آخرین اخبار:
کد خبر:۸۱۶۷۷۵
مدیر دفتر تحقیقات شرکت آب و فاضلاب بوشهر؛

محققان دانشگاه خلیج فارس موفق به ساخت دستگاه‌ تصفیه و آب‌شیرین‌کن شدند

مدیر دفتر تحقیقات و بهره‌وری شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: محققان دانشگاه خلیج فارس بوشهر موفق شده‌اند نمونه‌های آزمایشگاهی دستگاه‌های تصفیه‌آب و آب‌شیرین‌کن‌ها را تولید کنند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ۷۵ درصد منابع آبی بوشهر از منابع آبی خارج از استان تامین می‌شود و به همین منظور در سال‌های اخیر، استفاده و شیرین سازی آب دریا از اولویت‌های شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر بوده و این شرکت توانسته با همکاری اساتید دانشگاه خلیج فارس پروژه‌هایی را در این زمینه پیش ببرد.

خداویسی، مدیر دفتر تحقیقات و بهره وری شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر در این‌باره می‌گوید: سامانه ترکیبی شیرین سازی آب لب شور به روش الکترو دیالیز و الکترو دیالیز معکوس صورت می‌گیرد. قرار بر این است که در این پروژه، از آب موجود در محل تلاقی رودخانه و دریا (به عنوان نقطه‌ای که دو نوع آب بسیار شور دریا و لب شور رودخانه در آن وجود دارد) استفاده کنیم.

مدیر دفتر تحقیقات و بهره وری شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر می‌افزاید: برای تولید این الکتریسیته از تفاوت بین شوری دو آب مذکور استفاده می‌شود و الکتریسیته تولید شده را برای شیرین سازی بخشی از آب به کار ببریم. رودخانه‌های‌مند و دالکی جزو رودخانه‌هایی هستند که این قابلیت را دارند که بتوانیم از این تکنولوژی در آن‌ها استفاده کنیم.

خداویسی با بیان اینکه سامانه تقطیر غشایی یکی دیگر از پروژه‌هایی است که در فرآیند شیرین سازی آب به کار می‌رود و هزینه‌ای بسیار کمتر از نمونه‌های مشابه دارد، ادامه می‌دهد: از این سیستم می‌توان انتظار داشت که با هزینه‌های بسیار پایین، آب مورد نیاز استان تامین شود.

سامانه‌های آب شیرین کن، سامانه‌هایی حساس و گران قیمت هستند و از آنجا که نباید هر کیفیتی از آب وارد این سیستم شود، شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با همکاری اساتید دانشگاه خلیج فارس توانسته از تکنولوژی‌های روز دنیا برای ساخت این دستگاه استفاده کند.

خداویسی با اشاره به تولید فیلتر‌های سرامیکی از سوی محققان دانشگاه خلیج فارس بوشهر ابراز می‌کند: فیلتر‌های سرامیکی آخرین تکنولوژی حوزه تصفیه آب شیرین کن‌ها هستند که برای اولین بار وارد کشور کردیم و با تحقیقاتی که محققان دانشگاه خلیج فارس روی این پروژه انجام دادند، موفق شدند این فیلتر‌ها را تولید کنند.

وی یادآور می‌شود: اکنون مراحل صنعتی شدن تولید این پروژه در وزارت نیرو در حال طی شدن است و امیدواریم هر چه زودتر این تکنولوژی وارد فرآیند بهره برداری کارخانه آب شیرین کن شود.

با توجه به اینکه دانشگاه خلیج فارس بوشهر در زمینه پژوهش‌های آب، جزو دانشگاه‌های پیشرو کشور است، شرکت آب و فاضلاب استان موفق شده با تکیه بر توان علمی اساتید این دانشگاه، مجوز راه اندازی پژوهشکده آب را از وزارت علوم اخذ کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار