آخرین اخبار:
کد خبر:۸۲۲۰۴۱
با هدف توسعه مدیریت منابع آبی؛

دبی‌سنج‌های ارزان قیمت به همت پژوهشگران اسفراین طراحی و ساخته شد

پژوهشگران مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین موفق به طراحی و ساخت دبی‌سنج‌های ارزان قیمت با هدف توسعه مدیریت منابع آبی شدند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرتضی سعادت طرقی عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی اسفراین از پیشرفت چشمگیر قرارداد پژوهشی مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در جهت توسعه مدیریت منابع آبی خبر داد.
سعادت با بیان اینکه آب سرمایه تمام انسان‌ها می‌باشد، افزود: بدون شک بحران کمبود آب یکی از بزرگترین چالش‌های انسان در حال حاضر است که تقریباً اکثر کشور‌های جهان با آن درگیر هستند. مدیریت منابع آب همواره به عنوان یک راهکار در مواجه با این چالش مطرح شده است. با مشخص بودن دقیق مقدار آب حاصل شده می‌توان مدیریت دقیق تری بر منابع آبی داشت، مقادیر تلفات را مشخص و در راستای کاهش آن تلاش کرد. عمده‌ترین روش تعیین مقدار آب حاصل شده استفاده از دبی‌سنج‌ها در تاسیسات آبرسانی می‌باشد. اما مشکل در قیمت بالای دبی‌سنج‌ها است.

این عضو هیات علمی مجتمع آموزش عالی اسفراین به عنوان مجری طرح " مطالعه، طراحی و ساخت دبی‌سنج‌های ارزان قیمت با هدف توسعه مدیریت منابع آبی" در خصوص جزئیات این طرح در ادامه گفت: این طرح در سال ۱۳۹۷ مورد تایید شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به عنوان طرح ملی قرار گرفت و روند اجرای طرح از ابتدای سال ۱۳۹۸ آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه با گذشت ۱۰ ماه از اجرا، این طرح پیشرفت ۶۰ درصدی داشته است و تاکنون یک سیستم کالیبراسیون بر مبنای سرریز‌ها طراحی و ساخته شده است و صحت نتایج آن مورد تایید کارشناسان صنعت آب و فاضلاب قرار گرفته است، افزود: مهمترین دستاورد این طرح کاهش قیمت تمام شده دبی‌سنج‌های کاربردی از طریق ساخت نمونه‌های ابتکاری است که تاکنون یک نمونه اولیه از آن ساخته و در مرحله تست و کالیبراسیون می‌باشد.

طرقی در پایان اضافه کرد: طبق برنامه زمان‌بندی ارائه شده تا یک سال آینده اجرای طرح به شکل موفق به پایان خواهد رسید و امید داریم با اجرای این طرح گامی مهم در جهت مدیریت منابع آبی برداریم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار