محققان در تازهترین مطالعات خود به تاثیر فوقالعاده رایحههای مختلف به ویژه گل رز برای یادگیری در هنگام خواب پی بردند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، یادگیری بی دردسر هنگام خواب، رویای بسیاری از مردم است. اثر بو بر یادگیری موفق در حین یادگیری و خواب برای اولین بار در یک مطالعه آزمایشگاهی گسترده بررسی شده است. محققان در دانشگاه پزشکی فرایبورگ آلمان یادگیری دانش آموزان را با وجود رایحه و بدون آن و در شب آزمایش کردند و نتیجه گرفتند که دانش آموزان هنگام وجود رایحه رز بهتر کلمات را به یاد میآوردند.
یورکن کورنمایر، از گروه روانپزشکی و روان درمانی دانشگاه فرایبورگ گفت: ما نشان دادیم که استفاده از رایحه در زندگی روزانه بسیار موثر است و میتواند در راههای هدفمند استفاده شود.
برای این مطالعه، محققان ابتدا چندین آزمایش را با ۵۴ دانشآموز کلاس ششمی از دو کلاس مختلف یکی از مدارس جنوب آلمان انجام دادند. از شرکت کنندههای جوان گروه آزمون خواسته شد تا بخورهای رایحه گل رز را حین یادگیری لغات انگلیسی روی میز بگذارند و هنگام خواب نیز آن را کنار تخت خود قرار دهند. در آزمایش دیگری، آنها بخور را حین آزمون لغت انگلیسی در مدرسه کنار میز دانش آموزان قرار دادند. نتیجه با آزمونی که هیچ نوع بخوری در طی آزمایش یا چندین مرحله وجود نداشت، مقایسه شد.
نویمان میگوید: اگر دانش آموزان از رایحهها در طی یادگیری و خواب استفاده کنند یادگیری آنها ۳۰ درصد افزایش مییابد، همچنین نتایج پیشبینیها نشان میدهد که این رایحهها حافظه را در طی آزمون لغت بهبود میبخشد.
کورنمایر میگوید: یک یافته خاص فراتر از مطالعه اولیه، این بود که رایحه وقتی در تمام شب وجود داشته باشد هم کار میکند و این باعث میشود که یافتهها برای استفاده روزانه نیز مناسب باشند.
مطالعات پیشین فرض میکردند که رایحه باید در طی یک مرحله خاص و حساسی از خواب وجود داشته باشد. با این حال، چون این مرحله از خواب باید با اندازهگیری فعالیتهای مغزی در طی الکتروآنسفالوگرام در آزمایشگاهها تایید شوند، برای استفادههای روزانه مناسب نبودند.
کورنمایر بیان کرد: مطالعه ما نشان میدهد که ما میتوانیم یادگیری را حین خواب راحتتر کنیم و بینی ما میتواند کمک قابل توجهی به این امر کند.