
کد خبر:۸۲۵۳۷۶
ضرغامی مطرح کرد
دانشآموختگان باید به جای کسب مدرک به دنبال ایجاد کسبوکار باشند
مدیرکل سیاستگذاری و نظارت راهبردی معاونت فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد گفت: فارغالتحصیلان دانشگاهی باید به جای فکر کسب مدرک به فکر ایجاد کسب و کار و ایجاد درآمد از تخصصشان باشند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید ضرغامی مدیرکل سیاستگذاری و نظارت معاونت فناوری دانشگاه آزاد اسلامی برنامه رادیویی «دستاورد» درباره عملکرد و وظایف این معاونت گفت: روند تحول دانشگاهها پس از انقلاب نشان میدهد، بیشتر نیاز به نیروی کارشناس و اجرایی است تا بتوانند نیاز دستگاههای اجرایی را رفع کنند. در ابتدا، توسعه دانشگاه آزاد فقط جنبه آموزشی داشته و تمرکز اصلی این دانشگاه روی موضوع آموزش بوده است و نیاز آموزشی نیروی انسانی کشور را پاسخ میداد و دستگاههای اجرایی نیز از دانش آموختگان دانشگاه آزاد استفاده میکردند.
وی به ورود دانشگاه آزاد به حوزه تحقیق و توسعه اشاره و بیان کرد: در چنین زمانی، مقاطع تحصیلات تکمیلی برای پاسخ به نیازی که در حوزه تحقیق و توسعه ایجاد شده بود، توسعه پیدا کرد و به عنوان مثال واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد برای پاسخگویی به این نیاز ایجاد شده است.
مدیرکل سیاست گذاری و نظارت راهبردی معاونت فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد به تغییر نیازهای کشور اشاره و بیان کرد: امروز اگر کسی مدرک دکترا نیز داشته باشد، تضمینی برای استخدام و اشتغالش وجود ندارد و به همین جهت امروز فارغ التحصیلان دانشگاهی به جای آنکه به فکر کسب مدرک باشند باید به فکر ایجاد کسب و کار باشند یعنی بتوانند از تخصص خودشان، کسب درآمد کنند.
وی ادامه داد: در این زمینه حوزههای اقتصاد دانش بنیان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مسیر جدیدی را ایجاد کرده اند تا کسب و کارها و شرکتهای دانش بنیان فعالیت کنند. معاونت فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی نیز با این نگاه تاسیس شده است، زیرا فارغ التحصیلان دانشگاهی نیاز به یک اکوسیستم و زیست بوم دارند تا در قالب کسب و کارهایی که نیاز جامعه را برطرف میکنند.
ضرغامی بیان واژه پژوهش و نوآوری را یک واژه اشتباه عنوان کرد و ادامه داد: در ادبیات دنیا، تحقیق و فناوری پیدا نمیکنیم، اما علم و فناوری به وفور پیدا میشود، زیرا فناوری نیاز به تحقیق دارد. در حقیقت در کشور تفاوت بین تحقیقات و فناوری خوب فهمیده نشده است و لذا در حوزه آموزش عالی کشور، پژوهش و فناوری به اشتباه با هم آمده است در حالی که فناوری و نوآوری بحث متفاوتی از موضوع پژوهش است و لازم است به صورت جداگانه به آن پرداخته شود.
وی با بیان اینکه فناوریها باید بتوانند در قالب حوزههای شرکتی و استارت آپی تبدیل به کسب و کار شوند، عنوان کرد: آموزش و پژوهش یک کار فرآیندی است، اما علم و فناوری مفاهیم مستقلی از آنها هستند، اما متاسفانه در کشور پژوهش را به فناوری متصل میکنیم و این موضوع سبب شده است، مسیر توسعه کسب و کارها و کارآفرینی برای دانش آموختگان دانشگاهها محقق نشود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.