کد خبر:۸۱۶۱۸۰
حمیدیه مطرح کرد

راه‌اندازی بانک خون سلول‌های بنیادی روند درمان ناباروری را سرعت می‌دهد

ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی گفت: در مقوله فرزندآوری مشکلات زیادی در کشور داریم که بانک سلول‌های بنیادی خون قاعدگی می‌تواند بخشی از مشکلات درمان ناباروری را رفع کند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سومین «بانک سلول‌های بنیادی خون قاعدگی» دنیا در ایران راه‌اندازی شد تا درمان ناباروری زنان، درمان یائسگی زود رس، حفظ باروری، پزشکی بازساختی و درمان برخی بیماری‌ها شتاب بیشتری گیرد. این بانک در مرکز درمان ناباروری ابن سینا قرار دارد. دو مرکز پیشین در آمریکا و هند قرار دارد.

سلول‌های بنیادی خون قاعدگی همانند سلول‌های بنیادی خون بندناف و مغز استخوان، قابلیت بازسازی و احیا را دارند. توانایی تکثیر و ترمیم بافت‌های آسیب دیده، امکان تکرار نمونه‌دهی به صورت ماهیانه، عدم نیاز به تجویز دارو برای تحریک تولید بیشتر سلول‌های بنیادی و تهیه آسان و بدون تحمل درد و رنج از جمله ارجحیت‌های سلول بنیادی خون قاعدگی است.

همچنین بانک خون قاعدگی منبع قابل تجدیدی است و استفاده از این سلول‌های بنیادی در درمان ناباروری موفقیت‌های زیادی به همراه داشته است.

امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری در نشست خبری رونمایی از بانک سلول‌های بنیادی خون قاعدگی گفت: در مقوله فرزندآوری مشکلات زیادی در کشور داریم که بانک سلول‌های بنیادی خون قاعدگی می‌تواند بخشی از مشکلات درمان ناباروری را رفع کند. همچنین یکی از اتفاقات بدی که در دهه‌های اخیر در کشور رخ داد، کنترل جمعیت بود.

حمیدیه درباره مسئولیت‌های جدید پژوهشگاه ابن سینا، بیان کرد: مسئولیت جدید پژوهشگاه ابن‌سینا در حوزه ناباروری از امروز برنامه ریزی برای برنامه‌های بعدی و آینده درمان ناباروری در کشور است که مهمترین موضوعات استفاده از سلول‌های پرتوان القایی یا ips برای تولید تخمک یا اسپرم استفاده از سلول‌های پرتوان القایی در این زمینه در دنیا عمر طولانی ندارد و پیش بینی می‌شود در آینده نقش مهمی را در درمان ناباوری بازی کنند.

حمیدیه همچنین افزود: پژوهشگاه ابن سینا باید در ۵ سال آینده در درمان ناباروری به تولید سلول‌های اسپرم و تخمک از سلول‌های بنیادی نوع ips از سلول‌های پوست برسد و این ماموریت بزرگ آینده این مرکز است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار