پژوهشگران در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند که نانوپلاستیکها بر رفتار لارو گورخرماهی تاثیر میگذارند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان نوع خاصی از نانوذرات را مشاهده کردند که با ایجاد واکنشهای تنش زا در تعادل قند، باعث بیش فعال شدن لارو ماهی میشود.
محققان از نزدیک آنچه در لارو گورخرماهی برای نانوذرات پلاستیکی اتفاق میافتد را بررسی کردند. این نانوذرات گروه کوچکتری از میکروذرات هستند و متفاوت از آنها رفتار میکنند، اما چگونگی آن در بسیاری از موارد نامشخص است. این گروه کشف کرد که نانوذرات بعد از جذب شدن توسط میکروارگانیسمها باعث ایجاد زنجیرهای از واکنشها میشوند.
آنها دریافتند که تجمع ذرات پلاستیک ابتدا باعث کاهش در سطح گلوکز لارو میشود و به دنبال آن یک سیگنال گرسنگی تولید شده و سطح کورتیزول بالا میرود. همزمان گلوکز اضافی نیز تولید شده و باعث افزایش قند خون میشود. تمام این تغییرات نهایتا باعث تغییر رفتار خواهند شد. این واکنشها باعث میشوند که لاروها ۵۰ درصد فعالتر از حالت استاندار (قبل از وارد شدن ذرات) شوند. این نانوپلاستیکها نه تنها بر رفتار بلکه بر انواع مختلف عملکردهای بیولوژیکی و هر سطحی از بدن تاثیر میگذارند.
گورخر ماهیها همانند انسانها از گروه مهره داران هستند. مطالعات قبلی تاثیر نانوپلاستیکها روی مهره داران را کشف کرده بود، اما این تحقیق اولین مطالعهای است که فرایند را گام به گام بررسی میکند. محققان روش جدید برای اندازه گیری ذرات پلاستیکی در بافتها پیدا کرده اند که به آنها اجازه میدهد تا دریابند آیا نانوذرات در لارو گورخرماهی در یک مکان جمع شده یا پخش میشوند.
هرچند این مطالعه تاثیر نانوذرات روی لارو گورخرماهی را نشان میدهد، اما آیا انسانها نیز باید نگران باشند؟ درحال حاضر چیز زیادی نمیتوان گفت، اما تصور میشود که چنین تاثیری میتواند در انسان ایجاد شود، زیرا نانوذرات پلاستیکی در هر بافتی میتوانند وجود داشته باشند.