سند تحول حرکتهای جهادی نتیجه تلاش جهادگران سراسر کشور است که پس از رونمایی مبنای کار حرکتهای جهادی خواهد بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صادق مفرد، مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکتهای جهادی با اعلام نزدیک شدن به زمان رونمایی سند تحول و نوسازی حرکتهای جهادی گفت: سند تحول و نوسازی حرکتهای جهادی ۱۷ بهمن ماه سال جاری باحضور سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار نقدی معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ۵۰۰ گروه جهادی کشور رونمایی خواهد شد.
وی افزود: این سند حاصل جلسات متعددی است که در استانهای مختلف کشور در یک سال گذشته با موضوع حرکتهای جهادی برگزار شده است.
مفرد تاکید کرد: یک سالی است که مجمع جهادی جهادگران در کشور تشکیل شده و عزیزانی که نمایندگان گروههای جهادی در سطح کشور هستند به بحث و بررسی در رابطه با موضوعات جهادی پرداختهاند و در طی این مدت نکات و مطالب خود را ارسال کردند. مرکز مطالعات و هدایت حرکتهای جهادی و سازمان بسیج دانشجویی هم در طول سال حداقل به ۱۸ استان از نزدیک سر زده و جلساتی با گروههای جهادی داشتند و با توجه به نکات و مسائلی که پیش روی گروههای جهادی قرار دارد و جلساتی که برگزار شد سند تحول و نوسازی طراحی شد.
مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکتهای جهادی تصریح کرد: در تدوین این سند ابتدا مطالعاتی روی بیاناتی که مقام معظم رهبری درباره حرکتهای جهادی داشته اند، داشتیم. البته در رابطه با حرکتهای جهادی برخی از این اسناد بالادستی ازجنس بیانات امام و رهبر معظم انقلاب و آیات و روایات بعد از دیدار سال ۸۹ گروههای جهادی با رهبر معظم انقلاب در قالب “سند چشم انداز حرکتهای جهادی” تدوین شده بود.
وی یادآور شد: سند تحول و نوسازی اجراییتر و عملیاتیتر از سند چشم انداز است. در این سند نظام مسائل گروههای جهادی مبتنی بر ماموریتها ترسیم شده و سپس تحولات مورد نیاز مورد نظر مشخص شده است.
مفرد با اشاره به برگزاری جلسات متعدد برای تدوین سند تحول نوسازی گفت: در نهایت این سند که به عنوان بالاترین سند و مبنای عملیات گروههای جهادی و بسیج سازندگی است تنظیم شده است.
وی گفت: یکی از بخشهای این سند به مبانی و ماموریتها میپردازد که اشاره به چشم انداز حرکتهای گروههای جهادی و بیانات اخیر مقام معظم رهبری در جمع جهادگران دارد.
مفرد گفت: بر اساس ماموریتهای نظام مسائل ترسیم شده است، یعنی به شیوه مسئله یابی بجای پرداختن به مشکلات، علل را مورد بررسی قرار دادیم و بعد از آن به بحث تحول حرکتهای جهادی رسیدیم که این تحول در دو بخش سازمانی و تشکلی (گروههای جهادی) باید اتفاق بیفتد و هر کدام از این دو بخش هم در دو سطح تحول گفتمانی و تحول ساختاری محقق میشود.
دبیر مجمع جهادگران کشور اظهار داشت: آنچه گفته شد در سند تحول نوسازی حرکتهای جهادی منسجم شد و این سند را به بحث و نظر دوستان جهادی گذاشتیم و نظر صاحب نظران مختلف را در رابطه با این سند جمع آوری کردیم و انشالله بنا داریم در دومین اجلاس مرکزی گروههای جهادی آن را رونمایی کنیم.
وی گفت: همچنین بنا داریم این سند را مبنای عملیات خود در چه در لایه سازمانی و چه در لایه گروههای جهادی قرار دهیم و انشالله بر اساس آن برنامههای آینده گروههای جهادی تنظیم و اجرایی خواهد شد.