان در پاسخ به این سوال که برای ورود محصولات تقلبی به بازار چه اقداماتی صورت گرفته گفت: قراردادی با اداره ثبت علائم تجاری امضا شده که اگر بر روی محصولی اسم نانو ثبت شود، اما تاییدیه‌های ستاد نانو را نداشته باشد امکان پیگیری از مراجع قانونی به صورت جدی وجود دارد و قطعا این قرارداد و پیگیری کمک می‌کند تا جلوی ورود محصولات تقلبی به بازار گرفته شده و همچنین موجب می‌شود تا از مصرف کننده سلب اطمینان نشود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۸
بعضی هاشون نانو اسم برندشونه نه جنس کالا شون
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار