شرکتهای دانشبنیان ایرانی موفق شدند در یک بازه زمانی ۶ ساله بیش از ۸۴۰۰ محصول دانشبنیان تولید کنند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در حالی که در سال ۱۳۹۲ حدود ۵۵ درخواست شرکت دانش بنیان ثبت شده بود، در حال حاضر تعداد آنها به حدود ۴۷۰۰ شرکت رسیده است.
بنا بر اعلام مرکز شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در یک بازه زمانی ۶ ساله و تا بهار ۱۳۹۸ بیش از ۸۴۰۰ محصول دانش بنیان شناسایی شد. حوزه «ماشین آلات و ابزار پیشرفته» با تولید بیش از ۲۱۰۰ محصول دانش بنیان، بخشی بود که بیشترین آمار تولید محصول دانش بنیان را به خود اختصاص داد. پس از آن، رتبه دوم تولید محصولات دانش بنیان به حوزه «فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای رایانهای» رسید که با تولید بیش از ۱۷۰۰ محصول در جایگاه دوم قرار گرفت.
«سخت افزارهای برق و الکترونیک، لیزر و فوتونیک» سومین حوزه در تولید محصولات دانش بنیان بود که تولید بیش از ۱۶۰۰ محصول دانش بنیان را به نام خود ثبت کرد.
از ۴۲۰۰ شرکت دانش بنیان مورد بررسی قرار گرفته (تعداد شرکتهای دانش بنیان بیش از این است) دو حوزه «ماشین آلات و ابزار پیشرفته» و «فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای رایانهای» هر کدام با بیش از ۹۰۰ شرکت دانش بنیان، بیشترین فراوانی شرکتهای دانش بنیان را به خود اختصاص دادهاند.
شرکتهای دانش بنیان در ایران در حوزههای مختلفی فعال هستند. «خدمات تجاری سازی»، «داروهای پیشرفته»، «فناوری زیستی»، «مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری شیمیایی»، «وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی» از جمله دیگر حوزههای است که «دانش بنیانهای ایرانی» بر روی آن متمرکز شدهاند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نزدیک به ۸۰ نوع خدمات و سرویس به شرکتهای دانش بنیان عرضه میکند. توسعه موازی زیست بوم شرکتهای دانش بنیان در عرصهها و حوزههای مختلف، هدفی است که این معاونت در تلاش است تا آن را به پیش ببرد. هر چند چنین هدف گذاری سترگی به تلاش فرابخشی دستگاههای مختلف نیاز دارد. اما نمیتوان منتظر دیگران ماند.