رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان از انعقاد ۳۵ میلیارد تومان قرارداد ارتباط با صنعت این دانشگاه در سال جاری خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه صنعتی اصفهان، ابطحی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهاندر این نشست با تشریح تاریخچه این دانشگاه و دستاوردهای ارزشمند آن، به ظرفیتهای کم نظیر این دانشگاه و ساختارهای پژوهشی مناسب آن اشاره کرد و گفت: دانشگاه صنعتی اصفهان هم اینک در رتبه بندی یو. اس. نیوز دارای رتبه سوم کشور است و مطابق با رتبه بندی تایمز از سال ۲۰۱۴ تاکنون در بین ۸۰۰ دانشگاه برتر دنیا و یکصد دانشگاه برتر آسیا قرار داریم.
ابطحی با اشاره به اهداف کلان برنامه تحول دانشگاه در افق ۱۰ ساله، دستیابی به مرجعیت علمی در آسیا، سرآمدی در تربیت دانشآموختگانی توانمند در تراز جهانی اخلاق مدار و نقش آفرین در توسعه کشور وتأثیرگذارترین دانشگاه کشور در منطقه پیرامونی خود را از جمله مهمترین این اهداف برشمرد.
وی افزود: یکی از سه دانشگاه برتر کشور در تحقق جامعه دانایی محور، برخورداری از فضای علمی و فرهنگی پویا و کیفیتگرا، بینالمللی شدن دانشگاه و دستیابی به منابع مالی پایدار، از دیگر اهداف برنامه تحول دانشگاه صنعتی اصفهان است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به فعالیت بیش از ۵۰ عضو هیئت علمی این دانشگاه در ۴۵ شرکت دانش بنیان، به دستاوردهای حوزه نوآوری و فناوری اشاره کرد و افزود: ارائه ایده راه اندازی پارکهای علم و فناوری درکشور برای اولین بار، راه اندازی مرکز نوآوری دانشگاه، استقرار مرکز رشد دانشگاه در شهرک، توافق و همکاری نزدیک با شهرک و پیگیری موضوع راه اندازی کریدور علم و فناوری اصفهان را از جمله این دستاوردها است.
ابطحی، با اعلام این که در مرکز نوآوری این دانشگاه تاکنون ۳۱ طرح فناور مورد حمایت قرار گرفته است، بیان کرد: از سال ۱۳۹۴ تاکنون ۸۰ پروژه مشترک با شهرداری اصفهان داشتهایم و در سال ۱۳۹۷ نیز در دیگر بخشها مبلغ ۲۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان قرارداد ارتباط با صنعت بوده که در سال جاری این مبلغ به ۳۵ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
وی در ادامه با تشریح محورهای درآمد پایدار در حوزه تجاری سازی فناوری، به ارایه گزارشی پیرامون گسترش فعالیتهای آموزشی و پژوهشی مشترک و همکاریهای بین المللی در حوزه انتقال فناوری در دانشگاه صنعتی اصفهان پرداخت و افزود: زمینههای همکاری بسیار مناسبی در دانشگاه و شهرداری اصفهان وجود دارد که از جمله میتوان به همکاری در امور بین الملل، حوزه نوآوری، تجاری سازی فناوری، ایجاد پژوهشکده مشترک، همکاری در بخش آموزشهای آزاد الکترونیکی و فناوریهای مورد نیاز شهرداری اشاره کرد.
شهردار اصفهان نیز در این نشست، بابیان این که دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان یکی از معروفترین دانشگاههای ایران دربخش صنعت و تکنولوژی حرف اول را میزند، گفت: این دانشگاه به خوبی توانسته با تمرکز بر توانمند سازی فارغالتحصیلان، کاری کند که وقتی این افراد وارد عرصههای گوناگون میشوند، به عنوان نیروهایی برتر و توانمند شناخته شوند.
قدرت اله نوروزی، با تأکید بر جایگاه ویژه دانشگاه صنعتی اصفهان، افزود: نگاه این دانشگاه به سمت توسعه پایدار بوده؛ بر محور دانایی حرکت میکند و در عرصههای بینالمللی نیز بسیار خوب درخشیده است؛ به طوری که تعداد بالای مقالات ISI در مجلات معتبر و ارجاعات به مقالات این دانشگاه، نشاندهنده اهمیت بالای آن است.
شهردار اصفهان محیط مناسب پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان را یک فرصت مناسب برای تعامل دوسویه دانشگاه و شهر دانست و تأکید کرد: آثار ومقالات منتشر شده در مجلات معتبر و همچنین کنفرانسها و همایشهای مختلف در دانشگاه باید در زندگی مردم مشاهده شود و دانشگاه صنعتی اصفهان قطعاً میتواند بیش از آنچه تاکنون اثربخش بوده، نقش اساسی در ارتقاء کیفیت زندگی مردم و بهبود وضعیت شهرها داشته باشد.
وی با اشاره به شرایط کنونی کشور و نیاز جامعه در بخشهای مختلف، تصریح کرد: با توجه به توانمندیهای دانشگاه صنعتی اصفهان برای مهندسی معکوس، میتوانیم در بخشهای زیادی مانند قطار شهری و کارهای جدیدی را آغاز کنیم.
نوروزی با بیان این که امکان مقابله با مشکلاتی مانند آلودگی هوا، بدون استفاده از توانمندی دانشگاهها بسیار مشکل است، اضافه کرد: شهرداری در این رابطه کار مشترکی با دانشگاههای اصفهان و صنعتی اصفهان انجام داده که نتایج اولیه آن آماده ارائه است.
استفاده از ظرفیت دانشگاه در حل مشکلات شهری، لزوم کاربردی شدن مقالات علمی و پژوهشی، کمک دانشگاه به ارتقاءحوزه مدیریت پسماند و تبدیل به انرژیهای قابل استفاده، مدیریت آب، دوچرخههای برقی، گردشگری، پژوهشکده مدیریت شهری، حمل و نقل، عمران، خدمات شهری و حوزه فضای سبز از مجله مهمترین پیشنهادهای مطرح شده دو طرف برای توسعه همکاری میان دانشگاه صنعتی و شهرداری اصفهان بود.