سخنگوی طالبان با انتقاد از سیاستهای متزلزل آمریکا در مذاکرات صلح، تصریح کرد که اختلافات میان کابل و واشنگتن این روند را با مشکلات روبرو کرده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، در پی درخواستهای مکرر آمریکا مبنی بر پذیرش کاهش خشونت از سوی طالبان، سخنگوی طالبان از سیاست و رفتار متناقض ایالات متحده در مذاکرات صلح انتقاد کرد.
«ذبیحالله مجاهد» سخنگوی طالبان در واکنش به اظهارات مقامات آمریکاییها در توئیتی نوشت: امارت اسلامی اراده و توان حل مشکل را دارد. روند مذاکرات را توئیت ترامپ، خواستههای متعدد آمریکا و اختلافات مسئولین در واشنگتن و کابل با مشکلات مواجه ساخت.
وی خطاب به پامپئو افزود: «آقای پامپئو برف بام خود را بر بام ما نیندازد. موضع ما اصولی و متحد است و سیاست ما مثل طرف مقابل متزلزل نمیباشد.
به گزارش فارس، پس از آنکه زلمی خلیلزاد، نماینده آمریکا در امور افغانستان با دست خالی از مذاکرات دوحه به کابل بازگشت، به اشرف غنی صراحتا گفت که هیچگونه پیشرفتی در مذاکره با طالبان پدید نیامده و آمریکا همچنان منتظر پاسخ طالبان در این باره است.
در جریان مذاکرات دوحه، آمریکا از طالبان خواسته بود تا «طرح کاهش خشونتها» را بپذیرد. طرحی که با مخالفت شدید دولت افغانستان مواجه شد.
پس از آنکه ترامپ مذاکرات آمریکا با طالبان را بهدلیل کشته شدن یک سرباز آمریکایی در کابل متوقف کرد، طالبان اعلام کرد که تنها در صورتی حاضر به پذیرش آتشبس میباشد که آمریکا از افغانستان خارج شود.
مذاکرات آمریکا و طالبان در حالی در دوحه صورت گرفت که دولت افغانستان نقشی در آن نداشته و مقامات افغانستان همواره از عملکرد خلیلزاد در روند صلح انتقاد کردهاند. بسیاری از کارشناسان میگویند که خلیلزاد دولت افغانستان در روند صلح به حاشیه رانده است.
طالبان اخیرا اعلام کرد که زیادهخواهی نمایندگان آمریکا در مذاکرات دوحه، این گفتگوها را با بنبست مواجه کرده است. ملاعبدالغنی برادر معاون سیاسی طالبان نیز روز گذشته بهصراحت اعلام کرد در صورت عدم خروج آمریکا از افغانستان، این گروه ایالات متحده آمریکا را مجبور به خروج خواهند کرد.
بهدنبال ناکامی آمریکاییها در مذاکرات با طالبان، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته در دیدار با همتای ازبکستانی خود در تاشکند از طالبان خواست تا مدرک قابل اثباتی مبنی بر توانایی و اراده این گروه برای کاهش خشونتها پیش از توافق صلح در افغانستان ارائه دهد.
به نظر میرسد اختلافات میان آمریکا و طالبان و نیز شک و تردید دولت و احزاب سیاسی افغانستان مذاکرات صلح را با بنبست مواجه کرده است. این در حالی است که آمریکا پس از حضور ۱۹ ساله خود در افغانستان تاکنون نتوانسته به وعدههای خود در این کشور عمل کند و طالبان را برای آمدن پای میز مذاکره با دولت افغانستان ترغیب کند.