دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خطاب به رئیس قوه قضائیه گفت: با اعتماد به قدرت ملت به تابوشکنی برخورد با دانه درشتها و یقه سفیدها با قوت ادامه دهید.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مقصود درودی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای کشور در گردهمایی سراسری خیزش هستههای مسئله محور جوانان که با حضور رئیس قوه قضائیه در مجتمع فرهنگی میلاد نور برگزار شد، گفت: در سال ۷۵ همراه با انقلاب اسلامی ایران، ادبیات حکمرانی نوینی در جهان طنین انداز شد و توجه تمامی ملتهای آزاده را معطوف به خود کرد. امام عظیم الشان انقلاب مفهوم جدید مردم سالاری دینی به عنوان کارامدترین ایدئولوژی حکومتداری را که نظام مقدس جمهوری اسلامی ماحصل آن است معرفی کرده و مردم متدین و انقلابی ایران با جان و دل آن را پذیرفتند. یکی از مهمترین ارکان این نظام مقدس که اتفاقا باید قویترین وجه تمایز نظام مردم سالاری دینی با نظامهای مادی گرای لیبرال باشد قوه قضاییه است. پس از اینکه جنابعالی توسط رهبر انقلاب به ریاست دستگاه قضا که در عمل نماد بیرونی عدالت جمهوری اسلامی است منصوب شدید امیدی در دلهای رنجور از ناملایمات ایجاد شد.
وی افزود: شاید مهمترین تحولی که در قوه قضاییه برای مردم ملموس شده است منش جدید قوه قضاییه در تعامل با آن هاست. در گذشته تقریبا مجالی برای شنیدن نقدهای مردم نسبت به قوه قضاییه وجود نداشت و اندک نقدهای موجود، با شدیدترین برخوردها پاسخ میگرفت. اکنون با رویکرد تحول خواهانه جنابعالی ادبیات قوه قضاییه به ادبیات مردم جامعه نزدیکتر شده و به تَبَع آن مردم با آرامش خاطر بیشتری نقدهای خود به قوه تحت امر شما را مطرح میکنند. حضور میدانی جنابعالی در صحنههای اعتراض مردمی و گفت و گوی رو در رو با کارگران مظلوم، امید به صداقت دادگری شما را افزایش داده و افزایش همین امیدها و مشاهده کردن نتیجه دادن این امیدها، اعتماد مردم به نظام اسلامی را دوچندان میکند.
وی اظهار کرد: پر واضح است، ادعای مبارزه با فساد زمانی جدی تلقی میشود که ابتدا فاعل این عمل، مبارزه با فساد را از درون دستگاه خود آغاز کند. بدون شک تا به این لحظه شما نیز در این مورد از مردم ایران نمرهی قبولی گرفته اید، اما زمانی این نمرهی قبولی تثبیت خواهد شد که در کنار استمرار روند برخورد قاطعانه با فساد درون قوه قضاییه گزارش این برخوردها و هویت مفسدانی که با ابزار کردن دستگاه عدلیه در پی منافع شخصی بودند برای مردم شفاف شود.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه های کشور خطاب به رئیس قوه قضائیه گفت: علاوه بر فسادزدایی درون سازمانی برخورد قاطع با افراد به اصطلاح دانه درشت از جمله انتظارات مردم از شماست که تا حدودی برآورده شده است. مسلما این رویکرد برای برخی از نزدیکان قدرتمند مفسدین دانه درشت، سخت خواهد بود به گونهای که حتی تلاش میکنند با راه انداختن جنگ روانی و ایجاد فضای منفی، دستگاه قضا را تحت فشار قرار داده و با اعتماد به تنها تخصصشان که بحران آفرینی است فضای جامعه را مسموم کنند. به عنوان نمونه در همین واقعه اخیر شاهد بودیم که دولت بدون در نظر گرفتن کرامت مردم، به آنها توهین کرده و طرح درست سهمیه بندی بنزین را به نادرستترین شکل ممکن اجرا کرده که نتیجه آن آشوب کشور است.
مقتدرانه با دانه درشت ها برخورد کنید
درودی در ادامه اظهارات خود خطاب به رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: در گذشته نیز شاهد اقداماتی بوده ایم که کشور را دچار عقب ماندگی کرده است از جمله میتوان به برجام، بالا بردن قیمت ارز، حضور افراد غربزده در ساختارهای تصمیم گیر دولت و دهها مورد دیگر اشاره کرد. اما رئیس قوه شما با ایجاد بسترهایی برای رسیدگی به مسوولیتهای ناشی از تصمیمات مدیران کشور، مقتدرانه و با اعتماد به قدرت ملت به تابوشکنی برخورد با دانه درشتها و یقه سفیدها با قوت بیشتر ادامه دهید و شرایط پاسخگویی آنها به مردم را فراهم کنید و اطمینان داشته باشید تا زمانی که در این راه ثابت قدم هستید ملت ایران استوارترین پشتیبان شماست.
وی با اشاره به اینکه در فقرهای ۸۱ میلیارد دلار از جیب مردم به هدر رفته، اما کسی پاسخگو نیست، افزود: آقای رییسی، چه کسی باید به داد مردم برسد؟ چرا پاسخگو نیستند که این پول کجا رفته است؟
درودی بیان کرد: جناب آقای رییسی، نارضایتی اصلی مردم از رویههای داخلی قوه قضاییه نیز هست. نارضایتیها آنجایی شکل میگیرند که برای ثبت یک دادخواست ساعتها بلکه روزها وقت و انرژی از مردم گرفته میشود، روند ابلاغیهها ناکارآمد و زمان بر است، اعتبار اسناد عادی و نبود سامانه جامع املاک، زمینه ساز زمین خواریها و دزدیهایی شده و زندگی بسیاری را نابود کرده است، عدم رصد سابقه شهود، شهادت دروغ را به یک شغل تبدیل کرده و صدها ایراد ساز و کاری از این قبیل که در پیرامون دادگاهها و دادسراها در جریان است.
ضرورت اصلاح ساختارهای فساد زا
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای کشور خطاب به رئیسی گفت: اینکه قوه قضاییه در کنار برخورد قاطعانه با مفسدین، اصلاح ساختارهای فسادزا را در دستور کار خود قرار داده از دیگر نکات مثبت و مهم عملکرد حضرتعالی است که نتیجه بخش بودن آن مستلزم ریشه یابی دقیق است. برای پیشگیری از فساد درکشور، قوه قضاییه باید در دو بعد درونی و بیرونی به نقش آفرینی بپردازد. در فرایند های درونی قوه قضاییه، باید به معنای واقعی کلمه انقلاب رخ دهد. فرایندهای موجود به علت هدر دادن بیش از اندازه وقت و هزینهی مردم ناکارامد جلوه میکنند، استفاده از فناوری نوین از جملهای تی و مکانیزه کردن فرایندهای قوه قضاییه که باعث کاهش تعداد پرونده ها، تسریع زمان رسیدگی به پرونده، همچنین شفاف شدن فرایندها میشود، میتواند ماموریت اصلی شما در قوه قضاییه برای پیشگیری از فساد باشد. بررسی وضعیت موجود نشان میدهد هم اکنون در قوه قضاییه اینگونه عمل نمیشود.
درودی افزود: در بعد بیرونی اگر قوه قضاییه بخواهد ورای شعارها به پیشگیری از فساد بپردازد باید ماموریت اصلی خود را ایجاد بسترهای ساختاری و حقوقی رصد تراکنشهای مالی تعریف کند. بدون ایجاد سازوکار رصد تراکنشهای مالی، تقریبا پیشگیری و مبارزه با پولشویی، قاچاق، رشوه، فرار مالیاتی و سایر فسادهای مالی غیر ممکن و در حد شعار است.
وی تاکید کرد: قوه قضاییه با منابع انسانی محدود، هیچ زمان نمیتواند به صورت مستقیم به همهی مفاسد به صورت موردی ورود کرده و با آنها برخورد کند در حالی که با فراهم شدن رصد جریان مالی کشور به راحتی تراکنشهای مشکوک مشخص شده و به آنها رسیدگی میشود.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی با اشاره به اینکه در کنار ضعفهای اصلی ضعفهای دیگری نیز وجود دارند که ماموریت جانبی قوه قضاییه باید معطوف به آنها گردد، گفت: در سخنرانیها و برنامههای رسانه ای، مسئولان قوه قضاییه عبارات و مفاهیمی مانند حفظ کرامت، شفافیت، حمایت و تشویق گزارش دهندگان فساد، تعیین و تکلیف مالکیت و قانون آیین دادرسی تجاری را به درستی بیان میکنند، اما آیا برای مرحله بعد از بیان این کلمات تمهیدی اندیشیده شده است؟ مسلما مردم صرفا با شنیدن حفظ کرامت از زبان رییس قوه قضاییه کرامتشان حفظ نمیشود و تا وقتی این کلمات در شعب قضایی نمود عینی پیدا نکند مردم به آن اطمینان نمیکنند. مردم در این گونه موارد به چشمهای خود بیش از گوش هایشان اعتماد میکنند پس لازم است با جدیت، بر رخ دادن عملی این سخنان در شعب قضایی نظارت شود.
ضرورت ارائه برنامه منظم و شفاف درودی اضافه کرد: قوه قضاییه برنامه منظم و شفافی ارائه نکرده است که مردم بتوانند با تطبیق آن با اقدامات انجام شده درک درست و روشنی از عملکرد قوه قضاییه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مضرات عدم ارائه برنامه، مشخص نبودن اهداف کوتاه مدت و بلند مدت قوه قضاییه برای اصلاحات و همچنین انجام وظایف ذاتی است، به گونهای که تلقی میشود اقدامات مثبت انجام شده نیز کاتورهای و غیرهدفمند بوده و دید بلند مدت در آن وجود ندارد، تصریح کرد: یکی از مهمترین راهکارهایی که میتواند مردم را به مسیر روشنی که قوه قضاییه در پیش گرفته امیدوار کند ارائه برنامههای زمانبندی شدهی شفاف برای همهی مردم و گزارش میزان پیشرفت در این برنامه هاست.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای کشور گفت: تاکید بر شفافیت در عملکرد میتواند یکی دیگر از عوامل مهم پیشگیری از فساد باشد. زمانی که طبق قانون، دادگاهها علنی برگزار شود مسلما زمینه انجام فساد در آن محکمه به شدت کاهش مییابد و پیشگیری از وقوع فساد صورت میگیرد.
درودی اظهار کرد: قوه قضاییه این امکان را دارد که به عنوان محور شفافیت در کشور شناخته شود، زیرا بسیاری از اطلاعات مسئولین در اختیار این قوه محفوظ بوده و هم چنین به عنوان بزرگترین دستگاه نظارتی کشور دسترسی آسانی به هرگونه اطلاعات برای این نهاد فراهم است. به طور مثال شکی در آن نیست که مردم حق دارند بدانند میزان داراییهای فلان مسئول قبل و بعد از نشستن در جایگاه کارگزاری چقدر تغییر کرده است؟
بسیج دانشجویی عظیم ترین ظرفیت انسانی برای مبارزه با فساد
وی خطاب به رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: بسیج دانشجویی به عنوان یکی از عظیمترین ظرفیتهای انسانی و کارشناسی کشور در طی کردن مسیر امید بخش مبارزه با فساد همراه شما بوده و تا زمانی که با شجاعت و نگاه تخصصی به مسیر دشوار فساد زدایی ادامه دهید پشتیبان شما خواهد بود.
مجوز شکایت از مفسدین را به اتحادیه های دانشجویی بدهید
درودی با تاکید بر اینکه برای سهل کردن بهره مندی از توان موثر دانشجویی، لازم است بسترهای مشخصی فراهم شود، افزود: به کرات مشاهده شده که اعضای تشکلهای دانشجویی به دلیل روحیهی ضد فساد به مقابلهی با مفسدین پرداخته و بعضا در این مسیر متضرر شده اند، اما از حرکت نایستادند.
وی بیان کرد: استفاده از نهادهای اجتماعی مانند جنبش دانشجویی در کشورهای دیگر نیز تجربهی بسیار موفقی بوده تا آنجا که این نهادهای اجتماعی در کنار دادستان از حق مدعی العموم شدن برخوردارند و می توانند علیه مفسدین شکایت تنظیم کنند. پیشنهاد میشود به اتحادیههای دانشجویی مجوز شکایت از مفسدین در جایگاه مدعی العموم اعطا گردد تا مبارزه با فساد در کشور وارد عصر جدیدی شود.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای کشور گفت: از دیگر شیوههایی که جنبش دانشجویی و قوه قضاییه میتوانند همکاری داشته باشند بستر سازی برای ایجاد تعامل سازمان یافته در زمینههای آموزش حقوقی به دانشجویان توسط قوه قضاییه، استفاده از ظرفیت دانشجویان برای پژوهشها و ارتقا نگاه تخصصی، استفاده از ظرفیت دانشجویان برای کشف مفاسد و گزارش دهی فساد و نظارت است که لازمه محقق شدن آن شکل گیری قسمت مشخصی در قوه قضاییه برای ارتباطات دانشجویی و مدیریت موارد مذکور است. زیرا که رهبری معظم در گام دوم انقلاب فرمودند: اگر زمام ادارهی بخشهای گوناگون کشور به جوانان مومن و انقلابی و دانا و کاردان- که بحمد الله کم نیستند- سپرده شود امید اجرای عدالت و مبارزه با فساد برآورده خواهد شد.
درودی بیان کرد: در نهایت امیدواریم که با تکیه بر دانش و تخصص جوانان انقلابی و توان دانشجویان بسیجی، زمینه ساز احیای مفهوم و کارکرد عدالت در ایران در همه سطوح باشیم.
رهبرانقلاب در دیدار با اقشار مختلف مردم به تاریخ 22/5/97 به مسئله نحوه توزیع سکه اشاره کردند و «مقصر عمده» را دولتمردان معرفی کرده و فرمودند: «ارز را یا سکّه را وقتی که بهصورت غلط تقسیم میکنند، این دو طرف دارد: یکی آن که میآید این را میگیرد و مثلاً فرض کنید قاچاقچی است یا به قاچاقچی میفروشد؛ یکی آن که این را میدهد. ما همهاش داریم دنبال آن کسی که «میگیرد» میگردیم -مفسد اقتصادی، قاچاقچی- درحالیکه تقصیر عمده متوجّه آن کسی است که «داد»؛ او را باید دنبال کرد... بالاخره یک تخلّفی انجام گرفته، یک خطای بزرگ انجام گرفته. نمیگوییم هم «خیانت»؛ زبان بنده اینجور نمیگردد که راحت بگوییم فلانی یا فلانکَسها خیانت میکنند؛ نه، امّا بالاخره خطا کردند و خطای مهمّی کردند که ضررش به مردم برگشت.»
جناب قوه قضائیه، تابحال چند نفر از مسفدینی که سکه و ارز قاچاق را «داد» محاکمه و مجازات کردید؟ اسامی محکومین قطعی «داد» را بفرمایید تا همین سایت قانونا منتشر کند.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
جناب قوه قضائیه، تابحال چند نفر از مسفدینی که سکه و ارز قاچاق را «داد» محاکمه و مجازات کردید؟ اسامی محکومین قطعی «داد» را بفرمایید تا همین سایت قانونا منتشر کند.