یکی از اساتید دانشگاه سمنان از تشکیل حلقههای علمی در این دانشگاه خبر داد و گفت: این فعالیتها منجر به تشویق دانشجویان به پژوهش، اشتغالزایی و همچنین حل شدن بخشی از مشکلات صنعت شده است.
قوچانی، از اساتید گروه معماری دانشگاه سمنان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص موضوع ارتباط با صنعت گفت: ما در داخل دانشگاه یک سری حلقههای علمی از طرف بسیج دانشگاه تشکیل داده ؛ فراخوان دادیم و از اساتیدی که مشتاق کارهای علمی و پژوهشی هستند، دعوت به عمل آوردیم. همچنین از تعدادی از دانشجویان که علاقمند بودند و پتانسیل فعالیت علمی را داشتند نیز، خواستیم که در این برنامه شرکت کنند.
قوچانی افزود: چند جلسه عمومی برای آشنایی این افراد با فعالیتها برگزار شد و تعدادی از آنها به صورت داوطلبانه تشکیل یک گروه و حلقه علمی را دادند. این حلقه علمی به موضوعات بین رشتهای میپردازد و تمامی رشتههای دانشگاه زیر مجموعه این حلقههای علمی میشدند و میتوان گفت از تمامی رشتهها در این گروه حضور دارند.
این استاد معماری دانشگاه سمنان در ادامه گفت: ما در این گروهها و حلقههای علمی مسائل بینا رشتهای را مطرح میکنیم که این خروجی آن یک سری ایده و طرحهای پژوهشی است. این ایدهها یا برگرفته از طرحهای پایان نامه دکتری یا ارشد آنها بوده و یا ثبت اختراع آنها است.
وی خاطرنشان کرد: مسائلی که در گروه مطرح میکنیم از تمامی جنبهها مورد بررسی قرار میگیرد و همه رشتهها نقطه نظرات خودشان را اعمال میکنند و در نهایت کار تقسیم بندی میشود. بخشی از کار به کسانی که در آن رشته فعالیت دارند، سپرده میشود و طی چند جلسه اطلاعات کامل در مورد آن موضوع را کسب میکنیم.
قوچانی در ادامه گفت: بعد از اتمام این روند و جمع آوری اطلاعات پایه، اعضا تصمیم میگیرند که برای ثبت اختراع یا طرح پژوهشی با بعضی از ارگانها دولتی یا شرمتهای خصوصی اقدام کنند.
این استاد رشته معماری درباره خروجیهای ارتباط دانتشگاه با صنعت گفت: خروجی این ارتباط اول در این است که ما طرحی را ارئه میدهیم که باعث باز شدن گره بخشی از مشکلات صنعت میشود. گام بعدی این است که امکان ثبت اختراع در این طرحهای پژوهشی را بالا میبرد که ما نیز چنین موردی را داشتیم. یکی دیگر از خروجی این ارتباط این است که دانشجویان را به موضوعات جدید و طرحهای نو و خلاقانه برای پایان نامه هایشان سوق میدهد. در خروجی آخر میتوان به گرفتن مقالات isi و مقالات پژوهشی داخلی اشاره کرد.
وی در خصوص سودآوری بخشی از این پروژههای انجام گرفته، گفت: در حال حاضر گروه به اختراع یک نمونه تازه از استفاده مصالح چوبی میپردازد که از نظر هزینه مقرون به صرفه و در برابر آتش سوزی مقاوم باشد. هدف ما بر این بوده که حداکثر کارایی را در حداقل هزینه و مصالح به پیش ببریم. این نکتهای که ذکر کردم نزدیک به ثبت اختراع است.
قوچانی در پایان افزود: از فعالیتهای دیگری که میتوان به ان اشاره کرد ارائه یک طرح پژوهشی برای پدافند غیر عامل بوده است. در این زمینه ما سعی کردیم به این نکته بپردازیم که از ایستگاههای مترو تهران برای اسکان موقت در زمان حادثه استفاده کنیم و منجر به بستن قرارداد با دانشگاه شده و دانشجویان توانستند از طریق این طرح با طرفهای قرارداد همکاری داشته باشند.