کد خبر:۸۰۰۸۷۷
پرونده ویژه | نانویی‌ها

نخبگان مسلمان حوزه نانو به زودی گردهم جمع می‌شوند

هر دو سال یک بار همزمان با رویداد جایزه مصطفی، نخبگان حوزه نانوفناوری با تلاش دبیرخانه شبکه نانو فناوری جهان اسلام گردهم می‌آیند.

دبیرخانه شبکه نانو فناوری جهان اسلام نخبگان مسلمان حوزه نانو را گردهم می‌آورد

فاطمه سادات ترک نیک سرپرست دبیرخانه شبکه نانو فناوری جهان اسلام در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو در خصوص فعالیت این شبکه اظهار کرد: شبکه نانو فناوری جهان اسلام یک سازمان بین المللی است که از یک بُعد در داخل کشور زیر نظر وزارت علوم تحقیقات و فناوری بوده و از بُعد بین المللی زیرنظر کامسک پاکستان فعالیت می‌کند.

ترک نیک درباره کامسک گفت: سازمان همکاری‌های اسلامی (OIC) که مقر آن در جده عربستان است، ۵۷ کشور اسلامی را پوشش می‌دهد، یکی از بخش‌های کاری آن حوزه علم و فناوری بوده که کامسک نام دارد و مقر آن در پاکستان است.

وی ادامه داد: دفتر دبیرخانه شبکه نانو فناوری جهان اسلام  در پژوهشگاه مواد و انرژی واقع در استان البرز است و از سال ۱۳۹۰ این شبکه به صورت رسمی همزمان با دو پروژه پارک علم و فناوری جهان اسلام و شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام توسط پروفسور عطا الرحمان دبیرکل کامسک افتتاح شد.

ترک نیک تصریح کرد: چشم انداز اصلی ما این است که بتوانیم تعامل خوبی بین نخبگان کشور‌های اسلامی و مسلمانان مابقی کشور‌های جهان در حوزه نانو و کاربرد‌های آن مثل سلامت محیط زیست آب پزشکی انرژی‌های تجدید پذیر کشاورزی و ... فراهم کنیم.

سرپرست دبیرخانه شبکه نانو فناوری جهان اسلام تاکید کرد: از اولین سال ایجاد این شبکه تلاش کرده‌ایم تا هر دو سال یکبار یک رخداد بین‌المللی به صورت کارگاه و کنفرانس برگزار کنیم که صرفاً به زبان انگلیسی است.

وی یادآور شد: مهمانان این رویداد بین المللی از میان نخبه‌های کشور‌های اسلامی و مسلمانان سایر کشور‌ها و همچنین غیرمسلمان‌هایی هستند که در حوزه نانو حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند؛ این افراد ضمن ارائه تجربه‌های خود در حوزه نانوفناوری به تشریح برنامه‌های خود در پنج سال آینده پرداخته و تبادل اطلاعات خواهند کرد.

ترک نیک افزود: با توجه به اینکه کشور ما در حوزه نانو رشد داشته است و بستری شده تا (IRAN Nanotechnology Innovation Council) یا همان INIC پدید آمده در سطح ملی سعی کرده‌ایم به عنوان یک سازمان بین المللی رابطه ایران با سایر کشور‌ها را بهبود ببخشیم.

وی در خصوص کنفرانس‌های برگزار شده، گفت: در اولین دوره از این کنفرانس ۱۲ نفر از کشور‌های اسلامی حضور داشتند؛ همچنین سال ۲۰۱۷ این رویداد با شعار نانو فناوری و پزشکی با رویکرد بیومواد، ایمپلنت‌ها و همه حوزه‌های مهندسی پزشکی برگزار شد؛ در حاشیه این کنفرانس به مسئله محیط زیست نیز پرداخته شد و ۲۲ مهمان ویژه در این کنفرانس حضور داشتند که از کشور‌های مالزی، قرقیزستان، پاکستان، قطر، عمان، انگلستان، نروژ، هند، آمریکا و عراق بودند.

سرپرست دبیرخانه شبکه نانو فناوری جهان اسلام با بیان اینکه در حاشیه کنفرانس سال ۲۰۱۷ کلاس‌های آموزشی برگزار شد، تاکید کرد: این کنفرانس فرصت خوبی برای تبادل اطلاعات بود و ماحصل آن نیز چاپ ۵۰ مقاله در مجله ISI بوده است.

ترک نیک اظهار کرد: کنفرانس بین المللی سال ۲۰۱۹ نیز امسال نوزدهم آبان ماه برگزار می‌شود و ۱۳ نفر از دانشمندان بنام مسلمان از کشور‌های اسلامی و غیر اسلامی به این رویداد دعوت شده‌اند که دو نفر آن‌ها از کشور انگلستان بوده و مابقی از کشور‌های عمان، قطر، عراق، هند، پاکستان و ترکیه هستند.

وی در خصوص نحوه دعوت از این مهمانان نیز تصریح کرد: مهمانان ما با هماهنگی دبیرخانه جایزه مصطفی و نشست استپ به کشور دعوت می‌شوند، امسال نیز ۱۱۰ نفر از نخبگان مسلمان به این رویداد علمی جهان اسلام دعوت شده‌اند، اما افرادی که در حوزه نانوفناوری، انرژی‌های تجدید پذیر، پزشکی، سلامت محیط زیست و استراتژی‌های مرتبط با آن حضور دارند را به کنفرانس کامسک دعوت کرده ایم و در یک رویداد یک روزه که در پژوهشگاه مواد و انرژی برگزار می‌شود، به تبادل اطلاعات بپردازند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار