معاون جهادی خواهران سازمان بسیج دانشجویی گفت: حدود چهل درصد از جمعیت جهادگران را خانمها تشکیل میدهند و بار زیادی از اردوهای جهادی بر روی دوش خانمهاست.
فاطمه صالحی، معاون جهادی خواهران سازمان بسیج دانشجویی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون برنامههایی که در حوزه خواهران جهادی در نظر گرفته اند، گفت: حدود چهل درصد از جمعیت جهادگران را خانمها تشکیل میدهند و به نظر من بار زیادی از اردوهای جهادی بر روی دوش خانمها است چرا که اگر ویترینی به اردوی جهادی نگاه کنیم ظاهر امر بخش زیادی از کارها بر دوش آقایان است، اما حقیقت این است که آنچه که پشت این ویترین وجود دارد و برای محرومیت زدایی تلاشهایی که میشود، دیده نمیشود.
وی افزود: مهمترین بخش کار فرهنگی را خانمها انجام میدهند و خیلی کم پیش میآید که آقایان نیروی فرهنگی داشته باشند و این ارتباط گیری با خانوارهای منطقه همه و همه بر دوش بانوان است. تا امروز بانوان کلاسهای احکام، قرآن، اشتغال زایی و امثالهم برای مناطق محروم برگزار میکردند، اما از این به بعد بنا بر این است تا یک حرکت هدفمند و جهتمند در هر منطقهای صورت بگیرد یعنی اینکه اگر قرار است در یک منطقه فعالیت کنیم ناظر بر نیاز آن منطقه فعالیت کنیم و یک مسئلهای را از مسائل آن منطقه کم کنیم و این روند باید یک روند اصولی باشد.
صالحی گفت: مثلا در یک منطقهای طلاق زیاد است ما باید فعالیت مان را ناظر بر مسائل تربیتی و خانوادگی تنظیم کنیم. مثلا ما در بخش فرهنگی پیش از این بنا را بر این گذاشته بودیم که تربیت یک فرد باید به چه سبک و سیاقی باشد از هفت سال اول تا هفت سال سوم چه فرآیند باید طی شود و چه مسائل باید آموزش داده شود. در حال حاضر روندی که برای فعالیت فرهنگی جهادی بانوان در نظر گرفته است نیز به همین صورت است، اما دو وجه پررنگ دارد یکی زنان جهادگر که قرار است در عرصه جهادی کار کنند و قرار است جامعه ساز و آینده ساز شوند و قشر دیگر جامعه هدف ما که در آن روستا و منطقه وجود دارد.
معاون جهادی خواهران بسیج دانشجویی ادامه داد: در حال حاضر بحثهای پژوهشی این موضوع در حال پیشروی است و نشستهایی نیز برای آن در نظر گرفته شده است تا زیرساختهای لازم برای این موضوع به خوبی پایه ریزی شود.
وی در ادامه پیرامون فعالیتهای زنان جهادی در بازه زمانی اربعین گفت: به طور خاص به این موضوع ورود پیدا نکرده ایم، اما گروههای جهادی هستند که به صورت خودجوش وارد عمل شده اند و برنامه ریزی برای ورود خواهران انجام نشده است. بخش بین الملل به طور خاص این کار را در اربعین انجام میدهند، اما بخش خواهران برنامهای برای این موضوع ندارد؛ چرا که مسائل خاص خود را دارد.