حدود ۱۰ روز از وقوع زلزله در آذربایجان شرقی گذشته و تاکنون حدود ۶۰ در صد آواربرداری ۱۳ روستا به اتمام رسیده و خدمات رسانی به مردم آسیبدیده با سرعت بیشتری ادامه دارد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛ حدود ۱۰ روز از وقوع زلزله آذربایجان شرقی گذشته و همچنان تلاش گروههای جهادی و امدادی برای خدمات رسانی به مردم ادامه دارد. البته با وجود فرا رسیدن روزهای سرد و از آنجایی که سازمان هواشناسی از بارش برف و کاهش شدید دما در مناطق زلزلهزده آذربایجان شرقی خبر داده بود، این خدمات رسانی در روزهای اخیر سرعت بیشتری به خود گرفته و همچنان هم ادامه دارد.
در این راستا، دانشجویان جهادی بسیج دانشجویی در همان ساعات اولیه برای کمک رسانی به مناطق اعلام آمادگی کرده و با هماهنگیهایی صورت گرفته سریعا به منطقه اعزام شدند.
برای سرعت بخشیدن در روند کمک رسانی بسیج دانشجویی و سپاه استان، قرارگاه شهید باکری را در مناطق زلزلهزده مستقر کردند تا با برنامه ریزی، کمکهای مردمی را در کمترین زمان با همیاری گروههای جهادی به دست مردم برسانند.
متاسفانه در فاز اول امدادرسانی با وجود شرایط نامساعدی که برای اسکان آسیبدیدگان وجود داشت، مشکلاتی برای مردم در مناطق زلزله زده ایجاد شد. بر همین اساس ساختمان دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد سراب نیز بهدلیل استحکام بالا و مقاومت در برابر زلزله، بهمنظور اسکان و مدیریت شرایط در اختیار ستاد بحران این شهرستان قرار گرفت.
مهمانسرای واحد میانه دانشگاه آزاد هم برای اسکان زلزله زدگان و خانوادههای مصدومینی که در بیمارستان بستری هستند، در نظر گرفته شد. البته جهادگران کمکهای جمع آوری شده مردم شامل اقلام مواد غذایی، بهداشتی، چادر و بخاری برقی، بین مردم مناطق زلزله زده توزیع کردند.
در فاز دوم با توجه اینکه در بعضی از روستاها میزان خسارت بیشتر بود، جهادگران به همراه خودروهای مکانیکی برای امداد رسانی به این مناطق اعزام شدند و مردم و جهادگران با دست، شروع به آواربردای کردند؛ البته این اقدام به کندی پیش رفت تا اینکه پس از مدتی قرارگاه خاتم و موسسه عاشورا برای آوار برداری حدود ۴۵ دستگاه خودروی مکانیکی در اختیار قرارگاه شهید باکری قرار داد.
احداث ۵ موکب در مناطق زلزله زده
محمد اسکندری، مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی آذربایجان شرقی با اشاره به آخرین وضعیت مناطق زلزله زده استان میگوید: با گذشت حدود ۱۰ روز از وقوع زلزله ۶۰ در صد آوار برداری در روستاهای حلمسی، گاوینه رود برزیق، قشلار و اشلار به اتمام رسیده است.
به گفته اسکندری، گروههای جهادی در ۱۳ روستای شهرستان میانه خدمت رسانی کردند. امکانات اولیه مانند چادر و مواد غذایی در اختیار مردم قرار گرفته و با توجه به کمبودهای موجود، سعی شده توزیع این اقلام به صورت عادلانه صورت بگیرد و در تلاش هستیم نواقص کار جبران شود.
البته برای اینکه آواربرداری سریع تر پیش برود، از زمان وقوع زلزله تاکنون ۱۰۳ گروه جهادی متشکل از ۱۲۷۴ جهادگر سازمان دهی و مشغول به ارائه خدمات متنوعی هستند. در این راستا، حدود ۵ موکب در شهرستان میانه و سراب راه اندازی شد که روزانه ۱۰۰۰ غذایی گرم، پخت و بین مردم مناطق زلزله زده توزیع میشود.
مردم مناطق زلزله زده دست بهکار شدند
وی در ادامه میافزاید: توزیع و ارائه چادر در این مناطق برای اسکان موقت تببین شده. امیدواریم بعد از آواربرداری کامل در مناطق با تصمیمات ستاد مدیریت بحران و همکاری بنیاد مسکن و دیگر نهادها، زودتر بتوانیم کانکس و ساختمانهای پیش ساخته را در اختیار مردم قرار دهیم. هر چند مردم زلزله زده در این مدت بیکار نبوده و برای اینکه زودتر اسکان پیدا کنند، مشغول ساخت جایگاه کانکس هستند.
به نظر میرسد مردم در روزهای آینده به دلیل فرا رسیدن فصل سرما، نیاز سریعتری به امکانات دارن که امیدواریم با همکاری بیشتر دستگاههای دولتی و نیروهای جهادی خدمات رسانی با سرعت بیشتری به مردم ارائه شود.