یک فعال فناوری در حوزه فناوری نانو گفت: دولت به این شرکتهای دانش بنیان به چشم بنگاه اقتصادی نگاه میکند و بانکها هنگام ارائه تسهیلات و خدمات تضامین بسیار سنگینی میخواهند.
ایمان معصومی، رئیس هیئت مدیره و مدیر تحقیق و توسعه شرکت بسپارپیشرفته شریف در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، در خصوص زمینه فعالیت این شرکت اظهار کرد: ما تولیدکننده نانو کامپوزیتهای پلیمری و فیلمهای پلیمری هستیم با هدف افزایش ماندگاری مواد غذایی و هفت سال است که در این حوزه فعالیت میکنیم.
معصومی ادامه داد: بخشی از محصولات ما بر پایه نانو بوده و بخشی از آن هم با سایر پوشش دهندهها تهیه و تولید میشود.
این فعال فناور افزود: در طی این سالها مشکلات زیادی را پشت سر گذاشتیم بخشی از این مشکلات وجود محصولات خارجی بودند که با قیمتهای چند برابری به کشور وارد میشد و ما چندین سال تلاش کردیم تا بتوانیم سهمی از بازار داخلی داشته باشیم و البته بعد از این همه سال تا حدودی موفق شده ایم که جایگزین محصولات خارجی باشیم.
معصومی تصریح کرد: بخش دوم مشکلات ما به تحریمها گره خورده، زیرا نمیتوانیم مواد اولیه به کشور وارد کنیم و ناچاریم بخشی از آن را تولید کنیم البته این از یک بخش مفید بود، زیرا خودمان به فناوری دست پیدا کردیم، اما سختی و هزینه آن بسیار بالا بوده و ما را تحت فشار قرار میدهد.
وی با بیان اینکه ما یک استارتآپ از دل دانشگاه صنعتی شریف بودیم و توانستیم دانش بنیان شویم، تاکید کرد: لازم است تا دولت از شرکتهای دانش بنیان خصوصا آنهایی که در بستر نانو فعالیت میکنند حمایت کند البته به شرط آنکه نگاه دولت به شرکتهای دانش بنیان و استارتآپی باید بهینه شود با این هدف که شرکتهای دانش بنیان را صرفا بنگاههای اقتصادی نبینند.
معصومی افزود: شرکتهای دانش بنیان که از یک هسته کوچک شکل گرفته اصولا توان مالی بالایی ندارند و نباید این شرکتها را به این دید ببینند که ممکن است ۱۰ سال آینده بسیار موفق باشند و یا پولدار باشند و از همین امروز به آنها به چشم بنگاه اقتصادی دیده شود.
این فعال فناور ادامه داد: دولت به این شرکتها به چشم بنگاه اقتصادی نگاه میکند و بانکها هنگام ارائه تسهیلات و خدمات تضامین بسیار سنگینی میخواهند همان طوری که این تضامین را از شرکتهای بزرگ و توسعه یافته دریافت میکنند.
وی با بیان اینکه علی رغم تبلیغات گسترده مبنی بر اینکه از شرکتهای دانش بنیان حمایت میشود، تاکید کرد: متاسفانه در مرحله عمل سیستمهایی که پیاده میشود همان سیستمی است که بانکها نسبت به سایر بخشها انجام میدهند در حالی که یک شرکت کوچک با ایدههای خوب به دلیل کمبود نقدینگی دچار مشکل میشود و دولت با عنوان حامی و سرمایه گذار باید با شرایط متفاوتی پا پیش بگذارد، اما متاسفانه این طور نیست.
معصومی با بیان اینکه نمایشگاههای سالانه به معرفی محصولات نانویی کمک میکنند، گفت: ما هفت سال است که در نمایشگاههای سالانه نانو حضور پیدا میکنیم و طی سالهای گذشته توانسته ایم قراردادهای خوبی با شرکتهای خارجی منعقد کنیم البته گاهی مسئله تحریم مشکلاتی را برایمان ایجاد کرده بود، اما سعی شد تا رفع شود.
این فعال فناور خاطرنشان کرد: تا چند وقت پیش محصولات ما به واسطه باغداران صادر میشد به دلیل اینکه محصولات صیفی و برخی میوهها با بسته بندیهای نانویی شرکت ما به کشورهایی همچون روسیه صادر میشد البته الان به صورت جداگانه نیز ظرفهای بسته بندی ما صادر میشود البته گاهی نیز محصولاتی مثل پسته و زردآلو نیز به کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه صادر میشود.