به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از ستاد ازدواج دانشجویی، کارگاه آموزشی آشیانه، صبح امروز با حضور بیش از 500 زوج دانشجو برگزار شد.
جلیل معماریانی، مدرس مهارت های زندگی و موفقیت در این کارگاه، با تاکید براینکه تفاوت های زن و مرد، لازمه رشد و تعالی آن ها است نه مایه ضعف و تحقیر یکدیگر گفت: عشق واقعی این است که نقش خودمان را برای تامین نیاز همسرمان همیشه ایفا کنیم و مدام دنبال انجام وظایف همسرمان نسبت به خود نباشیم.
وی افزود: وقتی مدام به نیاز خودمان و وظیفه همسرمان توجه کنیم، زندگی دچار آسیب می شود؛ در حالی که نباید زندگی را پیچیده و اشتباهات و ضعف های گذشته را به خاطر سپرد.
معماریانی با تاکید براینکه زندگی باید خودآگاهانه باشد، تصریح کرد: قدرت نمایی و زورگویی مرد به خاطر برآورده نشدن نیاز احساس قدرت و اقتدار او توسط همسرش است اما به عکس شخصیت مرد، زن، موجودی لطیف و به دنبال توجه است.
مدرس مهارت های زندگی ادامه داد: در عین حال، هنگام بحران و خطر نباید با خانم ها مشورت کرد چرا که خانم ها برای تصمیم گیری، نیاز به تمرکز و سنجش همه جوانب دارند و این امر، زمان بر است.
وی همچنین از خانم ها خواست مثبت نگری داشته و به نیت همسرشان نگاه کنند نه ضعف های رفتاری او؛ «به عنوان مثال اگر همسرتان میوه خریده در حالی که نیاز نبوده است به جای اعتراض، از او به خاطر «به فکر نیاز خانه بودن» تشکر کنید و بعد سرفرصت به او بگویید که پیش از خرید با شما هماهنگ کند.
معماریانی با اشاره به کاهش ابراز محبت همسران به یکدیگر در دوران بعد از عقد و ازدواج نسبت به پیش از آن تاکید کرد: باید خیلی جدی فکر کنیم که چرا در روابط قبل از عقد و محرمیت، اینگونه عمیق و صمیمانه ابراز محبت داریم اما بعد از ازدواج که رسما زن و شوهر هستیم، به مرور و به بهانه های مختلف از این مهم دریغ می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه همسران حین گفتگو باید همه توجه و حواسشان به یکدیگر باشد افزود: وابستگی به مرد در وجود زن است و این یک حسن است؛ مرد باید زندگی را مدیریت کرده و زن نیز از او اطاعت کند چرا که زندگی مشترک، محصول زوجیت و خروج از فردیت است.
مسئوولیت پذیری فرزندان حاصل مهرورزی مرد و اقتداربخشی زن در خانواده است
این کارشناس مسائل خانواده خاطرنشان کرد: اگر می خواهید فقط به فکر خودتان و نیازهایتان باشید بهتر است ازدواج نکنید؛ اگر سیستم روابط خانوادگی درست باشد، مرد مهرورزی می کند و زن اقتداربخشی و نهایتا بچه ها مسوولیت پذیر می شوند.
معماریانی، ضعف ارتباطات همسران را از علل مهم ایجاد تعارض در زندگی مشترک دانست و گفت: دو رکن اصلی ارتباط، گوش دادن و توجه کردن است؛ آقایان بدانند پاسخ سردرد خانم، دادن راهکار مثل قرص خوردن نیست بلکه با گفتن درد، نیازش به توجه را بیان می کند.
وی با یبیان اینکه هدف اصلی زن در گفتگو، مهرطلبی و هدف مرد، اقتدارطلبی است، یادآور شد: اگر مرد به جلوه گری های زن در خانه به خوبی توجه کند زن محتاج جلوه گری در بیرون خانه نمی شود و عفت و حیایش محفوظ می ماند.
مدرس مهارت های زندگی به زوج ها جوان تاکید کرد: هنگام انتقاد، ابتدا نقاط مثبت همسرتان را بیان کنید و بعد از ضعف ها و کاستی ها بگویید. از طرفی این ضعف ها و اشکالات را به همسرتان برچسب نزنید مثلا به جای اینکه بگویید تو «تنبلی»، باید گفت «تنبلی نکن» و بجای «تو مرا عصبانی می کنی»، باید گفت «وقتی این کار را می کنی من عصبانی می شوم».
مدیریت زمان و مدیریت مصرف را تمرین کنید
وی با اشاره به اهمیت دانش و آگاهی برای موفقیت در هر زمینه ای ادامه داد: مدیریت مصرف در زندگی را تمرین کنید تا بتوانید هزینه ها را کنترل کنید واین نیازمند توانمندشدن است بنابراین به مهارت نیاز دارد.
معماریانی به زوج های جوان خاطرنشان کرد: اگر زمان را مدیریت کنید اقتصاد هم مدیریت می شود زیرا اقتصاد در بستر زمان شکل می گیرد.
وی افزود: برای رسیدن به زندگی مطلوب، کتابخوانی، سحرخیزی و رعایت ادب و احترام نسبت به یکدیگر و بزرگترها را فراموش نکنید.
گفتنی است، بیست و سومین دوره مراسم ازدواج دانشجویی(طرح ملی همسفر تابهشت) از دی تا اسفندماه سال جاری در مشهد مقدس برگزار می شود. علاقمندان می توانند تا نیمه بهمن ماه از طریق سایت اینترنتی ezdevaj.nahad.ir یا مراجعه حضوری به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها یا امور فرهنگی برای شرکت در این مراسم ثبت نام کنند.