آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۷۷۶۱
به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی ساری؛

سومین همایش ملی مدیریت منابع آب نواحی ساحلی برگزار شد / ۱۰۷ مقاله ارسالی پذیرفته شدند

سومین همایش ملی مدیریت منابع آب نواحی ساحلی، به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سومین همایش ملی مدیریت منابع آب نواحی ساحلی، به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد.
 
اسداله تیموری، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در این همایش اظهار داشت: در استان‌های شمالی در برابر بحران جدی آب قرار داریم، ولی متاسفانه به آن کم توجهی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه توانایی و دانش لازم در این حوزه در نواحی ساحلی خزر همگام با دنیا پیش نرفته است، افزود: این مسئله سوال برانگیز است که چرا در این مسیر پیشرفت لازم را نداشته‌ایم و متاسفانه توجه ویژه به اهمیت مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی و صنعت نشده است.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه رعایت اصول فنی در آبیاری نیازمند به توجه، سرمابه گذاری ویژه‌ای است تا راندمان مدیریت آب بیشتر شود، گفت: با توجه به بهای ارزان آب، این نگاه برای اقتصاد منطقه خطرآفرین است، چون اقتصاد با منابع آبی گره خورده است.

تیموری با اشاره اهمیت ویژه اکوسیستم خزری عنوان داشت: باید با تلاش و دقت کافی در این زمینه این اکوسیستم به خطر نیاندازیم.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: در پایان این همایش به راه حل.‌های مفیدی دست یابیم و پیامد‌های خوبی داشته باشد.

در ادامه یوسف نژاد عضو هیئت رئیسه و نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آب و خاک در کنار هم از مسائل مهم کشور می‌باشد گفت: انتقال آب دریای خزر یک اشتباه استراتژیک است و هیچ توجیه زیست محیطی ندارد.

وی با بیان اینکه انتقال آب خزر هزینه‌ای سرسام آور دارد، افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مسئله آب نگاه ویژه‌ای دارند و قوانین مربوط به حوزه آب نیاز به بازنگری دارد و تلاش بر این است تا قوانین همراه با تشویق و تنبیه اصلاح شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس ضمن تشکر از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به دلیل توجه ویژه به مسائل حوزه آب و کشاورزی اظهار داشت: از سیلاب باید به عنوان یک فرصت استفاده نمود ونه تهدید و دانشگاه‌ها و سازمان‌های مربوطه در این حوزه باید با هم هماهنگ باشند تا معضلات حل شود.

یوسف نژاد به اهمیت آمایش سرزمینی اشاره کرد و گفت: حتماً باید پیوست موضوع منابع آب داشته باشد و ما متاسفانه از دریای خزر که یک سرمایه ملی است هیچ استفاده‌ای نکرده‌ایم، نه در تجارت، نه در گردشگری نه در شیلات و نیاز به یک بازنگری اساسی در اهداف دستگاه‌ها و پژوهش اصولی می‌باشد.

مجتبی خوش روش دبیرعلمی همایش با اشاره به اینکه امروزه عواملی مانند وقوع سیلاب، رشد روزافزون جمعیت، لزوم توسعه پایدار صنعت و کشاورزی، همچنین کمبود منابع آب و در معرض تنش آبی بودن ایران، سبب شده که نیاز به مدیریت منابع آب بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد گفت: با توجه به مسائل مطرح شده، سومین همایش ملی مدیریت منابع آب نواحی ساحلی از سوی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار‌شد.

دبیرعلمی همایش با بیان اینکه حریم پهنه‌های آبی و مسائل حقوقی آن، نوسانات تراز آب و اثرات آن و انتقال آب بین حوضه‌ای از جمله محور‌های ویژه همایش هستند اظهارداشت: سازه‌های آبی و مهندسی رودخانه، هیدرولوژی و سیلاب، مدیریت یکپارچه منابع آب، آب‌های زیرزمینی، محیط زیست، تغییر اقلیم و خشکسالی، آبیاری و زهکشی، حریم پهنه‌های آبی و مسائل حقوقی آن، نوسانات تراز آب و اثرات آن و انتقال آب بین حوضه‌ای از دیگر محور‌های این همایش علمی محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه ۱۲۲ مقاله به دبیرخانه مقاله فرستاده شده است، عنوان داشت: داوری مقالات با حضور و کمک از سراسر کشور صورت گرفت که ۱۰۷ مقاله در این همایش پذیرفته شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار