کد خبر:۸۱۹۹۵۷
دبیر رویداد بازارسازی فرهنگی ایکال:

«ایکال» آغازی برای جبران غفلت در مقابله با تهاجم فرهنگی/ بزرگترین دورهمی طراحان محصولات فرهنگی

دبیر رویداد بازارسازی فرهنگی ایکال گفت: یکی از مصادیق مبارزه با تهاجم فرهنگی استفاده از محصولات فرهنگی بومی تجاری شده است که برگزاری نمایشگاه ایکال گامی برای جبران غفلت‌های چندساله در مقابله با تعاجم فرهنگی است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، رضا دستمالچی صبح امروز در نشست خبری معرفی رویداد بازارسازی فرهنگی ایکال و ابسته به آستان قدس رضوی اظهار کرد: در حوزه کسب و کار و مخصوصا کسب و کارهای فرهنگی یکی از ارکان اصلی آن مرچندایز یا بازارسازی فرهنگی است؛ در جهان موسساتی به ساخت انیمیشن و کاراکترسازی اقدام می‌کنند و پس از آن محصولاتی پیرامون کاراکترهای ایجاد شده، تولید شده و به بازار ارائه می‌شود، تا کنون بیشتر بازارسازی فرهنگی بر پایه انیمیشن‌ها و کاراکترهای این انیمیشن‌ها شکل گرفته است.
وی افزود: بر اساس پژوهش‌های انجام شده از ۳۰ کاراکتر محبوب نزد کودکان ایرانی، باب اسفنجی با ۲۸ درصد در صدر قرار دارد اما در رتبه‌های برتر بعدی هم محصولات خارجی قرار دارند؛ سهم شکرستان ۱.۵ درصد و سهم کاراکتر مل‌مل نیز ۱.۳ درصد از محبوبیت بین کودکان ایرانی را شامل می‌شود.
دبیر رویداد بازارسازی فرهنگی ایکال خاطرنشان کرد: سهم کم بازار محصولات ایرانی به دلیل جذابیت کم کارکاترهای ایدانی نیست بلکه به دلیل ضعف و تجاری‌سازی کاراکترهای داخلی است؛ یکی از مصادیق مبارزه با تهاجم فرهنگی استفاده از محصولات فرهنگی بومی تجاری شده است؛ مقام معظم رهبری نیز در دهه ۸۰ از ضعف‌های تولید محتوا و تجاری‌سازی محصولات فرهنگی گلایه کرده‌اند.
دستمالچی بیان کرد: صنایع خلاق رضوی با درک این نیاز و برای رفع دغدغه‌های مقام معظم رهبری به حوزه صنایع فرهنگی ورود پیدا کرده و در حال طراحی کاراکتر، انیمیشن و سایر محصولات با پیوست کامل فرهنگی در دست ساخت است.
وی عنوان کرد: مردادماه گذشته جشنواره هنر رضوان و نمایشگاه مربوط به آن در مشهد مقدس برگزار شد که ۸۰۰ عکس از زوایای حرم امام رضا(ع) در اختیار هنرمندان قرار گرفت و ۴۰۰ اثر از ۲۰۰ هنرمند به دبیرخانه ارسال شد؛ جشنواره رضوان با تقدیر از نفرات برتر به کار خود پایان داد اما صنایع خلاق رضوی برای تجاری‌سازی آثار برتر جشنواره رضوان وارد کار شده و اقدام به برگزاری رویداد بازارسازی فرهنگی کرده است؛ طرح‌های ارائه شده در نمایشگاه ایکال کاملا کاربردی و برای تولید محصولات آماده شده‌اند.
دبیر رویداد بازارسازی فرهنگی ایکال اشاره کرد: اولین مزیت بازارسازی فرهنگی گردش مالی آن است، فقط گردش مالی بازارسازی فرهنگی باب اسفنجی ۸ میلیارد دلار بوده که ۸۰۰ میلیون دلار از درآمد شرکت مالک این برند از فروش حق کپی رایت است؛ والت دیزنی نیز ۱۴۹ میلیارد دلار درآمد سالانه دارد که قطعا این مبالغ به تنهایی نشان‌گر اهمیت و ابعاد گردش مالی این صنعت است.
دستمالچی تصریح کرد: ایجاد کانال انتقال مفاهیم فرهنگی، کنترل فضای فرهنگی جامعه، مقابله با بازارسازی‌های فرهنگ بیگانه، جلوگیری از خروج ارز و ایجاد و حمایت از زنجیره تولید محصولات فرهنگی از مزایای بازارسازی فرهنگی است.
وی اضافه کرد: در نمایشگاه ایکال فرصت آشنایی تولیدکنندگان و طراحان حوزه محصولات فرهنگی فراهم شده است.
دبیر رویداد بازارسازی فرهنگی ایکال گفت: به مناسبت شهادت سردار سلیمانی، بخش ویژه‌ای از آثار مربوط به آثار هنری پیرامون سردار سلیمانی و همرزمان شهیدش اختصاص داده شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار