سخنان اخیر مشاور امنیت ملی اخراجی آمریکا در مورد ایران نشان میدهد که مقاومت کشورمان تاکنون جواب داده، به طوری که دشمنان نیز بدان اعتراف میکنند.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو- محسن احدی؛ سخنان اخیر مشاور امنیت ملی اخراجی آمریکا در مورد ایران نشان میدهد که مقاومت کشورمان تاکنون جواب داده، به طوری که دشمنان نیز بدان اعتراف میکنند. جان بولتون را بدون شک در جهان به اعمال سیاستهای جنگ افروزانه میشناسند. علاقه بولتون به جنگ به حدی بود که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سال گذشته در یک سخن تمسخرآمیز گفته بود: اگر همه امور به عهده جان بولتون بود، وی آمریکا را درگیر جنگ با جهان میکرد. البته بولتون برای ما ایرانیها به جز چهره جنگ افروز، نماد ایرانستیزی و تلاش برای سرنگونی نظام برآمده از انقلاب اسلامی نیز هست. وی در تمامی ادوار کاری خود، چه زمانی که در وزارت خارجه آمریکا بود، چه زمانی که نمایندگی کشورش در سازمان ملل متحد را بر عهده داشت و همچنین در سمت مشاور امنیت ملی آمریکا که چند ماه پیش از آن اخراج شد، همیشه تلاش خود را برای سرنگونی نظام اسلامی انجام داده است. البته فتنهافکنیهای بولتون تنها منحصر به سمتهای دولتیاش نبوده و از هر فرصتی برای توطئه علیه کشورمان استفاده میکرد. حضور در نشستهای سالانه گروهک منافقین و سخنفرسایی علیه ایران را میتوان به عنوان نمونههای بارزی از ایران ستیزی وی ذکر کرد. مهمترین سخنرانی وی را نیز میتوان مربوط به دو سال قبل و در زمانی دانست که بولتون در گردهمایی منافقین در پاریس از علاقه خود به عدم تحقق جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی سخن به زبان آورد. رویایی که با راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ که به گفته کارشناسان عظیمترین جشن پیروزی انقلاب اسلامی بود، به یاس بدل شد. جان بولتون همچنین پیش از انتصاب به سمت مشاور امنیت ملی کابینه دونالد ترامپ در مقالهای در نشریه «ری ویو» مدعی شد: آمریکا باید همزمان با فشار بر ایران و پیشنهاد مذاکره با این کشور از مخالفان تهران حمایت کرده و به خصوص کمکهایی به گروههایی در سیستان و بلوچستان، مناطق کردنشین و خوزستان انجام گیرد.
بولتون همچنین در مقام مشاور امنیت ملی آمریکا تلاش کرد تا با ارائه طرحهایی مانند «زمستان سرد» و یا «تابستان داغ» به خیال خود با ایجاد آشوب در کشورمان، موجبات سقوط نظام را فراهم کند که در تمامی آنها با مقاومت هوشمندانه مسئولان کشور و اتحاد مثالزدنی مردم نیز شکست خورد. تلاش وی برای مقابله با ایران تا به حدی پیش رفته است که مخالف هایش با تصمیمات دونالد ترامپ که تاجر پیشه بوده و از مقابله رودررو با کشورمان واهمه دارد، موجبات اخراج وی از کابینه متزلزل رئیس جمهور چهل و پنجم آمریکا شد. ۱۱ سپتامبر سال جاری ترامپ که هزینههای سنگین درگیری با ایران را به روشنی درک میکرد، با مقاومت در مقابل خواستهای بچهگانه بولتون مقاومت کرد و برای پرهیز از تنش جدید در منطقه به اخراج وی رضایت داد. الیزابت وارن سناتور برجسته حزب دموکرات که این روزها اصلیترین نامزد زن رقابتهای مقدماتی حزبش برای انتخابات ریاستجمهوری سال آینده آمریکا محسوب میشود در واکنش به اخراج بولتون در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: برای آمریکاییها خوب شد که جان بولتون دیگر در کاخ سفید نیست. رند پال سناتور ضد جنگ آمریکایی نیز در همین رابطه و در گفتگو با فاکسنیوز گفت: به نظر من با خروج بولتون از کاخ سفید بخش بزرگی از سایه جنگ از سر دنیا کنار رفت. بولتون به تازگی و در مرکز مطالعات بینالمللی و استراتژیک واشنگتن سخنانی به زبان آورد که نشان میدهد به رقم ۴۰ سال تلاش آمریکاییها برای مهار ایران و فروگذاری نکردن از هر اقدامی علیه منافع کشورمان، جمهوری اسلامی توانسته با تبدیل تهدیدات به فرصت، ضمن ابراز گذاشتن طرحهای آمریکا به موفقیت دست پیدا کند. وی در سخنان خود مدعی شد که زمان در حال حاضر بر خلاف خواستههای آمریکا بوده و رفتار واشنگتن به نفع کشورهایی مانند ایران است. رویکرد به شدت سختگیرانه بولتون نسبت به ایران که لقب «تندروی تندروها» را برایش دست و پا کرده بود یکی از دلایلی بود که ترامپ وی را از کاخ سفید اخراج کرد. موضوعی که نشان میدهد به جز بولتون، شخص ترامپ نیز در مقابل سیاستهای اتخاذی کشورمان هیچ راهبرد مشخصی نداشته و سعی میکند تا از رودرویی بپرهیزد. از همین رو است که مدتی است دونالد ترامپ نیز فیتیله حملات به کشورمان را پایین کشیده است. سخنان بولتون و ترامپ نشان میدهد که به رغم تلاشهای کاخ سفید برای ضربه زدن به کشورمان و تلاش برای مهار قدرت نظامی، معنوی و فرهنگی ایران، حالا تندترین چهرههای آمریکا نیز به این نتیجه رسیدهاند که آمریکا تاکنون نه تنها موفق نبوده بلکه اتخاذ راهبرد مقاومت حداکثری توسط دولتمردان کشورمان موجب شکست طرحهای آنان شده و در حال تغییر زمین بازی به نفع منافع ملی ایران است.