وزیر دارایی هند در واکنش به فشار آمریکا برای پایبندی این کشور به تحریمها علیه سایر کشورها گفت: «ما اهمیت رابطه قوی با آمریکا را میدانیم، ولی به همان اندازه هم باید بتوانیم یک اقتصاد قوی باشیم».
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، نیرمالا سیتارامان، وزیر دارایی هند گفت: این کشور میخواهد از تحریمهای جهانی از جمله تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا و روسیه تبعیت کند، ولی در همین حال نیاز دارد قدرت و منافع استراتژیک خود را نیز حفظ کند.
آمریکا در ژانویه سختترین تحریمها را علیه صنعت نفت ونزوئلا وضع کرد. این اقدام بسیاری از مشتریان جهانی نفت این کشور را عقب کشید، ولی به خاطر کمبود منابع عرضه نفت سنگین، پالایشگاه ریلاینس اینداستریز هند همچنان نفت ونزوئلا را از شرکت روسی رزنفت میخرد. این شرکت قصد دارد بارگیری مستقیم نفت را از این کشور آمریکای جنوبی پس از چهار ماه از سر بگیرد.
سیتارامان گفت: دولت هند این عقیده خود را به اطلاع آمریکا رسانده است.
وی گفت: «ما به آمریکا توضیح دادیم هند یک شریک استراتژیک برای آمریکاست و شما میخواهید که این شریک استراتژیک در مسائل خاصی که برای منافع استراتژیک هند حیاتی است، همچنان قدرتمند بماند و ضعیف نشود».
«ما اهمیت رابطه قوی با آمریکا را میدانیم، ولی به همان اندازه هم باید بتوانیم یک اقتصاد قوی باشیم».
صندوق بینالمللی پول در روز سه شنبه دورنمای رشد اقتصادی هند را در ۲۰۱۹ کاهش داد و تقاضای داخلی را برای این کشور ضعیفتر از حد انتظار پیش بینی کرد. جنگ تجاری آمریکا و چین باعث کند شدن رشد اقتصاد جهان از زمان بحران مالی ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ شده است.
تولید ناخالص داخلی هند در سه ماهه دوم سال میلادی جاری با کمترین سرعت از ۲۰۱۳ رشد کرده است.
دهلی نو قصد دارد از طریق یک بسته زیرساختی و یک برنامه وام جدید که با بخش بانکداری این کشور تنظیم شده، تولید ناخالص داخلی خود را تقویت کند.