شورای عالی آموزش و پرورش سند تحول بنیادین را ملاک قرار میدهد، اما بجای نظارت، اجرای آن را اختیاری اعلام می کند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو-مصطفی رحیمی؛ در گزارشهای قبلی «پرونده مکتبخانه» به این جا رسیدیم که مدیر کل آموزش و پرورش شهرستانهای تهران قول داد تا تمام مدارس دولتی در حاشیه تهران که با عنوان آموزشگاه فعالیت میکنند به مدرسه تغییر نام بدهند.
در طی تحقیقات خبرنگار خبرگزاری دانشجو متوجه شدیم تغییر نام مدارس دولتی به آموزشگاه در بعضی مناطق استان ها بویژه مناطق محروم و روستا نشین اجرا شده است به همین خاطر به سراغ عالیترین مرکز آموزش و پرورش رفتیم تا این امر مهم را پیگیری کنیم. در ادامه پاسخ کتبی شورای عالی آموزش و پرورش به سوالات خبرگزاری دانشجو در رابطه با نامگذاری مدارس دولتی را مشاهده می کنید.
برای نامگذاری واحدهای آموزشی از چه عنوانی استفاده کرد؟
ملاک عمل و اجرای طرحها و برنامهها در آموزش و پرورش؛ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش میباشد و هر طرح و برنامهای که قرار است در آموزش و پرورش اجراء شود باید بر اساس سند تحول بنیادین تهیه، تدوین و اجرایی شود.
بر اساس «آئین نامه اجرایی مدارس» مصوبه جلسه ۶۵۲ تاریخ ۲۰/۵/۷۹ شورای عالی آموزش و پرورش
ماده ۱) مدرسه از مهمترین نهادهای اجتماعی، تربیتی، آموزشی و اصلیترین رکن تعلیم و تربیت است که به منظور تربیت صحیح دانش آموزان در ابعاد دینی، اخلاقی، علمی، آموزشی، اجتماعی و کشف استعدادها، هدایت و رشد متوازن روحی، معنوی و جسمانی آنان بر اساس اهداف مصوب دورههای تحصیلی، برابر ضوابط و دستورالعملهای وزارت آموزش و پرورش تاسیس و اداره میشود؛ بنابراین به کار بردن عنوان «مدرسه» به هر شکلی، فقط برای واحدهای آموزشی و پرورشی که بر اساس مقررات و مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش به صورت دولتی یا غیر دولتی تاسیس و اداره میشوند و آموزشهای رسمی را ارائه میدهند، مجاز میباشد. پیشنهاد میگردد با توجه به اینکه در سند تحول بنیادین بارها به واژه «مدرسه» اشاره و تاکید شده است، حتی الامکان برای نامگذاری واحدهای آموزشی و پرورشی از بکار بردن واژههای دیگری غیر از واژه «مدرسه» خودداری نمایند.
لازم به یادآوری است که یکی از وظایف شورای عالی آموزش پرورش نظارت بر اجرای درست سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است و در آن به صراحت به عنوان " مدرسه " اشاره شده است.
با کمی تامل چند سوال در ذهنمان نقش میبندد:
چطور میشود به مجموعه ی وزارتخانه یا نهاد دولتی به عنوان مجری قانون بگوییم که حتی الامکان قانون را رعایت کند؟!
چگونه چنین شورایی که نمیتواند در امرمهمی همچون نظام آموزشی کشور بر اجرای درست اسناد بالادستی پاسخی قاطع بدهد به عالیترین رکن آموزش و پرورش تبدیل شده است؟
پیش از این وزیر آموزش و پرورش قول داد که در این رابطه اگر تخلفی صورت بگیرد حتما برخورد می کند. حال باید دید که آیا وزیر محترم به وعده ی خود عمل خواهد کرد؟
رهبر معظم انقلاب فرمودند: « مسئلهى فرهنگ و تعلیم و تربیت، مسئلهى اول در نظام ماست » بنابراین آیا این بی قانونی و نظارت ضعیف بر اجرای سند تحول بنیادین که مسئله ی حیاتی و بنیادی در توسعه و آینده ی کشور است در مهمترین وزارتخانه کشور پایان خواهد یافت؟!
خبرگزاری دانشجو به دلیل نقش مهم آموزش و پروش در تعلیم و تربیت آینده سازان ایران اسلامی همچنان مشکلات و اهمال کاریها در سیستم آموزش و پرورش کشور را در پرونده ی ویژه " مکتب خانه " دنبال خواهد کرد.
کل سیستم آموزش و پرورش رو ول کرده اید و چسبیده اید به اینکه ننویسند آموزشگاه بنویسند مدرسه؟
امکانات کافی فراهم کنند اصلاً بنویسند مکتب خانه... با اسم چیزی حل می شود که فقط به اسم چسبیده اید؟
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
امکانات کافی فراهم کنند اصلاً بنویسند مکتب خانه... با اسم چیزی حل می شود که فقط به اسم چسبیده اید؟