به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حتما تا به حال بارها از پزشک یا کارشناس داروهای گیاهی شنیده اید که میگویند؛ «چیزی نیست، سردیت و یا گرمیت کرده». در واقع هر نوع خوردنی مزاج خاص خود را دارد که در صورت عدم رعایت آن وضعیت طبیعی بدن به هم میخورد.
میوهها هم مانند هر خوردنی دیگر دارای خواص گوناگونی هستند و برای داشتن بدن و روانی سالم باید از میوهها استفاده کرد. اما میوه نیز مانند هر خوردنی دیگر باید بر اساس نیاز بدن و با رعایت موارد تغذیه استفاده شود برای مثال گفته میشود خوردن خربزه و عسل باهم میتواند مرگ آور باشد، زیرا یکی مزاج سرد و دیگری مزاج گرم دارد.
بسیاری از افراد به برخی میوهها حساسیت شدید دارند و ممکن است بدنشان واکنش شدیدی به یک میوه بروز دهد.
اینها مواردی است که باید با توجه به شناخت وضعیت جسمی و روحی افراد خانواده خود در انتخاب و سرو میوه جات دقت کنیم.
بسیار مهم است که بدانیم کدام میوه طبع (مزاج) گرم و کدام میوه مزاج سرد دارد. در ذیل به چند میوه و خواص آنها اشاره میکنیم:
طبع آناناس گرم وتر است. آناناس جزو مواد غذایی سردوتر است. این میوه گرمسیری جزو میوههایی است که حاوی بروملین هستند و به این دلیل آن را یکی از بهترین و مقویترین میوهها میدانند. آناناس موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. به دلیل وجود پتاسیم در آناناس، خوردن آن به افراد دارای فشار خون توصیه میشود.
طبع هندوانه سرد وتر است. هندوانه خواص بسیاری دارد از جمله اینکه ضد استفراغ و تهوع است. مخصوصا برای افرادی که در تابستان دچار گرمازدگی میشوند، نوشیدن آب هندوانه با کمی گلاب میتواند مفید باشد. ضدعفونی کننده بدن و در واقع پاک کننده رودهها است.
طبع پرتقال گرم و خشک است. پرتقال برای افرادی که مزاج آنها سرد و تَر است چندان گزینه خوبی محسوب نمیشود. این افراد باید بعد از خوردن پرتقال باید چند عدد خرما بخورند یا از عسل استفاده کنند تا دچار مشکل گوارشی نشوند. افرادی که مزاج سرد و خشک دارند باید از پرتقال شیرین استفاده کنند. طبع پرتقال ترش، به سردی تمایل دارد و مناسب افراد با مزاج سرد و خشک نیست. پرتقال برای افرادی که طبع گرم دارند توصیه میشود.
در جدول زیر فهرست میوههایی با طبع گرم و سرد را به شما نشان میدهیم.