ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی با هدف تخصیص سهم بیشتری از سبد دارویی خانوارها به محصولات صنعت گیاهان دارویی، سیاستهای ترویجی خود را توسعه بخشیده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که جزء ستادهای دارای سند رسمی است (سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی).
این ستاد در تلاش است که از طریق ابزارهای نرم و فرهنگی با استفاده از فرایندهای موثر محتوا سازی در جامعه، نخبگان دانشگاهی و عموم مردم را نسبت به مزایای ذخایر طبیعی گیاهی ایران، آگاه سازد.
«کارگروه تخصصی ترویج و توسعه فرهنگ دانش بنیان در صنعت گیاهان دارویی و طب ایرانی»، به همین منظور در این ستاد تشکیل شده است. این کارگروه از افراد حقوقی و حقیقی تشکیل شده که از نهادهای مختلف دولتی و عمومی نمایندگی دارند. علاوه بر این، مراکز علمی تحقیقاتی مختلف و نمایندگان چند صنف و اتحادیه نیز در این کارگروه حضور دارند تا تصمیات اخذ شده بتواند به شکل تسهیل شدهتری، اجرایی شود.
با هماهنگی انجام گرفته توسط ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، وزارت آموزش و پرورش و نهادهای مختلف آموزشی بیش از گذشته مزایای درمانی و اقتصادی صنعت گیاهان دارویی را در محتوای آموزشی خود بازتاب میدهند
وزارت آموزش و پرورش در حوزه کار و دانش رشتهای در زمینه گیاهان دارویی و طب ایرانی ایجاد کرده است. در کتاب کلاس هفتم نیز، بخشی از محتوای درسی به این حوزه اختصاص داده شده است. ستاد گیاهان دارویی همچنین از نماینده سیاست گذاری در حوزه سلامت صدا و سیما و نهادهای همچون کانون پرورش فکری کودکان نیز دعوت کرده است تا به کمپین بزرگ فرهنگ سازی در حوزه گیاهان دارویی بپیوندند.
تشکیل باشگاه دانش آموزشی از جمله دیگر اقدامات انجام گرفته توسط ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است تا بتوان به صورت ریشهای دانش آموزان را با این صنعت رو به رشد آشنا کرد.
محمد حسن عصاره دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به سیاستها و راهبردهای سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی میگوید: «در این سند حوزه آموزش، ترویج و فرهنگ سازی از جمله محورهای مهم قلمداد شده است. افزایش تمایل مردم به استفاده از گیاهان دارویی، لزوم تصحیح فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی، فرآوردههای حاصله و خدمات طب سنتی و همچنین ترویج سبک زندگی سلامت از مباحث اولویت دار این بخش است که تنها از طریق گفتمان سازی و ترویج صحیح مبتنی بر محتوا سازی درست، امکان پذیر است».
آشنا سازی بیشتر جامعه پزشکی با فرآوردههای تولید شده در صنعت گیاهان دارویی، تبیین علمی و متقن مزیتهای یک داروی گیاه پایه نسبت به برخی محصولات مشابه شیمیایی، آشناسازی جامعه با فرآوردههای گیاهی غیر دارویی مورد استفاده در غذاهای فراسودمند از جمله دیگر اهدافی است که کارگروه و کمپین ترویجی، طراحی شده توسط ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دنبال تحقق آن است.
هر چند که با توجه به گستردگی کار و فرابخشی بودن موضوعی در این ابعاد، همکاری بیشتر دیگر دستگاهها و ارگانهای دولتی میتواند به ایجاد نتایج مثبت تری منتهی شود.