یک کارشناس مطالعات کُردی گفت: اروپا نگران هجوم موج پناهندگان سوری به مرزهای خود است، فرانسه در اتحادیه اروپا نقش آفرینی مهمی در خاورمیانه، سوریه و کردستان دارد که همه اینها ...
جعفر حق پناه کارشناس مطالعات کُردی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ایجاد آتش بس در حمله ترکیه به کُردها گفت: البته ترکیه و آمریکا از این شرایط تعبیر به آتش بس میکنند، اما ترکیه میگوید ما گروه مقابل را به رسمیت نمیشناسیم که به آنها آتش بس بدهیم بلکه تنها به این گروه فقط ۵ روز مهلت میدهیم که از این منطقه خارج شوند.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی احتمال اینکه موضوع از کنترل دولتهای ذی نفع خارج شود وجود دارد، گفت: براین اساس هیچ یک از طرفین نمیخواهند بر مطالبه خود پافشاری کنند.
حق پناه با بیان اینکه پیشنهاد بینابینی این بود که در قالب فرصت ۵ روزه امکانی ایجاد شود که گروههای کُرد از برخی از شهرهای سوریه که هم مرز ترکیه هستند خارج شوند و منطقه امن مورد درخواست ترکیه ایجاد شود، گفت: این درحالی است که با آتش بس اعلام شده گروههای کُرد عقب نشینی کردند، اما دو طرف(ترکیه و کُردها) یکدیگر را متهم به کارشکنی میکنند.
این کارشناس مطالعات کُردی با تاکید براینکه در شرایط بحرانی پیش آمده آمریکا که دارای روابط با کُردها و ترک هاست به دنبال آن است که مدیریت خود را نشان دهد یادآور شد: ایالات متحده به دنبال آن است که از اتهام پیش آمده برای خود یعنی پشت کردن به کردها به نوعی تبرئه شود.
وی با اشاره به جنگهای نیابتی رخ داده در منطقه غرب آسیا گفت: قطعا ایالات متحده مناطق کُردنشین سوریه را نادیده نخواهد گرفت و به آسانی از آنها خارج نخواهدشد.
حق پناه در خصوص مخالفت اروپاییها با حمله ترکیه به کُردهای سوری گفت: برای اروپا در درجه اول مسئله آوارگان و آغاز موج جدید پناهندگان اهمیت دارد و این موضوع آنها را نگران کرده چون اروپا ظرفیت مواجه با موج جدید پناهندگان را ندارد.
این کارشناس مطالعات کُردی در پایان تصریح کرد: در اتحادیه اروپا فرانسه نقش آفرینی مهمی در خاورمیانه، سوریه و کردستان دارد که همه اینها به قوت گرفتن تضادها بین اروپا و ترکیه کمک بسیاری خواهد کرد.