رهبر معظم انقلاب در مرقومهای، نامه چندی قبل وزیر بهداشت درخصوص موضوع جمعیت را پاسخ دادند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، چندی قبل سعید نمکی؛ وزیر بهداشت، نامهای را پیرامون موضوع جمعیت به رهبر معظم انقلاب نوشت که در آن نامه آمده بود: مستحضرید مهمترین مولفه ارزشیابی جمعیت، میزان باروری کل (TFR) است که در سال ۱۳۹۵ این شاخص را ۲.۰۱ اعلام نمودند، سپس با رایزنیهایی که انجام دادند این عدد به ۲.۱ ارتقا یافت. تحلیل علمی این رقم یعنی آنکه مسئولین نظام نباید بدین حد نگران باشند و ما به بالاتر از سطح جایگزینی رسیدهایم. اولین گام اینجانب و همکارانم تشکیک نسبت به این ارقام بود که میتواند حاصل یک اشتباه محاسباتی و یا خدای ناکرده محصول یک غرض ورزی مبتنی بر نیات غیر منطبق با مصالح ملی باشد.
در بخش دیگری از نامه آمده بود: در راستای اغنای (اقناع) علمی کارشناسان این عرصه در کشور، بحثهای فراوانی صورت گرفت تا متفقا عدد ۱.۸۴ مورد توافق همگان قرار گرفت که باز هم بسیار کمتر از سطح جانشینی و موید صحت نگرانی عالمانه حضرتعالی است.
همزمان اینجانب جهت افزایش فرزندآوری برنامههای مفصلی را درون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دنبال کردم که موارد مهم آن به اختصار عبارتست از:
الف.) اقدامات گسترده جهت مراقبت دوران بارداری و پس از آن شامل برگزاری دورههای آموزشی، تغذیه مناسب زنان باردار، تدوین بستههای آموزشی، محدودیت در اعمال دستورالعملهای سقط جنین در مواردی که از نظر علمی امکان پذیرست، توسعه بخشهای مراقبت از نوزادان در نقاط محروم و غیره.
ب) ابلاغ ایجاد و توسعه بخشهای درمان نازائی در کلیه مراکز استانها جهت مداوای زوجهای نابارور و ارائه خدمات رایگان به مراجعه کنندگان.
ج.) استقرار تیمهای مشاورهای در مراکز مختلف جهت ترغیب زوجهایی که سالهاست ازدواج کرده اند و تمایل به فرزندآوری ندارند و همچنین خانوادههای تک فرزند برای آوردن فرزند بعدی با تاکید بر نقش مثبت بهداشت روان فرزند دوم بر جو خانواده به خصوص فرزند اول. ضمن آنکه تلاش کردیم در پوسترها، بروشورها و آنچه در مورد خانواده منتشر میکنیم تعداد فرزند را بیش از دو نفر نشان دهیم که به شکل غیرمستقیم رواج این اندیشه در جامعه را دنبال کنیم که مواردی جهت استحضار تقدیم میگردد.
در بخش پایانی این نامه آمده بود: حضرتعالی مستحضرید مقوله جمعیت یک موضوع مهم ملی و نیازمند عزم و همکاری گسترده بین بخشی کلیه دستگاههای درون و بیرون از دولت است.
در راستای اجرای دستور و رضایتمندی حضرتعالی که پس از رضایت پروردگار، آرزوی همیشگی اینجانب و همکارانم در این مجموعه است تا آنجا که مقدور باشد در جلب مشارکت دیگر دستگاهها و سازمانهای مردم نهاد تلاش خواهیم کرد.
معالوصف تدوین قوانین و دستورالعملهای مشوق و تسهیل امور در خانوادههای پرجمعیت در راستای کاهش هراس ایشان از هزینههای سنگین زندگی، نیازمند اوامر حضرتعالی به کلیه قوا و دستگاههای کشوری است تا با این خطر جدی مقابله مجدانه شود. در خاتمه چکیدهای از مکاتبات و گزارشات قبلی به پیوست تقدیم میگردد.
با گذشت مدتی از ارسال این نامه رهبر معظم انقلاب در پاسخ به نامه وزیر بهداشت مرقوم فرمودهاند:
«با تشکر از اقدامات، مقتضی است قوانین و دستورالعملهای مورد نیاز مشخصاً ذکر شود تا اقدام مناسب نسبت به آنها صورت گیرد».
اینکه وضعیت باروری چقدر است - ایشان از شما بهتر میداند و چند سالی رسانه ای کردند.
شما اومدید بعد از چند سال میگید که کم هست؟
راه کار و اجرا دست خود دولت است - حتی چنتا خط ننوشتید که موانع چی هستش و کجا خارج از 90% اختیارات دولت باید کار انجام بشه؟
واقعا با نمکی!
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
اینکه وضعیت باروری چقدر است - ایشان از شما بهتر میداند و چند سالی رسانه ای کردند.
شما اومدید بعد از چند سال میگید که کم هست؟
راه کار و اجرا دست خود دولت است - حتی چنتا خط ننوشتید که موانع چی هستش و کجا خارج از 90% اختیارات دولت باید کار انجام بشه؟
واقعا با نمکی!