کد خبر:۸۲۲۹۵۱
گزارش |

هوش مصنوعی تا چه میزان از قوانین انسانی تبعیت می‌کند؟

هوش مصنوعی و یادگیری ماشین فناوری است که توانسته زندگی انسان‌ها را تغییر دهد، اما آیا در این میان به قوانین انسانی توجه شده است.

گروه فناوری خبرگزاری دانشجو – حمیده آقاجانی؛ هزاران محقق در جهان هر روز تلاش می‌کنند تا تکنولوژی‌های موجود را توسعه داده و دستاورد‌های جدیدی را به جامعه ارائه کنند. یکی از این فناوری‌ها که بار‌ها به آن پرداخته شده هوش مصنوعی است. فناوری که می‌تواند با تقلید از هوش انسان کار‌هایی شبیه به مدل انسانی انجام دهد و بسیاری بر این باورند که در آینده نه چندان دور بسیاری از مشاغل حساس و خسته کننده به ربات‌هایی با هوش مصنوعی سپرده خواهد شد.

اما با همه محسنات هوش مصنوعی، نگرانی‌هایی هم به وجود می‌آید اینکه اگر ربات‌های هوشمند به سطحی از قابلیت برسند که بتوانند بدون یک برنامه تعریف شده اقداماتی علیه انسان‌ها انجام دهد آینده جهان چگونه خواهد شد. برخی دیگر نگرانند که با توسعه ربات‌های هوشمند بسیاری از انسان‌ها شغل خود را از دست دهند.

با توسعه این علم رقابت در بین شرکت‌های بزرگ صنعتی نیز افزایش یافته تا جایی که خودروسازان و صنایع فضایی نیز تمایل روزافزونی برای استفاده از این تکنولوژی در محصولات خود داردند. اما سوال اینجاست که آیا با رشد این فناوری قوانین مربوط به آن نیز تدوین شده است؟ آیا برای خودسری یک ربات با هوش مصنوعی محدودیت و ممنوعیتی در نظر گرفته شده است؟ برخی تحلیلگران اروپایی معتقدند این علم بسیار نوپا است و هنوز زمان مناسب برای تنظیم قوانین بازدارنده نرسیده است البته اقدامات جزئی نیز صورت گرفته است که شاید شاخص‌ترین آن تنظیم مقررات حفاظت از داده شخصی (GDRP) در اروپا است و شرکت‌ها بر اساس این قوانین موظفند در مورد تصمیم گیری‌های خود در زمینه استفاده از داده‌ها با مشتریان شفاف باشند.

شفافیت می‌تواند مسیر جریان یک حرکت در شرکت‌های بزرگ را نشان دهد، اما آیا همه رگلاتور‌ها تضمین خواهند کرد که حریم خصوصی مشتریان رعایت می‌شود. هوش مصنوعی این توانایی را دارد که حجم بالایی از اطلاعات را در کمترین زمان ممکن بررسی کند، مسئله‌ای که برای انسان مشکل و زمان‌بر است، اما آیا این حجم از سرعت ضمانتی برای رعایت امنیت اطلاعات نیز هست؟ آیا امکان هک وجود ندارد؟ آیا این امکان وجود ندارد که برخی سازمان‌ها با مقاصد خاص از این اطلاعات استفاده کنند؟

بسیاری از سازمان‌های جاسوسی، اطلاعاتی و تروریستی می‌توانند از هوش مصنوعی در راه سوء استفاده کنند. درآمد حاصل از هوش مصنوعی تا چند سال آینده به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در جهان خواهد رسید، رقمی وسوسه انگیز که هر گروهی را به این سمت جذب خواهد کرد و اینجاست که توسعه دهندگان این تکنولوژی باید ضمانتی برای حفظ اسرار کاربران خود ارائه کنند.
 
هوش مصنوعی تا چه میزان از قوانین انسانی تبعیت می‌کند؟

مشاغل انسانی به ماشین سپرده خواهد شد
پیشتر گفته شد که در آینده نزدیک برخی مساغل حساس و خسته کننده به هوش مصنوعی سپرده خواهد شد، این امر احتمالا بهره‌وری را در این مشاغل افزایش خواهد داد و احتمالا بدون خطا‌های انسانی سود سرشاری نصیب صاحبان آن خواهد کرد، اما آیا به این نکته توجه شده است که چه تعداد نیروی کار در اثر این خودکارسازی با بحران بیکاری مواجه هستند؟ اقدامی که ممکن است فقر و اختلاف طبقاتی را حتی در کشور‌های توسعه یافته افزایش دهد.

نکته دیگر که اهمیت بسیاری دارد، حفظ اخلاق در استفاده از هوش مصنوعی است، توسعه دهندگان این تکنولوژی تلاش می‌کنند تا کنترل آن را به دست گرفته و مسئولیت آن را بر عهده گیرند، اما آیا این امکان وجود ندارد که یادگیری ماشین روزی از کنترل انسان خارج شود؟ محققان امروزه تلاش می‌کنند تا با تجزیه و تحلیل داده‌های ذهن انسان به قدرت هوش مصنوعی افزوده و عملکرد آن‌ها را ارتقا دهند، اما اگر روزی کنترل کار از دستشان خارج شود چه راهکار‌های جایگزینی برای آن در نظر خواهند داشت؟
 
هوش مصنوعی تا چه میزان از قوانین انسانی تبعیت می‌کند؟

هوش مصنوعی این قدرت را دارد که زندگی بشری را در کمتر از ۵۰ سال آینده تغییر دهد، در حال حاضر نیز بسیاری از خدمات همچون خدمات کشاورزی، بانکداری، پزشکی و سلامتی و. به کمک این فناوری انجام می‌شود، اما باید به این نکته توجه داشت که توسعه آن اگر دقیق نباشد و قوانین بازدارنده در نظر گرفته نشود امکان بروز اقدامات ضدانسانی همچون ساخت سلاح‌های کشتار جمعی، بازار سیاه، کلاهبرداری و قاچاق وجود دارد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار