کارگران کارخانه قند فسا چندین ماه است حقوق دریافت نکردهاند، این در حالی است که قرار بود براساس وعده مدیر کارخانه معوقات آنها هفته گذشته پرداخت شود.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عدم اجرای صحیح سیاست خصوصی سازی در کشور مشکلات زیادی را به وجود آورده و بسیاری از کارخانه و شرکتهای معتبر با واگذاری به بخش خصوصی دچار بحران مالی و مجبور به اخراج کارگران شده اند.
یکی مشکلات خصوصی سازی در کشور، واگذاری صنعت به شخص غیرمتخصص است و این روند باعث از بین رفتن فرایند صنعت میشود. عدم امنیت شغلی و رفاهی برای کارگران خطر جدی برای توسعه و پیشرفت کشور به حساب میآید.پرداخت نشدن حقوق کارگران هم که باعث تعطیلی کارخانه می شود، موضوعی است که چند سالی گریبان جامعه کارگری شده و این قشر جواتب قانع کننده ای از کار فرمایان خود دریافت نکنند.
کارگرانی که چندین ماه است حقوقهای خود را دریافت نکرده اند، از سپری شدن روزهای سخت زندگی میگویند؛ از اینکه به سختی نیازهای خانوادههای خود را برآورده میکنند و با وجودی که بارها مقابل تجمع کردند جز وعده وعیدهای واهی، چیزی دریافت نکرده اند.
یکی از کارخانههایی که مدتی است دچار بحران مالی شده و کارگران آن نسبت به عدم پرداخت حقوق و معوقات خود ناراضی هستند، کارخانه قند فسا است.
تولیدات اصلی کارخانه قند فسا در اوزان و بسته بندیهای متنوع بوده و ظرفیت تولیدی آن ۸۰۰ تن چغندر است. اما در سال ۹۲ این کارخانه متوقف شد و حدود ۱۵۰ کارگر بیکار شدند. با تعطیلی این کارخانه تصمیم گرفته شد آن را به بخش خصوصی واگذار کنند که در سال ۹۶ فعالیت خود را مجدد آغاز کرد.
هنوز چند ماهی از فعالیت مجدد این کارخانه نگذشته که به خاطر عدم مواد اولیه چغندر و شکر سرخ، کارخانه در سال ۹۷ متوقف شد وکارگران بدون دریافت حقوق معوق، بیکار شدند.
کارخانه قند فسا روزانه حدود ۷۰ تا ۹۰ تن شکرتولید میکرد و با وجود تحریمها این کارخانه نتوانست شکر خام وارد کند. همچنین به دلیل کم آبی کشت چغندر با عیار بالا سالی دوبار بیشتر انجام نمیشد و به همین دلیل هم مسئولان وقت کارخانه زیر بار راه اندازی قسمت چغندری نرفتند و این امر موجب بیکار شدن کارگران شد.
اوایل سال جاری مدیر کارخانه طی نامهای به صنعت و معدن شهرستان فسا اعلام کرده که از ۳۱ تیرماه به علت تعمیرات، کارخانه تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
به گفته نماینده کارگران، معمولا تعمیرات کارخانه ۲ ماه بیشتر طول نمیکشد و یعنی این تعمیراتبایددر ماههای مرداد و شهریور به اتمام رسیده باشد، اما با وجود اینکه به نیمه مهرماه رسیدیم هنوز خبری از بازگشایی کارخانه نیست.
این کارگر کارخانه قند فسا میگوید: کارگران در هفته گذشته برای عدم پرداخت موقعات اعتراضی کردند و با صحبتهایی که با مدیر عامل کارخانه داشتیم ، قرار شد تا آخرهفته موقات پرداخت شود، اما هیچ خبری نشد.
وی میافزاید: با بد قولی مدیرعامل کارخانه، در نماز جمعه هم جمع شدیم اما در چند روز اخیر تجمعهای کارگران بیشتر شد.
نماینده کارگران کارخانه قند فسا میگوید: روز گذشته مقابل دفتر امام جمعه تجمعی داشتیم و به ما اطلاع دادند از تهران بازرس برای بررسی مشکل کارخانه آمده است. در این راستا تعدادی کارگران با دادستان فسا دیدار کردند و مشکلات خود را با آنها در میان گذاشتند.
به گفته نماینده کارگران؛ خواسته اصلی پرداخت چند ماه حقوقهای معوق، ۴ درصد سختی کار بازنشسته ها، پرداخت ۸ ماه بیمه تامین اجتماعی و راه اندازی مجدد کارخانه و فروش نرفتن وسائل کارخانه است.
این کارگر میگوید: کارخانه باید به شخص متخصص واگذار شود، چون در حال حاضر حدود ۶۲ میلیارد تومان بدهی دارد.
وی معتقد است: وقتی یک کارخانه حقوق کارگران را پرداخت نمیکند و کارفرما مشکلات متعددی دارد، باید مشکلات دستهبندی شود و مشخص شود که کجا باید رفع شود.
در این راستا، برای بررسی وضعیت کارگران کارخانه قند دانشجویان فعال فسا جلساتی را با مدیرعامل کارخانه برگزار کرده بودند و در این جلسه قرار شده بود مدیرعامل به تعهدات خود عمل کند که با گذشت چند ماه هنوز تمهیداتی صورت نگرفته است.
لازم به ذکر است، پیگیرهای خبرگزاری دانشجو با مدیرعامل کارخانه همچنان ادامه دارد.