به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نیروهای ژنرال خلیفه حفتر (فرمانده نیروهای شرق لیبی) شنبه شب یک کشتی ترکیهای را در دریای مدیترانه توقیف کرده و آن را به بندر «راسالهلال« در شرق لیبی منتقل کردند.
نیروهای حفتر اعلام کردند که توقیف این کشتی در جریان گشت زنی در آبهای منطقهای لیبی و در ساحل درنة و در مرز دریایی بر اساس توافق امضا شده میان ترکیه و دولت وفاق ملی به رهبری فائر السراج، اتفاق افتاد.
بر اساس گزارشها، این کشتی با پرچم کشور گرانادا در حال حرکت بوده اما سرنشینان آن ترکیهای بودند.
نیروهای حفتر اعلام کردند با انتقال این کشتی به بندر راس الهلال، بازجویی و تحقیق از محموله آن و اتخاذ اقدامات مرسوم بینالمللی درباره آن انجام میشود.
نیروهای حفتر پیشتر هشدار داده بودند که کشتیهای ترکیهای را در صورت نزدیک شدن به سواحل لیبی هدف قرار داده و آنها را غرق میکنند.
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه و فائز السراج، رئیس دولت وفاق ملی لیبی ۲۷ نوامبر(چهارشنبه ۶ آذر) دو یادداشت تفاهم در زمینه همکاری امنیتی و مناطق دریایی امضا کردند، که با واکنش شدید کشورهای حاشیه مدیترانه از جمله مصر، قبرس و یونان مواجه شد.
ترکیه همچنین با لیبی توافقی برای همکاریهای نظامی و امنیتی امضا کرده است. این توافق که میتواند راه را برای اعزام نیروهای نظامی ترکیه به لیبی باز کند، در پارلمان ترکیه تصویب شد.
تأیید توافق آنکارا و طرابلس چند روز پس از آن صورت میگیرد که سراج در سفر به ترکیه با اردوغان دیدار و گفتوگو کرد. به نوشته رسانههای خبری، اردوغان در دیدار با سراج در مورد این توافقنامه گفته است که این توافقنامه دریایی حقوق و منافع ترکیه را حفظ میکند.
شهر طرابلس ماههاست که تحت حمله نیروهای ژنرال خلیفه حفتر قرار دارد. حفتر که با حمایت امارات عربی متحده و عربستان سعودی در شرق لیبی دولت تشکیل داده، در تلاش است تا با تصرف طرابلس، جایگزین دولت رسمی این کشور شود.