یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: اساسا اروپا در موضوع برجام که هنوز به هر دلیلی به تعهد خود در قبال آن عمل نکرده است نباید توقع داشته باشد که ایران تعهد جدیدی را بپذیرد.
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص بیانیه اروپا در قبال محکومیت ایران در موضوع آرامکو و اینکه صراحتا اروپا عنوان کرده زمان آن رسیده که ایران در چارچوب مذاکرات هستهای موضوع موشکی را هم بپذیرد در حالی که خود اروپا هنوز هیچ اقدام عملی در قبال برجام نکرده است، گفت: اروپا حتی پیش از خروج آمریکا از برجام به کرات و طی بیانیههایی که بعد از آزمایشهای موشکی ایران انجام میشد اعلام کرد که ایران باید به مذاکرات موشکی بپیوندد و در این مورد مذاکره کند.
وی افزود: علت سکوت اروپا در این مدت و وقفهای که در خصوص درخواست آنها پیرامون مذاکرات موشکی صورت گرفت به معنای خروج این موضوع از دستور کار اروپاییها نبود بلکه آنها به این نتیجه رسیدند که موضوع مهمتر فعلا برجام است، اما در شرایط فعلی، چون حادثه آرامکو نگرانیهایی را ایجاد کرده آنها بحث موشکی را دوباره مطرح کردند.
ابوالفتح ادامه داد:، اما از آنجایی که خود اروپا به هیچ عنوان به تعهدات خود در برجام عمل نکرده و یا توان اجرای آن را نداشته است این تناقض فاحش بین حرف و عمل آنها مورد اعتراض مقامات ایرانی هم قرار گرفت. اساسا اروپا در موضوعی که هنوز به هر دلیلی به تعهد خود در قبال آن عمل نکرده است نباید توقع داشته باشد که ایران تعهد جدیدی را بپذیرد.
این کارشناس مسائل آمریکا در خصوص سرنوشت پرونده آرامکو گفت: در موضوع حمله به تاسیسات نفتی عربستان و اتهامات واهی علیه ایران اگر بنا بود اقدامی نظامی صورت بگیرد ظرف ۴۸ ساعت بعد از حمله به آرامکو صورت میگرفت، اما اینکه عربستان و آمریکا موضوع را به تحقیق و تفحص در سازمان ملل برسانند و کمیسیون تحقیقاتی تشکیل دهند نشان دهنده آن است که فعلا تصمیمی برای اقدام نظامی در کار نیست.
وی تصریح کرد: علاوه بر اینها ایران در بالاترین سطح خود هشدار داد که هر اقدام نظامی با واکنشی متقابل مواجه خواهد شد و به قول ظریف جنگ تمام عیار در منطقه درخواهد گرفت.
ابوالفتح با بیان اینکه اقدامی تلافی جویانه البته صرفا پرتاب موشک و بمباران نظامی نیست، تصریح کرد: همین که ایالات متحده بانک مرکزی ایران را در لیست گروههای تروریستی قرار داد اقدامی تلافی جویانه محسوب میشود که در طول تاریخ در مورد هیچ کشور دیگری سابقه نداشته است و این در حقیقت تشدید کننده جنگ اقتصادی علیه ایران است.
این کارشناس مسائل آمریکا اضافه کرد: جنگهای امروز الزاما بمباران، پرتاب موشک و تخریب زیرساخت نیست و اقداماتی این چنینی هم میتواند همان اندازه موثر و کارآمد باشد کمااینکه ترامپ معتقد است استفاده از تحریم ابزار اقتصادی موثرتر از بمباران نظامی است که ایالات متحده سالها قبل علیه کشورها استفاده میکرد.