۱۴ تشکل دانشجویی فردوس در نامهای به امیر حسنخانی، نماینده خود در مجلس شورای اسلامی بخشی از ایرادات بودجه ۹۹ را برشمردند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ۱۴ تشکل دانشجویی فردوس در نامهای به امیر حسنخانی، نماینده خود در مجلس شورای اسلامی بخشی از ایرادات بودجه ۹۹ را برشمردند و از وی خواستند ضمن اعلام مخالفت جدی با تصویب این لایحه در صحن علنی مجلس، تمام تلاش خود را در جهت اصلاح ساختاری مشکلات لایحه بکار گیرد و در نماز جمعه شهرستان به صورت شفاف و دقیق، مردم را در جریان بندهای اشاره شده قرار دهد.
در این نامه آمده است:
در آذرماه سال ۱۳۹۷، مقام معظم رهبری مقرر فرمودند: نقشه راه و برنامه کلی اصلاح ساختار بودجه عمومی و کاهش کسری بودجه با افق دو سال تدوین و مصوب شورای عالی هماهنگی اقتصادی شود و بودجه سال ۱۳۹۸ نیز در چارچوب این برنامه تنظیم شود.
همچنین ایشان تاکید فرمودند: آنچه در سیاستهای کلی و برنامههای مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در خصوص اصلاح ساختار بودجه عمومی و قطع وابستگی بودجه به نفت تصویب و ابلاغ شده الزام است اجرایی و در بودجه سال ۱۳۹۸ گنجانده شود که متاسفانه شاهد آن بودیم که این اصلاحات آن گونه که باید در لایحه بودجه سال جاری اعمال نشد.
اکنون بیش از یکسال از فرمایشات مکرر مقام معظم رهبری درخصوص اصلاح ساختار بودجه میگذرد که انتظار داشتیم اصلاحات مد نظر ایشان حداقل در لایحه بودجه سال ۹۹ گنجانده شود، اما با این وجود در کمال شگفتی شاهد ارائه لایحهای بودیم که تقریباً هیچ ترازی از اصلاحات اساسی را برآورده نمیسازد. هرچند قانون بودجه، سالهاست دچار انحراف است، اما در سال ۱۳۹۸ برای کشوری که در دل سختترین تحریمهای دشمن قرار دارد، این حد از اهمال درخصوص مهمترین سند مالی و سیاستگذاری سالانه، پذیرفتنی نیست و این حد از بیتوجهی به پیشنهادات دلسوزانه متخصصان اقتصادی، از سوی سازمان برنامه و بودجه جای تأسف دارد.
در سخن کوتاه باید گفت: لایحه بودجه ۱۳۹۹ معنایی جز سرعت بخشیدن به سقوط اقتصاد ایران و تکرار دوگانه خارجی- داخلی در انتخاباتهای آتی و شرطیتر کردن اصلاح اقتصاد به متغیرهای بینالمللی ندارد.
گوشهای از مشکلات اساسی لایحه مذکور به قرار ذیل است: ۱-حراج اموال دولت با تکرار خصوصی سازی خاموش! که مطابق سابقه تلخ خصوصی سازی در کشور و نبود الزامات کافی برای این امر، نتیجهای جز فساد و رانت خواری برای عدهای خاص نخواهد داشت.
۲- ادعای کاهش وابستگی بودجه به نفت تنها یک شعار است. (وابستگی واقعی بودجه به نفت ۱۰ یا ۱۶ درصد است یا بیشتر؟!)
۳- درآمدهایی که دولت از محل فروش نفت در نظر گرفته است توهمی بیش نیست و قطعا بخش اعظمی از آن محقق نخواهد شد؛ بنابراین از حالا میتوان گفت: کسری بودجه چند هزار میلیاردی قطعی است.
۴- بنظر میرسد لایحه مذکور بسیار کوتاه بینانه است، زیرا که مطابق این لایحه دولت قصد دارد سال آینده مبلغی حدود ۷ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت کند؛ که باتوجه به کاهش شدید درآمدهای نفتی باید تا سال ۱۴۰۰ شاهد نابودی کامل این صندوق باشیم.
۵- عدم تعریف و حذف مالیات برای نهادها و افراد خاص (سلبریتی ها، موسسات آموزشی و مناطق آزاد و...) و تنها بسنده کردن به شعار مبارزه با فرار مالیاتی!
همچنین این سوال نیز مطرح است که چرا شرکتهای دولتی (که اکثرا هم نفتی هستند و بخش عمدهای از بودجه کشور را در اختیار دارند) تنها باید ۳/۵ درصد مالیات کشور را بپردازند؟!
۶- تداوم سیاستهای غلط ارز ۴۲۰۰ تومانی
۷- دو برابر شدن قیمت حاملهای انرژی (به غیر از بنزین) در سال ۹۹،
۸- این لایحه تورم زاست؛ زیرا باتوجه به کسری قطعی بودجه در سال آینده (که پیشتر به آن اشاره شد) دولت برای جبران این کسری، مجبور خواهد بود به صورت مستقیم و غیر مستقیم اقدام به استقراض از بانک مرکزی کند یا اینکه با افزایش شدید و ناگهانی قیمت حاملهای انرژی، بار دیگر به جیب مردم روی بیاورد! که در هر دو صورت ثمری جز تورم نخواهد داشت.
۹- بودجه شرکتهای دولتی همچنان غیر شفاف و رو به افزایش است و هیچگونه صرفه جویی در کار نیست! که این مهم میطلبد هر ساله نحوه هزینه بودجه اختصاص یافته به شرکتهای دولتی با استفاده از نظر کارشناسان دغدغه مند، به خوبی مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.
جناب آقای دکتر محمد رضا امیر حسنخانی متاسفانه باید بگوییم بودجه ۹۹ نه تنها شفاف نیست و ارقام کسری و روش نامتعارف برای جبران کسری بودجه در آن پنهان شده، بلکه بدلیل پیش بینی حجم بالایی از فروش داراییهای دولت و شفاف نبودن بودجه شرکتهای دولتی و عدم نظارت بر آنها بسیار مشکل ساز نیز میباشد؛ ضمن اینکه مطابق دلایل آشکار بیان شده با کسری شدید بودجه، باعث افزایش تورم و کوچکتر شدن سفره مردم عادی خواهد شد؛ لذا از شما نماینده محترم خواستاریم ضمن اعلام مخالفت جدی با تصویب این لایحه در صحن علنی مجلس، تمام تلاش خود را در جهت اصلاح ساختاری مشکلات لایحه بکار گیرید و در نماز جمعه شهرستان به صورت شفاف و دقیق، مردم را در جریان بندهای اشاره شده قرار دهید.
این نامه را تشکلهای زیر امضا کرده اند:
۱. شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان فردوس ۲. مسئول بسیج دانشجویی شهید دکتر چمران دانشکده پیراپزشکی و بهداشت فردوس ۳. مسئول بسیج دانشجویی رضوان دانشکده پیراپزشکی و بهداشت فردوس ۴. مسئول بسیج دانشجویی شهید باهنر دانشگاه آزاد اسلامی فردوس ۵. مسئول بسیج دانشجویی بعثت دانشگاه آزاد اسلامی فردوس ۶. مسئول بسیج دانشجویی شهید هاشمی نژاد دانشگاه پیام نور فردوس ۷. مسئول بسیج دانشجویی عفاف دانشگاه پیام نور فردوس ۸. مسئول بسیج دانشجویی واحد بنت الهدی صدر دانشگاه فرهنگیان فردوس ۹. مسئول بسیج دانشجویی شهید آوینی دانشکده فنی و مهندسی فردوس ۱۰. مسئول بسیج دانشجویی کوثر دانشکده فنی و مهندسی فردوس ۱۱. مسئول بسیج دانشجویی شهدای انرژی هستهای موسسه آموزش عالی پیروزان فردوس ۱۲. مسئول بسیج دانشجویی الزهرا (س) موسسه آموزش عالی پیروزان فردوس ۱۳. مسئول بسیج دانشجویی ولایت آموزشکده فنی و حرفهای فردوس ۱۴. مسئول بسیج دانشجویی شهید احمدی روشن مرکز آموزش علمی و کاربردی فردوس