کد خبر:۷۹۸۱۹۴
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

ابوالفتح: نگرانی نخبگان آمریکائی از قدرت گرفتن ترکیه در خاورمیانه

یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: علت خشم نخبگان سیاسی آمریکا از ترکیه، نگرانی از قدرتمند شدن این کشور در خاورمیانه و نزدیکی آنکارا به تهران و مسکو است.

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اقدام اخیر ایالات متحده مبنی بر تحریم دو وزارتخانه و سه وزیر ترکیه در قبال حمله این کشور به شمال شرق سوریه و اینکه تا چه اندازه تحریم افراد توسط آمریکا کارگشا خواهد بود؟ گفت: آمریکا در اتخاذ سیاست‌های تحریمی معمولا چند وجهی عمل می‌کند خیلی اوقات افراد حقوقی را تحریم می‌کند و گاهی اوقات هم افراد حقیقی را در یک وزارتخانه یا نهاد تحریم می‌کند تا عملکرد آن دستگاه را زیر فشار قرار دهد.

وی ادامه داد: وقتی آمریکا تشخیص می‌دهد که یک شخص باید تحریم شود پیامد‌های آن متوجه آن فرد است نه آن دستگاهی که شخص آن را مدیریت می‌کند. بر این اساس این اقدام آمریکا در حقیقت یک پیام است که شاید ضعیف‌ترین نوع تحریم به حساب آید تا به طرف مقابل این هشدار را بدهد که اگر روند به همین منوال ادامه یابد علاوه بر شخص ممکن است یک نهاد را تحریم کند.

ابوالفتح در پاسخ به این سوال که آیا هدف آمریکا از این اقدامات ظاهرسازی در افکار عمومی است؟ گفت: در شرایط فعلی بین مواضع شخص دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا و مواضع نخبگان سیاسی این کشور تفاوت‌هایی وجود دارد.

این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه اساسا ترامپ معتقد نیست ترکیه باید مجازات شود، گفت: از نظر او موضوع کرد‌ها و ترک‌ها یک موضوع دو جانبه است که باید خودشان آن را حل و فصل کنند. ترامپ معتقد است دولت اردوغان حق دارد که نگران امنیت شمال شرقی سوریه و مرز‌های مشترک خود با این کشور باشد و اساسا سوری‌ها اعم از کرد‌ها و دولت سوریه باید خودشان با دولت ترکیه مواجه شوند. از این منظر چندان مقید به برخورد تند و خشن با ترکیه نیست.

وی با اشاره به تحریم روز گذشته آمریکا علیه ترکیه تصریح کرد: برخلاف سر و صدا‌هایی که آقای ترامپ به پا کرد که اقتصاد ترکیه را با این تحریم‌ها فروخواهد ریخت، اما شاهد آن بودیم که ماحصل تمام این تهدیدات تنها تعلیق یک قرارداد صد میلیارد دلاری بین ترکیه و آمریکا و همچنین افزایش واردات تعرفه فولاد و تحریم دو یا سه شخص بود در حالی که انتظار می‌رفت با توجه به خط و نشان‌های ترامپ برای ترکیه مثلا بخش‌های اصلی اقتصاد این کشور مورد هدف قرار گیرد.

ابوالفتح در خصوص نقطه افتراق بین نخبگان سیاسی آمریکا و ترامپ گریزی به حال و روز نخبگان سیاسی زد و افزود: نخبگان سیاسی در آمریکا چه دموکرات‌ها و چه جمهوری خواهان عمیقا طرفدار رفتار تند و شدید علیه ترکیه هستند گروهی از این افراد معتقدند کردها، چون متحد آمریکا هستند باید از آن‌ها حمایت شود و برخی دیگر معتقدند از آنجا که ترکیه اقتدار آمریکا را نپذیرفت و زمانی که ایالات متحده خروج از سوریه را کلید زد ترکیه نباید اقدامات تحریک آمیز در این منطقه انجام می‌داد.

این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: اساسا به نظر می‌رسد نخبگان آمریکا از قدرت گرفتن ترکیه در منطقه خاورمیانه وحشت دارند ترک‌ها از چند سال پیش راه خود را از آمریکا جدا کردند و با ایران و روسیه همسویی پیدا کردند و در این مسیر سیاست مستقلی در پیش گرفتند.

وی مصداق استقلال ترک‌ها را اقدامی دانست که در قبال عربستان و بر سر موضوع خاشقچی داشتند که البته به مذاق آمریکایی‌ها خوش نیامد و آن‌ها را بر این داشت که ظاهرا ترک‌ها در حال قدرتمند شدن هستند.

ابوالفتح ادامه داد: اصولا هر قدرت و حکومتی چه اعراب چه ایرانی و چه ترک که بخواهد رویکرد اقتدارگرایانه در منطقه داشته باشد آمریکایی‌ها آن را برنمی تابند. این شخص حتی می‌تواند بن سلمان باشد.

این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه نخبگان آمریکایی نگران این هستند که در روند کاهش قدرت ایالات متحده در خاورمیانه، ترکیه این خلا را پر کند، گفت: به ویژه اینکه دولت اردوغان راه نزدیکی به ایران و روسیه را پیش گرفته و موضوع ائتلاف بین ایران، روسیه و ترکیه شکل گرفته است مجموع این عوامل باعث شده تا نخبگان آمریکایی خواستار برخوردی تند با اردوغان باشند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اما نگاه ترامپ و جریان ملی گرایی که اعتقاد دارند سیاست خارجی ماجراجویانه هزینه بر است به دنبال تغییر روش آمریکا هستند و این اختلاف در آمریکا نشئت گرفته از تفاوت دیدگاه میان دو جناح ملی گرای حزب جمهوری خواه و جناح بین الملل گرای جمهوری خواه در آمریکاست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار