کد خبر:۸۲۳۶۰۱
گزارش|

زنگ خطر سلامت انتخابات به صدا در آمد! / داستان «حقوق» خوانی که قانون شکن شد

واضح است آنچه از صحبت‌های جناحی اخیر رئیس جمهور برداشت می‌شود شباهت کمی به دغدغه‌های جمهوری خواهی و بیشتری به سهم خواهی و قدرت طلبی دارد.

داستان حقوق خوانی که قانون شکن شد / قانون‌دانِ قانون‌شکن

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «شما که در جلسات خصوصی می‌گویید مجلس بعدی ۱۰۰ درصد برای ما است چرا غصه می‌خورید بگذارید یک رقابت سالم شکل بگیرد؛ مجلس هم برای شما نوش جانتان؛ همه تلاش کنیم مشارکت بالا برود.»

شاید باورش کمی سخت باشد اما این بخشی از صحبت‌های رئیس جمهور کشورمان در جمع استانداران و فرمانداران در روزهای منتهی به انتخابات است. این سخنان بیشتر از آنکه شبیه متن سخنرانی یک رئیس جمهور باشد به حرف‌های رئیس یک حزب و یک طیف فکری سیاسی شباهت دارد که مشغول گرم کردن خود برای کارزار رقابت است.

روحانی در قسمت دیگر صحبت‌هایش به نقش ارگان‌های مختلف برای برپایی انتخابات اشاره کرد و گفت: «مجری انتخابات در قانون وزارت کشور، استانداران و فرمانداران هستند. حالا قانون اساسی هم گفته یک دستگاهی هم نظارت کند. یک دستگاه مجری است و بار انتخابات بر دوش اوست و یک گروه هم نظارت می‌کنند حالا برعکس شده است، ناظر مجری و مجری لجستیک شده است.»

رئیس جمهور در چند جا از سخنرانی‌اش به قانون اشاره کرد اما ماده یک و سه قانون انتخابات که در قانون اساسی به آن اشاره شده را فراموش کرد.

در این مواد آمده: «انتخابات مجلس شورای اسلامی برطبق مقررات این قانون انجام می‌گیرد و دولت موظف است در برگزاری انتخابات ترتیبی اتخاذ نماید كه پیش از پایان دورۀ قبل انتخابات را برگزار کند؛ به‌طوری‌كه كشور در هیچ‌زمان بدون مجلس نباشد.

نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی به‌عهدۀ شورای نگهبان می‌باشد. این نظارت، استصوابی، عام و در تمام مراحل، در كلیۀ امور ‌مربوط‌ به انتخابات جاری است.»

حال چگونه ممکن است که مجری دستگاه برگزارکننده‌ی انتخابات خود، منتقد باشد؟ در واقع اگر نقدی وارد است به رفتار اوست که چرا نتواسته از نقشِ سیاسی خود بیرون بیاید و در یک نقشِ ملی و فراگیر قرار گیرد؟

مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز به سخنان رئیس جمهور در نشست علنی روز سه شنبه واکنش نشان داد و در تذکر شفاهی خود خطاب به او گفت:«قانون اساسی، شورای نگهبان را مفسر خود قرار داده و برنامه داخلی این شورا را در اختیار خودش گذاشته است؛ آقای رئیس جمهور امروز در ذهن مردم شبهاتی ایجاد می‌کنید و انتخابات را به انتصابات و تشریفات تشبیه کرده‌اید؛ آدم های زیادی در کشور وجود دارند، لذا اگر واقعاً انتصابات وجود داشت، نظام اجازه می‌داد امروز شما در کرسی ریاست جمهوری بنشینید؟»

صحبت‌های اخیر روحانی که قسمت‌هایی از آن در حساب توییتری‌اش نیز بازنشر داده شد و تیتر یک اکثر رسانه‌های طرفدار دولت را به خود اختصاص داد؛ با واکنش گسترده‌ی کاربران فضای مجازی نیز همراه بود و برخی از آن‌ها بر این موضوع اتفاق نظر داشتند که آقای روحانی فراموش کرده تریبونی که اکنون در دست دارد و با آن صحبت‌های جناحی می کند نتیجه پیروزی در دوره یازدهم و دوازدهم ریاست جمهوری است.

در واقع سوال بزرگ افکار عمومی از رئیس جمهور پس از نقض بی‌طرفی این است که چگونه یک فرد به ساختاری منتقد است و برای تشریفاتی شدن آن ابراز نگرانی می‌کند اما در عین حال حاضر می‌شود در همان ساختار قرار بگیرد و با آن رشد کند؟ و از آن فراتر سایرین را به مشارکت در چنین ساختاری فرا بخواند.

اظهاراتِ رئیس جمهور سخنگوی شورای نگهبان را هم به واکنش واداشت و عباسعلی کدخدایی در توییتی گفت:«از اصلاح طلبان و اصولگرایان در قانون ذکری به میان نیامده تنها سخن از واجدین شرایط است. مجری اگر جناحی باشد اصل بی طرفی را نقض خواهد کرد و نمی‌تواند مر قانون را اجرا نماید. با توجه به مسئولیت شورای نگهبان عملکرد مجریان در ایام انتخابات با حساسیت بیشتری نظارت می‌شود.»

دیگر واکنش به صحبت‌های عجیب رئیس جمهور را دکتر طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان داشت که در صفحه اینستاگرامی خود نوشت:«اظهارات سیاسی برخی مقامات در مقام سخنگویی جناح‌های سیاسی، نافی اصل بی‌طرفی مجریان و زنگ خطری برای سلامت انتخابات است. این اظهارات، نگرانی‌ها را از تغییرات گسترده و سیاسی استانداران و فرمانداران به عنوان عوامل اجرایی انتخابات در ماه‌های اخیر بیشتر و البته شورای نگهبان را به عنوان داور ملی انتخابات هوشیارتر کرد؛ دولت محترم اکنون باید پاسخگوی اقدامات هیات‌های اجرایی و تایید صلاحیت‌های خلاف قانون باشد. عملکرد جناحی و بعضا سلیقه‌ای هیات‌های اجرایی موجب شد که این هیات‌ها، بار سیاسی ناشی از رد صلاحیت افراد فاقد شرایط را با بی‌مسئولیتی نپذیرند و عملا بر دوش شورای نگهبان بیاندازند. البته شورای نگهبان از تحمل مسئولیت قانونی هراسی ندارد.»

توییت این عضو شورای نگهبان علاوه بر رفتار غیر قانونی رئیس جمهور از یک مسئله حقوقی دیگر پرده برمی‌دارد و آن اینکه در برخی از موارد نقدهای وارده به رد صلاحیت کاندیداها به برخوردهای سلیقه‌ای هیات‌های اجرایی برمی‌گردد که به لحاظ تشکیلاتی زیر مجموعه وزارت کشور و دولت تعریف می‌شوند در حالی که بابت چنین رفتاری مورد پرسش قرار نمی‌گیرند و خود نیز در این باره پاسخگو نیستند.

روحانی در قسمت دیگری از صحبت‌هایش به اتاق فکرهایی اشاره می‌کند که پیروزی انتخابات را از آن خود می‌دانند؛ طعنه‌ی او صراحتا به گعده اصولگرایان است که مشغول رصد شرایط سیاسی و تهیه لیست هستند اما فقط روحانی مقصر چنین موضع گیری نابخردانه‌ای نیست بلکه این اشتباه متوجه همه کسانی است که مستقیم و غیرمستقیم از احتمال مشارکت پایین مردم ابراز خوشحالی می‌کنند و تصور می‌کنند اگر درصد مشارکت مردم پایین باشد پیروز می‌شوند. درحالی که مشارکت پایین یک بازنده بیشتر ندارد و آن جمهوریت نظام اسلامی است.

رهبر انقلاب نیز در نمازجمعه 27 دی ماه به این موضوع پرداختند و اولین و تنها اشاره‌ای که به موضوع انتخابات داشتند حفظ درصد بالای مشارکت مردمی بود.

پر واضح است آنچه از صحبت‌های جناحی رئیس جمهور برداشت می‌شود شباهت کمی به دغدغه‌های جمهوری خواهی و شباهت بیشتری به سهم خواهی و قدرت طلبی دارد.

حالا باید منتظر ماند و تبعات حرف‌های غیرحقوقی آقای حقوق‌دان را مشاهده کرد و دید که آیا غیر از شورای نگهبان، نهاد حقوقی دیگری به این صحبت‌ها واکنش نشان می‌دهد یا خیر؟

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۸
اگر اين حرفهاي روحاني از دهان كسي ديگر بيرون مزيد همانوقت توي دهانا ميادين وفعلا حرمت روحاني را حفظ كرده ايم ولي اگر تكرار شد دهانا را لجن مال خواتيم كرد
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۰
چپ واقعی زیر خاکه
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۱
هنوز اون زنگ اصلی خطر سلامت انتخابات بصدا در نیامده اینها بخشی از نقشه هاشون با رد صلاحیت قانونی برخی از نامزدها بهم ریخته
بخش دیگری از نقشه هاشون در رد قانون جامع انتخابات و استانی شدن انتخابات بهم ریخته بود

وقتی ی وزیر کشور میگوید اگر لازم باشد شب انتخابات هم استاندار را عوض میکنم ناظر بر این است که نقشه اصلی و خطر اصلی مرحله اخذ رأی انتخابات است

چه دلیلی باعث میشود که یک استاندار توسط ی وزیر انهم شب انتخابات عوض بشود !!؟ احتمالا لو رفتن برنامه دولت برای مرحله اخذ اراء توسط استاندار یا استانداران یا فرمانداران باعث برکناری انها در شب انتخابات خواهد شد

بیاد جمله ای در یک‌روزنامه های اصلاح طلب افتادیم که نوشته بود : رییس جمهور بعدی از دل انتخابات مجلس بیرون خواهد امد
خوب این جمله میزان اهمیت انتخابات اتی مجلس برای اصلاح طلبان را میرساند

«انتخابات مال شما بگذارید مشارکت مردمی صورت بگیرد» جمله مشکوک و بو داریست که از زبان ی روحانی بیان شده

این جمله ی روحانی بیشتر شبیه رجزخوانی است وقتی اهمیت این انتخابات برای اصلاح طلبان در حد انتخابات ریاست حمهوریست و تعداد نامزدها رو طوری بالا برده اند که تعداد رد صلاحیت شده هاشون رو بتوانند جبران کنند
ایا اینها با این لشکر کشی نامزدهاشون و.. میگذارند نتیجه انتخابات مال یکی دیگه باشه !!؟
اینها اگر نامزدهای رد صلاحیت شدشون تأیید صلاحیت بشوند نمیگذارن نتیجه انتخابات مال یکی دیگه باشه اینها برنامه دارند

دولت ی روحانی با گفتن این جملات اهداف دیگری را هم دنبال میکند :

۱- کاهش احتمالی مشارکت مردمی رو میخواهند به گردن احراز صلاحیت شورای نگهبان بیاندازند تا نگویند نارضایتی مردم از عملکرد دولت و مجلس فعلی زمینه ساز این کاهش مشا رکت بوده

۲- شکست احتمالی طیف سیاسی حامی دولت را به گردن رد صلاحیت های شورای نگهبان بیاندازند همانطور که قبلا ضعف و ناکارامدی نمایندگان خودشان در مجلس را به رد صلاحیت های دوره قبلی انتخابات مجلس توسط شورای نگهبان انداختند

۳- سومین هدف هم مثل همیشه مظلوم نمایی است

با توجه به اینکه شورای محترم نگهبان رد صلاحیت شده ها را از همه طیف های سیاسی و جناحی میداند چرا یک عده از اصلاح طلب ها سعی میکنند مظلوم نمایی کنند !!؟

اینها چون خودشون مجری انتخابات هستند برنامه دارند
سخنانی که چند ماه قبل از شروع فرایند انتخابات ، و حین بررسی صلاحیت ها ، و بعد از احراز صلاحیت ها علیه شورای نگهبان داشتند و دارند تمام فشارشون رو در این مرحله گذاشتند چون این مرحله دست خودشون که مجری انتخاباتند نیست

خدا کند شورای محترم نگهبان در راستای حفظ آراء مردمی زیر بار برگزاری انتخابات الکترونیکی نرود مطمئن باشید اصرار اینها به برگزاری الکترونیکی مرحله اخذ رأی برای افزایش سرعت و کاهش هزینه های انتخاباتی نیست اهدافی دیگر پشت این اصرار هاست

اگر در یک دوره انهم بصورت محدود انتخابات الکترونیکی را در برخی از شهرها انجام دادند و اشکالی پیش نیامده دلیل نمیشود که اگر انتخابات الکترونیکی بطور گسترده در تمام شهرها برگزار شود اشکالی پیش نخواهد امد

اینها بر اساس اطلاعاتی که از انتخاباتهای قبلی دارندو یه سری کارهایی که چند ماه بعد از بهمن ۹۷ (تقدیم لایحه جامع انتخابات بمجلس) انجام دادند حتی میدانند که سلیقه و گرایش سیاسی فلان بخش از فلان شهر چگونه است!؟ و خوب میدانند که کجاها باید دستگاهای الکترونیکی اخذ رأی رو مستقر کنند !!؟

اینکه اینها در لایحه جامع انتخاباتی که بمجلس ارائه داده بودند، از پیش ثبت نام انتخاباتی مردم سخن بمیان اورده بودند. و ذکر کرده بودند که هر کسی باید در همان شعبه ای که ثبت نام کرده رأی بدهد ؛ بخشی اش برمیگرده به اینکه بدانند چه کسانی کجا میرن رأی میدهند و کجاها!! باید دستگاههای الکترونیکی رو مستقر کرد !!؟

پیش ثبت نام انتخاباتی مردم فوایدی مثل جلوگیری از کمبود تعرفه در بخشی از شعبه های انتخابات دارد اما معایبی هم دارد که میتواند سلامت انتخابات را تهدید کند

باذوجود و با تمام این اوصاف ، خیال شورای نگهبان و دلسوزان نظام راحت باشد مردم از اونجایی که در این شرایط خیلی دلشون میخواد که مجلس کارامد تر داشته باشند میان در انتخابات شرکت میکنند

اعتراضات بحق مردمی که با اغتشاشات منحرف شد میتواند با آراء مردمی در انتخابات ظهور پیدا کند بهترین راه اعتراض، آراء مردمی پای صندوق رأی است مردم به هرکسی که اعتراض دارند با رأی خودشون اون اعتراض رو اعلام کنند نه با شرکت نکردن در انتخابات
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۲
حنااب روحانی پیش مردم رنگی نداره بیچاره این ملتیکه تنقلاب کردند و جنگ را با گوشت بچه هاشون چرخاندند تا امثال شما بیان غارتگری کنند.برو برادرت و خویشانتو که از بر جایگاهت خوردند و بردند جلوشونو بگیر .فقط خدا صبر بدهد به رهبرمون
7
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۳
رییس جمهور مملکته .مجری قانون اساسی وانتخابات .اونوقت شما میگین سهم خواهی
3
4
ناشناس
Canada
۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۵
واقعا مردم باید از خود بپرسند چرا برخی برای نماینده شدن حاضرند هر کاری بکنند.اینقدر تشنه بودن برای خدمت؟ پس بعد چهل سال خدمت چرا وضع ما این است؟
9
3
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۹
تمام بدبخیهای مملکت بخاطر زیاده خواهی های اصلاح طلباست خدا لعنتشون کنه، مردم به دنبال مسئولینی هستن که دلسوز باشن نه جاه طلب
7
1
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۲
خدایا همه ما را از شر شیطان حفظ کن.
آقای روحانی میشه کمی هم از شاهکارهای اقتصادی این شش ونیم سال بگید!!! این مجلس که دربست گوش بفرمان شما بود چه گلی به سر مردم زدید که حالا نگران مجلس غیر همسو با خودید؟
تا کی میخواهید سوار بر وهم شیطانی خود خون شهدا وعزت ملت را پایمال کنید؟
آقای روحانی شما هرگز از گندم ری!! نخواهید خورد وننگ ابدی ذلت در برابر طاغوت را بر پیشانی خواهید داشت مگر اینکه توبه کنید واز تمام مستضعفان جهان که چشم به این انقلاب دوخته اند عذر خواهی کنید وباقی عمر خود را برای تهذیب نفس وکشتن دیو جاه طلبی در انزوا سپری کنید شاید رستگار شوید!!!
10
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۴
هر کسی که فرافکنی و دست و پا میزنه
بدونید
هیچ برنامه ای برای کشور شما نداره
خلاص
3
0
پربازدیدترین آخرین اخبار