مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درخصوص داروی آنفلوانزا (تامفیلو) توضیح داده و از توزیع محموله وارداتی آن خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین مهرعلیان با اشاره به جزییات محموله وارداتی و علت گزارش کمبود داروی درمان آنفلوانزا (تامفیلو)، اظهار کرد: داروی تامفیلو در معاونت بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی توزیع میشود.
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به علت کمبود مقطعی این دارو، بیان کرد: داروهای معاونت بهداشتی چرخهای برای تهیه دارد، بر طبق فرآیند در نظر گرفته شده پیش از شروع سال، در سازمان غذا و دارو فراخوان اعلام میشود و تولیدکنندگان یا واردکنندگان دارو، داروهای معاونت بهداشتی را تامین میکنند. برای داروی استامینوویر یا داروی درمان آنفلوانزا یک شرکت تولیدکننده دارو در رقابت با سایر تولیدکنندگان در فراخوان پیروز شده بود و قرارداد تامین برای سال ۹۸ بسته شد.
وی ادامه داد: متاسفانه تولیدکننده داخلی داروی درمان آنفلوانزا ناگهان در نزدیکی فصل پاییز اعلام کرد که با وجود تامین ماده اولیه شرایط تولید این دارو را ندارد و ما با شرایط غیر مترقبهای مواجه شدیم، چرا که در نزدیکی فصل پاییز تامین دارو مشکل است و بلافاصله از منابع فوریتی دارو برای تامین نیاز داروی درمان آنفلوانزا کشور کمک گرفتیم.
مهرعلیان تصریح کرد: ما داروی درمان آنفلوانزا را از منابع خارجی و فوریتی به سختی تامین کرده و واکسن آنفلوانزا را به وفور در کشور توزیع کردیم، باید توجه داشت که همه دنیا در فصل پاییز به دنبال داروی درمان آنفلوانزا هستند و سهمیههای مورد نیاز خود را از قبل اعلام و تامین میکنند و ما در این شرایط با چالش بسیاری برای تامین داروی مورد نیاز کشور مواجه بودیم، اما با این وجود توانستیم نیاز کشور را تامین کنیم.
مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو اظهار کرد: با پیگیریهای بسیار سازمان غذا و دارو یک میلیون و ۵۰۰ هزار بسته ۱۰ تایی داروی درمان آنفلوانزا وارد کشور کردیم، یک صدهزار بسته جدید در طی ۲ هفته گذشته و ۲۰۰ هزار بسته در روز چهارشنبه هفته قبل در معاونت بهداشتی توزیع شد و ۸۰۰ هزار بسته جدید داروی درمان آنفلوانزا نیز امروز در معاونت بهداشتی توزیع میشود.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، مهرعلیان اظهار کرد: امسال سوسپانسیون استامینوور هم برای کودکان و افراد سالخورده نیز به میزان مورد نیاز کشور تامین شده است که در اختیار معاونت بهداشتی قرار میگیرد.
مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره علت کمبود داروی درمان آنفلوانزا در داروخانهها بیان کرد: سیاست ما در حال حاضر این است که داروی درمان آنفلوانزا در داروخانههای خصوصی توزیع نشود و توزیع در شبکههای بهداشتی باشد، اما در گام بعدی بخشی از داروی درمان آنفلوانزا در داروخانههای خصوصی و زیر نظر معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی توزیع خواهد شد.
مهرعلیان در پایان عنوان کرد: این اطمینان را به مردم، پزشکان و داروسازان میدهیم که دارو به میزان مورد نیاز تامین شده و توزیع خواهد شد.