کد خبر:۸۲۶۳۲۷
نشست بازخوانی ابعاد مکتب شهید سلیمانی؛

شجاع زند: حضور مردم در مراسم تشییع سردار سلیمانی به مراتب پررنگ‌تر از مناسک انقلابی بود

استاد برجسته جامعه شناسی گفت: شکل گیری اجتماعات گسترده در این ابعاد تشییع شهید سلیمانی پدیده نادری است. معمولا حضور چنین جمعیت‌هایی در کف خیابان در موقعیت‌های انقلابی پیش می‌آید.

شجاع زند: حضور مردم در مراسم تشییع سردار سلیمانی به مراتب پررنگ‌تر از مناسک انقلابی بود

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شجاع زند از اساتید برجسته جامعه شناسی در نشست خبری شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع بررسی آثار شهادت سردار سلیمانی در آستانه چهلمین روز شهادت او حضور یافت و گفت: مدعای بنده این است که واکنش عظیم مردم نمی‌تواند به استناد شخصیت و نقش و عملکرد حاج قاسم به تنهایی تبیین شود و در واقع این موضوع کفایت ندارد برای تبیین چرایی وقایع نه اینکه کوچک باشد.

وی افزود: زمینه‌ای که من درباره آن می‌خواهم سخن بگویم بافت ادراکی مردم است و منظور از زمینه‌های ادراکی چیست؟ واکنش انسان‌ها به وقایع تابع ادراک انسان از واقعیت است. با اینکه مدرنیته ما را به زیست لحظه‌ای سوی می‌دهد، اما هنوز زمینه‌های ادراکی در افراد وجود دارد. این موقعیتی است برای کسی که به این حیطه‌ها تعلق دارد تا این فرصت کم نظیر را آنالیز کتد و واکنش مردم بدرقه عظیم را تحلیل کنم.

شجاع زند ادامه داد: شکل گیری اجتماعات گسترده در این ابعاد پدیده نادری است و در کشور‌های دیگر به ندرت شکل می‌گیرد. معمولا حضور چنین جمعیت‌هایی در کف خیابان در موقعیت‌های انقلابی پیش می‌آید. این پدیده از نظر من از خیزش‌های انقلابی هم متمایز است و از حیث کمی در مرتبه بالاتری نسبت به بسیاری از موقعیت‌های انقلابی قرار دارد. با اینکه یک شخصیت نظامی وابسته به نظام مستقر بوده است، اما از محبوبیت و اقبال عمومی برای او کاسته نشده است. این موضوع به خودی خود نشان می‌دهد که این بدرقه چقدر عظیم است.

وی تصریح کرد: نظریه‌ای به نام برساخت گرایی در جامعه شناسی وجود دارد که چندان خوشنام نیست، اما به اعتقاد من این نظریه نسبتی با نظریه‌های پست مدرن ندارد. این نطریه کنشگران اجتماعی که صاحب اراده هستند را تبیین می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار