معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس گفت: با تدوین آیین نامههای جدید امکان توسعه صادرات محصولات فناورانه به وسیله بروکرها محقق میشود.
اکبر قنبرپور، معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، در خصوص آئین نامه جدیدی که قرار است به زودی برای حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی تصویب شود، اظهار کرد: کارگزاران تجارت و فناوری یا همان بروکرها که در شبکه فن بازار چند سالی است مشغول فعالیت هستند بسیاری از مواقع برای اینکه مراجعه کنند به دستگاههای صنعتی یا حتی دستگاههای دولتی مجوزی برای انجام کارهای خود نداشتند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اینها نمیتوانستند به آن اهداف اصلی خود دست پیدا کنند یک مطالبه جدی از فن بازار ملی ایران داشتند و ما در پارک علم و فناوری پردیس با همکاری معاونت علمی یک دستورالعمل فعالیت بروکرهای فناوری را تدوین کردیم که در مجموعه پارک مصوب شده و امیدواریم به زودی مورد تایید معاونت علمی و فناوری نیز قرار بگیرد.
قنبرپور با بیان اینکه امیدواریم این اتفاق زودتر رخ بدهد، تصریح کرد: در این صورت ما خواهیم دانست که چه تعداد بروکر در حوزه فناوری وجود دارد و استعداد حضور در این بخش را دارد و در نهایت با شناسایی آنها خواهیم فهمید که دولت چه حمایتهایی میتواند از تجارت فناوری داشته باشد.
معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس تاکید کرد: در قالب این دستورالعمل میتوانیم با همکاری معاونت علمی و فناوری مجوز فعالیت بروکرها را صادر خواهیم کرد که بتوانیم یک نوعی از شرکتهای دانش بنیان را در اختیار این بروکرها قرار دهیم که در دسته ارائه کنندگان خدمات تجاری سازی قرار میگیرند.
وی یادآور شد: در این شرایط بروکرها نیز میتوانند از مزایای دانش بنیانی و تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی نیز استفاده کنند.
قنبرپور تاکید کرد: در حال حاضر ۴۷۰۰ شرکت دانش بنیان داریم و ۴۰ بروکر فناوری، در واقع این ۴۰ بروکر ظرفیت بسیار بیشتری برای فناوری در کشور دارند و ما باید تلاش کنیم ظرفیت بخش خصوصی را برای موضوعاتی مثل جذب سرمایه فناوری ها، انتقال فناوری، شناسایی نیاز سرمایه، بازاریابی محصولات بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس با بیان اینکه نیاز به حمایت دولت در این بخش وجود دارد، گفت: بروکرها باید تیمهای تخصصی داشته باشند، تیمهایی که بتواند بر روی تجارت فناوری تمرکز کرده و بر روی ارزش گذاری فناوری کار کنند و یا تسلط کافی بر روی مباحث و موضوعات حقوقی انتقال فناوری داشته باشد و در نهایت در حوزه بازاریابی محصولات فناوری با تخصص وارد شود.
وی تاکید کرد: بروکرها باید شخصیت حقیقی داشته باشد همچنین حداقل سه سال سابقه کاری شرط لازم است و این حداقل کاری است که مجموعهها باید انجام دهند که در این صورت گرید چهار را در مجموعه فن بازار کسب خواهند کرد و البته اگر بتواند با ارتباطاتی که دارد کارهای بیشتری را ارائه دهد گرید آنها بهتر خواهد شد.
قنبرپور با بیان اینکه تعداد قراردادهای منعقد شده برای بروکرها گرید بالاتری به همراه دارد، گفت: ما در مجموعه فن بازار به مجموعههایی که گرید بالاتری داشته باشند ظرفیت بیشتری در اختیارشان قرار میدهیم به طور مثال رویدادهای بیشتری با آنها برگزار میکنیم و یا در سرمایه گذاریهای بیشتری از وجود آنها استفاده خواهیم کرد.
معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس در خصوص مباحث جزئی این دستورالعمل نیز گفت: در دستورالعمل شرایط جزئی دیده شده که باعث میشود امتیاز بیشتری به این بخشها داده شود مثلا میزان سرمایهای که جذب شده برای مخترعین و یا شرکتهای دانش بنیان یک مزیت بوده و آنها میتوانند گریدهای بیشتر را دریافت کنند.
قنبرپور درخصوص ارتباطات خارجی بروکرها یادآور شد: از طریق مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری که زیرنظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت میکند، کار را شروع کردهایم، تعدادی از بروکرها خصوصا آنهایی که در شهرهای مرزی فعالیت میکنند مامور صادرات فناوری شدهاند ولی نتایج آن زمان می برد و ممکن است سال آینده این نتایج قابل لمس باشد.
وی با بیان اینکه اخیرا کار صادرات را به مجموعه فعالیت فن بازار اضافه کردهاند، خاطرنشان کرد: ما در گذشته بیشتر در حوزه بازار داخلی کار میکردیم، ولی ماموریت صادرات محصولات دانش بنیان به کشورهای همسایه را اخیرا به فعالیت خود اضافه کردهایم.