به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه فرامنطقهای رای الیوم در بخش سخن سردبیر خود به قلم «عبدالباری عطوان» یادداشتی را در خصوص طرح آمریکایی معامله قرن منتشر کرد و گسرتش مقاومت مسلحانه در همه خاک فلسطین و نه سیاستهای سازشکارانه یا رجوع به نهادهای بین المللی را راه مقابله با آن دانست.
در عنوان این یادداشت آمده است: «این یک سند تسلیم و نه طرح سازش است. این احیای مجدد نظام نژادپرستانه بانتوستان در آفریقای جنوبی است، اما کسی که اشغالگران اسرائیل را از جنوب لبنان و غزه بیرون کرد معامله قرن را سرنگون خواهد کرد.» ما فلسطینیها باید اعتراف کنیم که ۲۶ سال مذاکره و هماهنگی امنیتی (اشاره به توافقات اسلو) ما را به این نتیجه خفت بار رسانده است».
نویسنده، معامله قرن در شکل و سیاق اعلام شده آن را سند تسلیمی خواند که دونالد ترامپ معمار آن و بنیامین نتانیاهو دنباله رو آن تقدیم ملت و رهبران فلسطین میکنند.
وی با بیان اینکه طرح ترامپ برای جداسازی نژادی، بی درنگ ایجاد منطقه بانتوستان را به ذهن متبادر میکند که سنگبنای آپارتاید بزرگِ آفریقای جنوبی بود، گفت: «ما در برابر یک ساختار قدیمی متجدد از رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی هستیم که همه دنیا به مبارزه با آن پرداخت و توانست آن را سرنگون کند. در این طرح سهم فلسطینیها محلههایی پرجمعیت از سه منطقه الف، ب. و غزه است به گونهای که امنیت، منابع آب و حریم هوایی کاملا تحت کنترل رژیم صهیونیستی است.»
«بانتوستان» نام اراضیای بود که در دوران آپارتاید آفریقای جنوبی برای ساکنان سیاهپوست آفریقای جنوبی و جنوب غرب آفریقا در نظر گرفته شده بود.
در ادامه یادداشت مواضع تشکیلات خودگردان در قبال معامله قرن ناکافی خوانده شده و آمده است: «درست است که تشکیلات خودگردان و دیگر گروههای فلسطینی آشکارا مخالفت خود را با معامله قرن نشان دادند، اما این مخالفت اگر با گامهای عملی برای همه اشکال مقاومت در برابر اشغالگران همراه نشود جدی به نظر نمیرسد.
به عقیده عطوان رفتن به سمت اتحادیه عرب یا التماس دلسوزی از پایتختهای اروپایی و نهادهای بین المللی راه چاره نیست، زیرا گویی فراموش شده که ۲۶ سال مذاکره و تشویق کشورهای عربی به عادی سازی و ایراد سخنرانیهای مفصل در تریبون سازمان ملل و پیوستن به نهادهای بین المللی فقط موجب خفت و خواری بوده و دردناکتر اینکه که تشکیلات خودگردان و رئیس آن همچنان به همان خط مشی خود در هماهنگی امنیتی با اسرائیل پایبند است.
نویسنده با تاکید بر اینکه وعده محمود عباس برای تغییر رویکردش نباید با گدایی بیشتر مذاکرات و تکرار قطعنامههای بین المللی همراه باشد، گفت: «در حال حاضر باید آتش مقاومت شعله ور شود و ملت فلسطین را به خروش آورد و اوضاع را به همان نقطه اول بازگرداند. یعنی ملتی مقاوم در برابر اشغالگری ایجاد شود، تشکیلات خودگردان منحل میشود، هماهنگی امنیتی و توافقنامه اسلو لغو شود و اجازه داد ملت فلسطین خودشان سرنوشتشان را تعیین کنند و رهبرانشان را برای مرحله آتی انتخاب کنند».
رای الیوم نوشت: «رژیم آپارتایدی که دولت ترامپ به درخواست اسرائیل خواهان احیای آن در فلسطین است با قدرت مقاومت سرنگون میشود و ماندلای فلسطینی از میان خاکستر این معامله دیر یا زود سر بیرون خواهد آورد. انتفاضه اول رژیم اشغالگر را وادار کرد برای نجات خود به دنیا متوسل شود و وجود ملتی مبارز به نام ملت فلسطین را به رسمیت شناسد و انتفاضه مسلحانه دوم قدرتهای بزرگ را به ایجاد فوری نقشه راه و تشکیل کمیته چهارجانبه صلح کشاند».
نویسنده سرنگونی معامله قرن را نظیر سرنگونی رژیم اسرائیل در نوار غزه و قبل از آن در جنوب لبنان قطعی خواند و گفت: «اما این امر فقط با همه اشکال مقاومت و نه با خط مشی تشکیلات خودگردان محقق میشود که با رویکرد تسلیم پیش میرود و همچنان محافظ امنیت اسرائیل است چیزی که بدترین و خوارترین سابقه در تاریخ انقلابهای جهان است».
عطوان گفت: «ملت فلسطین حالا در برابر خطرناکترین دو راهی تاریخ قرار گرفته است یا باید از خاک، ناموس و شرافت خود بگذرد و رشوه۵۰ میلیارد دلاری مسمومی را که ترامپ از گاوهای شیرده عربی دوشیده است به عنوان بهای فلسطین بپذیرد که توهینی بزرگتر از این نیست یا در برابر این توطئه همانند دیگر ملتها مقاومت کنند. مقاومت حقی مشروع بر اساس قوانین بین المللی است و موجب آزادی بیش از ۱۷۰ کشور عضو سازمان ملل شده است و اینجا جای حرف زدن از موازنههای قوا و سنگینی آن به نفع دشمن نیست، زیرا این بهانه شکست خوردههای خوار و ناکام است».
نویسنده در ادامه هشدار داد: «ما در حال حاضر در مرحله دوم ایجاد اسرائیل بزرگ به سر میبریم همه فلسطین تحت حکومت صهیونیستها قرار گرفته است و گام بعدی الحاق اردن و به دنبال آن عراق، مصر و عربستان به اسرائیل است و از همین رو همه عربها و مسلمانان برای مقابله با این خطر باید متحد شوند.»
در پایان این یادداشت آمده اسـت: «معامله قرن هرگز تصویب نمیشود، زیرا محور مقاومت و ملت فلسطین آماده انقلاب هستند، همان گونه که هزاران فلسطینی پس از شکست سال ۱۹۶۷ برای مقاومت برابر اشغالگری زاده شدند و مقاومت به عنوان پاسخی به توافقات اسلو شکل گرفت و حالا هم مجددا انقلاب خواهند کرد و جایگزینهایی را خلق میکنند که پرچم مقاومت را مجددا بر دوش خواهد گرفت.»