یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: اروپا به لحاظ سیاست اعلامی خود را متعهد به برجام میداند اما در عمل خروجی از طرف اروپاییها برای حفظ برجام دیده نشده است این در حالی است که اروپاییها بارها اعلام کردند توان محدودی در قبال سلطه دلار و سلطه آمریکا در نظام بانکی و مبادلات بانکی دارند.
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اظهارات سفیر انگلیس در خصوص رد این موضوع که ایران از برجام نفعی نبرده است، گفت: در خصوص کشورهای اروپایی مثل بریتانیا باید گفت: آنها وضعیت خاکستری دارند و در عین حال که به تعهدات برجامی خود عمل نکردند اما مثل آمریکا نیز از برجام خارج نشدند.
وی افزود: اروپا به لحاظ سیاست اعلامی خود را متعهد به برجام میداند اما در عمل خروجی از طرف اروپاییها برای حفظ برجام دیده نشده است این در حالی است که اروپاییها بارها اعلام کردند توان محدودی در قبال سلطه دلار و سلطه آمریکا در نظام بانکی و مبادلات بانکی دارند البته این به معنی توجیه اروپا در قبال انجام تعهدات شان نیست.
ابوالفتح تصریح کرد: قاعدتا اگر دولتها و نهادهای فرا دولتی مثل پارلمان اروپا تصمیمی بگیرند و آن را براساس یک بیانیه از طرف دولت اعلام کنند بخش خصوصی مجبور به تبعیت از آن نیست و قطعا براساس منافع خود تصمیم گیری میکند.
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به خروج آمریکا از برجام و تحت فشار قرار دادن اقتصاد ایران گفت: قطعا تحریمهایی که علیه ایران پس از خروج آمریکا از برجام اعلام شد فرصتهای اقتصادی مطلوبی را از ایران سلب کرد قراردادهایی که در سالهای ابتدایی عمر برجام در صنعت هوایی و نفتی منعقد شد منافعی برای ایران داشت و اگر ایران از این منافع استفاده نکرده بود قطعا با خروج آمریکا از برجام تحت فشار قرار نمیگرفت.
وی در پایان خاطرنشان کرد:اما اینکه جمهوری اسلامی در بحث برجام بیشتر از آنچه ستانده و منتفع شده است امتیازاتی را داده باشد یا اینکه میزان سرمایه گذاریها چندان گسترده نبوده باشد بحث دیگری است.