کد خبر:۸۰۲۳۸۸
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

کود ارگانیک از گیاه آزولا به همت عضو هیات علمی دانشگاه مازندران ساخته شد

آرمان محمودی، عضو هیات علمی دانشگاه مازندران موفق به ساخت کود ارگانیک از گیاه آزولا در آزمایشگاه سیستماتیک دانشکده علوم پایه شد.

آماده/// کود ارگانیک از گیاه آزولا توسط عضو هیات علمی دانشگاه مازندران ساخته شد

محمودی، عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به این که آزولا یا سرخس آبی، گیاهی مهاجم است که در هم زیستی با جلبک سبز آبی می‌تواند به حیات موجودات آبی و حتی دیگر گیاهان و مزارع آسیب بزند گفت: محل رویش اصلی این گیاه را در کشور فیلیپین است که از آن کشور وارد ایران شده و در سال‌های گذشته، موجب زیان دیدن کشاورزان و محیط زیست ایران شده است.

وی در ادامه با بیان این که گیاه آزولا در دهه ۶۰ با هدف تولید کود ازته به صورت طبیعی وارد ایران شد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن با ریشه‌های نازک و درهم تنیده اش همانند فرشی عمده اکوسیستم‌های آبی شمال کشور را پوشاند، سرعت تکثیر این گیاه را از بارزترین خصوصیات آن دانست که با پهن شدن در سطح آب، مانع رسیدن نور خورشید و اکسیژن می‌شود و باعث ایجاد خفگی یا سرشار سازی اکوسیستم می‌شود و برای اکوسیستم‌های آبی مضر است.
 
محمودی با تاکید بر این که روش‌های مقابله با این گونه‌ی گیاهی، سال‌ها است که در کشور در حال اجرا است و در جدیدترین اقدام، محققان دانشگاهی موفق به تولید کود ارگانیک از این گیاه شده اند، پارامتر‌های مهم در کود‌ها را نسبت کربن آلی به ازت عنوان کرد که در کود مطلوب و استاندارد باید زیر ۱۰ باشد و مقدار آن در کود ارگانیک تولید شده، ۷.۵ است. ترکیبی که علاوه بر صفات مطلوب شیمیایی، از صفات ارزشمند فیزیکی هم برخوردار است.

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در ادامه با اشاره به این که برای تهیه این کود، ترکیبی از آزولا و گیاهان بومی استفاده شد، گفت: در گام بعد این کود ارگانیگ برای پرورش ۴ نوع گل زینتی متنوع استفاده شد، حفظ ظرفیت بالای نگهداری آب و کمک به جذب عناصر کم مصرف و پرمصرف از ویژگی‌های دیگر این کود می‌باشد.

وی یادآور شد: قیمت تمام شده این کود گیاهی، یک چهارم نمونه‌های وارداتی موجود در بازار است و علاوه بر پرورش گل و گیاهان زینتی، برای پرورش محصولات صیفی و زراعی و باغی نیز قابل استفاده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار