معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: صندوق پژوهش و نوآوری دانشگاه امیرکبیر به زودی راهاندازی میشود.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حسین حسینی تودشتی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم گرامی داشت روز پژوهش و فناوری که عصر امروز در محل این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: ما در دانشگاه امیرکبیر تلاش میکنیم تا به دانشگاه نسل سوم برسیم و اولویت ما در این حوزه بر روی بخشهایی هم، چون آب، محیط زیست وانرژی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر مسئله دسترسی آزاد به اطلاعات علمی در جهان مورد توجه ویژه است؛ خصوصا اروپاییها بر روی این موضوع تاکید بیشتری دارند و قوانینی هم برای چاپ مقالات در نظر گرفته اند که از اواخر سال ۲۰۲۰ اجرایی خواهد شد.
حسینی تودشتی افزود: براساس این قوانین اگر بخواهیم مقالاتمان را در مجلات چاپ کنیم، باید هزینه بالایی پرداخت کنیم، اما چاپ نشریات دانشگاهی به ما کمک میکند تا به صورت رایگان از این مزایا بهرهمند شویم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: براساس آمارهای منتشر شده سهم شاخصهای پژوهشی در گرنت ۵۱ درصد به ISI، یک درصد به تجاری سازی، ۱۸ درصد قراردادهای صنعتی و ۳۰ درصد بقیه موارد مربوط به حوزه فناوری را در برمی گیرد.
وی تصریح کرد: با توجه به آمارهای منتشر شده بیشترین مقالات دانشگاه ضریب یک تا ۲ و نیم درصد دارند اگر بخواهیم اثرگذاری عمیق در نهادهای بین المللی داشته باشیم حتما مقالات مان باید در مجلات بالای ۶ درصد مثل نیچر و سایر چاپ شود.
حسینی تودشتی در خصوص رتبه دانشگاه امیرکبیر در QS (تعداد ارجاع تقسیم بر اعضای هیئت علمی) گفت: در QS رتبه ۲۲ را داریم . هم چنین در شاخص نوآوری در جایگاه نوآوری در جایگاه ۲۴ و در نرخ استخدام فارغ التحصیلان رتبه ۶ را کسب کرده ایم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص رنکینگ دانشگاهها تاکید کرد: رنک دانشگاهها بسته به بودجه پژوهشی آنها است و در حال حاضر سرانه پژوهش در ۳۰ کشور اول دنیا بیش از هزار دلار است و در ایران این سرانه تنها به ۲۰ دلار میرسد و قطعا اساتید و اعضای هیئت علمی ما با چنین بودجه پایینی کار بزرگی میکنند.
وی در خصوص برنامههای حوزه فناوری گفت: در نظر داریم تا در حوزه فناوری به افزایش کمی و کیفی تولیدات علمی، تقویت ارتباط با صنعت، توسعه فضای فیزیکی، افزایش کمی و کیفی خدمات فناوری و نوآوری، ترویج کارآفرینی، تصویب برج فناوری و توسعه تجهیزات آزمایشگاهی را در دستور کار ویژه خود قرار دهی.
حسینی تودشتی هم چنین تصریح کرد: امسال برنامه جذب همکار پژوهشگر راداشتیم که تا امروز ۴۰ نفر جذب شده اند، اما هدف ما جذب ۷۰ نفری است که امیدواریم تا پایان سال این امر محقق شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: طرح حمایت از تحقیقات بیشتر ماموریت گرا شده و برای پروژههای ملی قابل تعریف است و ما آماده حمایت از پروپوزالهایی که در این حوزه تدوین شده اند هستیم و تلاش میکنیم تا ارتباط پایدار با صنایع داشته باشیم تا آنها هم بتوانند با مطرح کردن مشکلات خود بخشی از پژوهشها را در اختیار داشته باشند.
وی با بیان اینکه باشگاه مهارت ورزی و اشتغال دانشگاه امیرکبیر تازه کار خود را آغاز کرده گفت: دانشجویان و فارغ التحصیلان در سه سطح مختلف میتوانند در این باشگاه حضور داشته باشند و در کنار مدرک تحصیلی خود گواهی نامه رسمی دریافت کنند.
تودشتی با بیان اینکه در تجاری سازی ۵ مرکز مختلف که در بستر نوآوری دانشگاه فعالیت میکنند گفت: این ۵ مرکز شامل برج فناوری، مرکز نوآوری دانشگاه، شتاب دهنده دانشگاه امیرکبیر، مرکز هدایت شرکتهای دانش بنیان و مرکز خدمات تجارت و فناوری است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: امیدواریم به زودی مجوز پارک فناوری دانشگاه امیرکبیر را در کنار زون دانشگاه بگیریم که در این صورت همه کسانی که در آنجا حضوردارند چه دانش بنیان باشند چه نباشند از مزایای پارک علم و فناوری بهرهمند خواهند شد.
وی از راه اندازی صندوق پژوهش و نوآوری دانشگاه امیرکبیر خبر داد و گفت: مدارک لازم برای راه اندازی این صندوق به صندوق نوآوری و شکوفایی ارسال شده امیدواریم تا کمتر از یک ماه آینده نتیجه نهایی آن صادر شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: برنامه توسعه خدمات آزمایشگاهی و فناوری برای ما مهم است و تلاش میکنیم از فاینانسهای مصوب بودجه ۹۷ و ۹۸ با بازپرداخت دولتی ۱۰ مرکز تخصصی خدمات آزمایشگاهی به ارزش ۱۵۰ میلیون دلار را اجرایی کنیم.