کد خبر:۸۱۴۶۰۸
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی:

جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی حمایت می کند

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: هر دانشجوی رشته کشاورزی که بخواهد یک قطعه زمین در مجتمع گلخانه‌ای به او می‌دهیم تا بتواند مشغول به کار شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جلسه مشترک دانشجویان بیرجند با مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی و معاونان وی به همت شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی این استان برگزار شد.

جواد الهامی، دانشجوی رشته گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی بیرجند در این جلسه به بی توجهی مسئولان در کاشت محصولات مقاوم دربرابر بی آبی اشاره کرد و گفت: کشاورزی را نباید به خاطر نبود آب کنار بگذاریم، از طرف دیگر نمی‌توان آب را فقط صرف کشاروزی کرد.

الهامی با بیان اینکه در حال حاضر ترغیب الگوی کشت مطابق با شرایط استان نیست، ادامه داد: استفاده از شیوه‌های نوین و مغناطیسی آبیاری در استان ترویج نمی‌شود در حالیکه آبیاری مغناطیسی می‌تواند مصرف آب را تا ۳۰ درصد کاهش داده و محصول را تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

این دانشجوی بیرجندی با بیان اینکه طبق آمار ۱۴۸ گلخانه در خراسان جنوبی فعالیت می‌کند که بیشتر آن‌ها در فردوس و طبس احداث شده است، ادامه داد: بیش از ۵۰ درصد گلخانه داران در استان بین ۳۰ تا ۴۰ سال سن دارند که نشان می‌دهد گلخانه می‌تواند فرصت خوبی برای اشتغال استان باشد.

سیدمحمدرضا محمودی زاده، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند نیز در این جلسه خواستار عملی شدن مصوبات جلسات مسئولان شد و گفت: به نظر می‌رسد که مسئولان استان بیشتر از برگزاری جلسه باید به عمل کردن به مصوبات آن جلسات توجه کنند.

محمودی زاده اشاره کرد: استاندار روی ایجاد گلخانه‌ها تأکید دارد، اما باید مراقب باشیم که این گلخانه‌ها به سمت آبیاری غرقابی حرکت نکنند و از شیوه‌های مدرن آبیاری استفاده کنند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند همچنین نکاتی درباره طرح‌های جهاد کشاورزی استان برای اشتغال جوانان روستایی و جلوگیری از مهاجرت و بازاریابی محصولات گلخانه‌ای مطرح کرد.

موضوعات دیگری درخصوص حمایت از مراکز تحقیقاتی و دانشجویان کشاورزی، بی مهری در ارائه تسهیلات آبیاری قطره‌ای به کشاورزان، مشکلات منابع طبیعی در استان، صادرات زرشک و توسعه آن، بی توجهی مسئولان جهادکشاورزی به ایده‌های فارغ التحصیلان رشته‌های کشاورزی دانشگاه‌های استان مطرح شد.

 

حمایت جهاد از فارغ التحصیلان کشاورزی 

غلامرضا قوسی، مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی پس از شنیدن سخنان دانشجویان با بیان اینکه ۳۹ درصد جمعیت این استان به کشاورزی اشتغال دارند، اظهار کرد: امنیت غذایی جامعه را باید تأمین کنیم و غذای سالم و مفید است که می‌تواند به رشد جمعیت کمک کند.

قوسی با بیان اینکه روز به روز تقاضا برای غذا بیشتر می‌شود، گفت: وظیفه نهاد‌هایی مانند جهاد کشاورزی است که منابع غذایی را مدیریت کنیم که حداکثر بهره وری از آن‌ها را داشته باشیم.

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به موضوع ارتقای راندمان آبیاری اشاره کرد و گفت: به دنبال افزایش تولید از آب کم هستیم.

وی با بیان اینکه برای اجرای سیستم‌های نوین آبیاری به اعتبارات بلاعوض نیاز داریم، گفت: برای هر هکتار آبیاری قطره‌ای ۱۳ میلیون تومان و آبیاری کم فشار پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کنیم.

قوسی گفت: هر دانشجوی رشته کشاورزی که بخواهد یک قطعه زمین در مجتمع گلخانه‌ای به او می‌دهیم تا بتواند مشغول به کار شود.

وی ادامه داد: برای بحث آینده شغلی فارغ التحصیلان کشاورزی به بحث پرورش شیلات و آبزیان در همین مجتمع‌ها برنامه ریزی داریم.

در ادامه این جلسه مهدی عصمتی پور، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از دانشجویان خواست تا در جلسات کمیته‌های فنی حضور داشته باشند و نظرات خود را مطرح کنند.

عصمتی پور گفت: دولت به دنبال این است که کشاورز از محصولات کشاورزی به سود منطقی برسد و البته به دنبال حذف واسطه‌ها نیست.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: امسال به خرید توافقی زرشک رسیدیم. سال قبل زرشک را با شاخه آن با قیمت چهار هزار و ۵۰۰ تومان خریدیم، اما امسال با قیمت کیلویی ۱۰ هزار تومان از کشاورزان خریداری کردیم. قیمت زرشک امسال در بازار بین ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان است.

وی همچنین در خصوص تغییر الگوی کشت گفت: تلاش می‌کنیم که استفاده از سم در محصولات زراعی کم شود و تسهیلات را به محصولاتی ارائه کنیم که با شرایط کم آبی سازگار باشند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار