کد خبر:۶۲۹۵۳۴
گزارش/

مقاومت ارتش سوریه؛ ائتلاف غرب و سلاح‌های پیشرفته داعش را به زانو درآورد/ آزادی «تلعفر» آغاز نابودی داعش

داعش با چنگ و دندان به دنبال حفظ منافع خود در دیر الزور است، اما شواهد میدانی نشان می‌دهد راه به جایی نخواهد برد.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - زهرا مهران راد؛ دیرالزور استانی در در مرز عراق و سوریه و کرانه رود فرات که از چند منظر قابل اهمیت است، این استان در جریان جنگ سوریه بجز شهر دیرالزور که در اختیار دولت سوریه است، راس شمالی این استان و نیمه شمالی مرز استان دیرالزور و استان حسکه که تحت تسلط کردهای سوریه و منطقه ابوخشاب که در اختیار جبهه النصره است، تماما تحت کنترل داعش بود. اهمیت این استان از آنجا بیشتر می‌شود که پس از شکست گروههای تروریستی واقع در شمال غربی سوریه یعنی حلب بسیاری از آن‌ها به دیر الزور در شرق این کشور نقل مکان دادند، همچنین شماری از تروریستهای شکست خورده در موصل نیز به این استان سوق الجیشی سوریه رفتند. وعملا مقر فرماندهی و پشتیبانی عملیاتی داعش در این استان قرارگرفت.
 
 
 
مقاوت ارتش سوریه؛ ائتلاف غرب و سلاح‌های پیشرفته داعش را به زانو درآورد/ آزادی تلعفر زنگ خطر را پرهیاهوتر برای داعش به صدا درآورد

از سوی دیگر وباتوجه به این موضوع، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی به تلافی ترور کور ایادی داعش در ۱۷ خردادماه سالجاری مجلس شورای اسلامی وحرم مطهر امام خمینی (ره) پایگاه تروریست‌ها در دیرالزور را مورد حمله موشکی قرار داد که این حمله تلفات سنگینی برای این گروه تروریستی به بار آورد و البته انگیزه مضاعفی برای ادامه مقاومت ارتش سوریه به وجودآمد.

**مقاوت ارتش سوریه؛ ائتلاف غرب و سلاح‌های پیشرفته داعش را به زانو درآورد

مقاومت مردم وارتش سوریه در ۵ سال اخیر به‌سان افسانه‌هایی می‌ماند که شکل واقعیت به خود گرفته است، تاریخ ۶ ساله جنگ علیه سوریه نشان می‌دهد اگر نیروهای ارتش ورزمندگان جبهه مقاومت نخواهند منطقه‌ای سقوط کند حتی اگر ائتلاف غرب واردبازی شود ویا پیشرفته‌ترین سلاح‌های جنگی به‌کمک داعش بیاید، این اتفاق نمی‌افتد.

مردم، نیروهای گارد ریاست جمهوری و عشایر دیرالزور در ۵ سال گذشته به شیوه‌ای باور نکردنی در مقابل تروریست‌های داعش مقاومت کرده اند و موفق به دفع تمامی حملات شده اند. دیرالزور کلید مرزهای شرقی سوریه برای داعش به شمار می‌آید و با وجود قطع ارتباط شهر با نیروهای محاصره شده در فرودگاه، زندگی ده‌ها هزار تن از شهروندان این شهر ادامه دارد.
 
 
**راهکار داعش در راستای نفوذ در دیر الزور چه بود؟

بهره‌برداری از اختلافات عشیره‌ای و طایفه‌ای، کارآمدترین حربه داعش در گسترش نفوذ خود در شهر و استان دیرالزور بود، داعش با دامن زدن به اختلافات، ایجاد اختلافات جدید و تعمیق آن‌ها چالش تداخل عشیره‌ای در دیرالزور را به فرصتی برای توسعه و گسترش بیش از پیش نفوذ در استان تبدیل کرد.
 

** اهمیت دیرالزور برای داعش

استان دیرالزور به این جهت که امتداد و گستره دو استان الانبار و نینوای عراق است و میدان‌ها و تاسیسات نفتی و گازی و سیلوهای گندم و حبوبات را در خود جای داده از اهمیت بسیاری برای داعش برخوردار است حملات داعش به دیرالزور بار دیگر حقیقت نقش آمریکا در بحران سوریه و اهداف واقعی آن‌ها را برملا کرد، درگیری‌های شدید در دیرالزور، نتیجه مستقیم عملیات نظامی آمریکا علیه ارتش سوریه بشمار می‌آید نه داعش. براساس اذعان رسانه‌هی آمریکائی علی‌رغم منطقه پرواز ممنوع اعمال شده از سوی سوریه و روسیه در آسمان دیرالزور، آمریکا تجهیزات و تسلیحات مورد نیاز داعش را پشتیبانی می‌کرد.
 
 
 
 
مقاوت ارتش سوریه؛ ائتلاف غرب و سلاح‌های پیشرفته داعش را به زانو درآورد/ آزادی تلعفر زنگ خطر را پرهیاهوتر برای داعش به صدا درآورد 
 
 
**عرض اندام آمریکا در دیر الزور در راستای تحمیل افزایش قدرت چانه زنی در برابر سوریه و روسیه بود

براساس این‌روند با سیطره کامل داعش بر دیرالزور، عملیات آزادسازی این منطقه توسط گروه‌های مسلح مورد حمایت آمریکا موسوم به «معارضان میانه‌رو» آغاز می‌شود
 
هدف مرحله اول عملیات، قطع ارتباط داعش در دیرالزور با حسکه و رقه است و در مرحله دوم عملیات موسوم به آزادسازی دیرالزور آغاز می‌شود. آزادی دیرالزور بدست این گروه‌ها، در عمل شرق سوریه را به آمریکایی‌ها تقدیم خواهد کرد و این برگه امتیاز سیاسی و نظامی ارزشمندی است که به آمریکا اجازه می‌دهد، خواسته‌های خود را در مذاکرات به سوریه و روسیه تحمیل کند. اما علی‌رغم تمام برنامه‌ریزی‌های آمریکا و داعش آنچه حرف آخر را می‌زند میدان جنگ است.

اگرچه تروریست‌های داعش در محور شرقی استان حمص به شدت از مواضع خود دفاع می‌کنند، اما آنان در صحرای سوریه متحمل شکست‌های سنگینی شده اند. پیشروی‌های بی سابقه نیروهای ارتش و رزمندگان حزب الله در این محور همه تحلیل گران نظامی را تعجب زده کرده است.

**آزادسازی «دیر الزور» و «تلعفر» مساوی با نابودی داعش است

در همین خصوص حسین شیخ الاسلام مشاور وزیر امورخارجه کشورمان معتقد است استان دیرالزور از آخرین استان هایی است که باید از دست داعش خارج شود و براین اساس طبیعی است که داعش برای از دست ندادن پایگاه خود در منطقه مقاومت بیشتری به خرج خواهد داد، چون شکست در استان دیرالزور برابر با نابودی داعش خواهد بود
 
 
 
 
11 

شیخ الاسلام عملیات آزادسازی دیر الزور را موفقیت آمیز پیش بینی می‌کندومی گوید با آزادی دیر الزور و تلعفر در حقیقت مناطق اصلی در منطقه از لوث وجود تروریست‌ها پاک خواهد شد.

**دیرالزور دومین پایگاه داعش در منطقه به زودی آزاد خواهد شد

درمورد آزادسازی دیر الزور به گفتگو با احمد دستمالچی کارشناس مسائل خاورمیانه و سفیر سابق ایران در لبنان هم پرداختیم؛ دستمالچی دیر الزو را راس مثلث عراق، سوریه و ترکیه می‌داند به اعتقاد وی دولت سوریه به دنبال این است که بدون دخالت بیگانگان این منطقه را برای یک عبور امن و ایمن بین دمشق و بغداد مهیا کند.

وی آغاز عملیات استراتژیک در استان تلعفر را امتداد همین رویکرد دانست و گفت: در شرایط فعلی و با پیروزی‌های ارتش عراق، موصل آزادو رقه هم به زودی آزاد خواهد کرد و به این ترتیب داعش دو پایگاه مهم خود را در منطقه خاورمیانه از دست خواهد داد.

در یک ماه گذشته بیش از ۵ هزار کیلومتر مربع از مساحت اشغالی در این محور از وجود عناصر تروریستی داعش پاکسازی شده و نیروهای سوری و مقاومت توانستند در مرحله نخست خود را به مرزهای مشترک با عراق برسانند و در ادامه با عقب راندن تروریست‌ها از محور جنوب وارد مرزهای اداری استان دیرالزور شوند.

پیشروی‌ها در جنوب غرب استان رقه، شرق و جنوب استان حلب هم تروریست‌های داعش را به چالش کشیده است؛ موضوعی که باعث شد نیروهای ائتلاف غربی به آن واکنش نشان دهند و جنگنده نیروی هوایی سوریه را در این منطقه ساقط کنند.

به هرحال دیر الزور سوریه وتلعفرعراق امروز در صدر توجه و اخبار رسانه هاست، داعش با چنگ و دندان به دنبال حفظ منافع خود در دیر الزور است، اما شواهد میدانی نشان می‌دهد راه به جایی نخواهد برد و خبرروز گذشته نخست وزیر عراق در خصوص آزادسازی سه چهارم از تلعفر در حقیقت زنگ خطر را برای داعش پرهیاهو‌تر از گذشته به صدا درآورد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار