مدرس دانشگاه آزاد آبادان گفت: طبق اصول قانون اساسی، شرکت دانشجویان در جلسات دادگاهها یک حق است که باید مطالبه شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، میزگردی با عنوان بررسی موانع اجرای اصل علنی بودن دادرسی با حضور اساتید دانشگاه، قضات و دانشجویان به همت انجمن علمی حقوق دانشگاه آزاد آبادان در سالن همایشهای این واحد برگزار شد.
در این مراسم، قاضی فرجی، رئیس دادگاه انقلاب آبادان نبود ساز و کار مناسب و کم بودن فضای لازم را از موانع اجرای این اصل برشمرد و گفت: عموم جامعه تمایلی به شرکت در جلسات دادرسی ندارند و در طول دوران خدمتم تاکنون مراجعهای در این خصوص نداشته ام.
قاضی فرجی با بیان اینکه حفظ اصرار مردم نیز میتواند از موانع اجرای این اصل باشد، افزود: برای باز بودن درب دادگاهها نیازمند آموزش جامعه و فرهنگ سازی هستیم.
علی بازیار، عضو هیئت علمی حقوق دانشگاه آزاد آبادان نیز در این جلسه با اشاره به تاریخ علنی بودن محاکم، آغاز اجرای این اصل را مربوط به نوزده قرن پیش دانست، گفت: در تمام کشورهای دموکراتیک این اصل اجرا میشود و هدف اصلی از اجرای آن، شفافیت دادرسی و نظارت همگانی بر عملکرد دستگاه قضایی است.
بازیار با استناد به اصل ۱۶۵ قانون اساسی و مواد ۳۵۲ به بعد از قانون آیین دادرسی کیفری، عدم ایجاد مانع برای شرکت عموم جامعه در جلسات دادرسی را ضروری دانست و اظهار کرد: متاسفانه قانون گذار علیرغم توجه به این اصل در مواد مختلف قانونی، هیچ ضمانت اجرایی برای اجرا نشدذن آن در نظر نگرفته است و قاضی متخلف این این اصل با هیچ مجازاتی روبرو نیست.
در ادامه، علی اصلانی، وکیل دادگستری و مدرس دانشگاه به بررسی اجرای اصل علنی بودن و فواید و آثار اجرای این اصل برای دانشجویان حقوق پرداخت.
وی با تاکید بر لزوم ارتباط نزدیک بین دانشگاه و دادگستری، گفت: دانشجویی که جلسات دادرسی را از نزدیک ببیند درک بهتری از رشته حقوق خواهد داشت و آداب شرکت در جلسه دادرسی را میآموزد؛ بنابراین طبق اصول قانون اساسی و قوانین عادی، شرکت دانشجویان در جلسات یک حق است که باید مطالبه شود.
در این برنامه از نماد پویش اجرای اصل علنی بودن دادرسی نیز رونمایی شد.