استاد حوزه و دانشگاه گفت: مراسم بدرقه شهید سلیمانی بدرقه سادهای نبود این حرکت با تظاهرات ۲۲ بهمن متفاوت است و به نوعی ارزشمندتر است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام پناهیان صبح امروز در نشست خبری شورای عالی انقلاب فرهنگی در آستانه چهلمین روز از شهادت سردار سلیمانی حضور یافت و گفت: طبیعتا افرادی که کار نظری میکنند وقتی در مواجهه با یک پدیده بخواهند تحلیل کنند باید پای برخی نظریات را در میان بکشند. ما در مواجهه با واقعیت یعنی شخصیت با عظمت سردار سلیمانی و اثر اجتماعی و اثرماندگار او بر جریان مقاومت اگر بخواهیم تحلیلی داشته باشیم که در آینده از آن استفاده شود در موضوعی که رهبری تحت عنوان مکتب سلیمانی به آن اشاره کردند، باید مقدماتی داشته باشیم.
وی اظهار داشت: مراسم بدرقه شهید سلیمانی بدرقه سادهای نبود این حرکت با تظاهرات ۲۲ بهمن متفاوت است و به نوعی ارزشمندتر است و همانطور که دوستان گفتند حتی از تظاهرات عاشورا و تاسوعای قبل از انقلاب مهمتر است. این علامت بسیاری از خوبیهاست، اما اینکه چرا در بین مردم خود را نشان نمیدهد؛ چون ما نتوانستیم عینیت یافته آن را بین مردم جا بیندازیم.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اظهارات رهبری درباره سردار سلیمانی گفت: اینکه رهبری میگویند ما باید سلیمانی را به عنوان یک مکتب بیندیشیم یعنی باید ببینیم چرا این تاثیر هست. ما اگر یک فرد مخلص و عابد و زاهد صرفا داشتیم این اتفاق و اقبال عمومی روی نمیداد، لذا مکتب حاج قاسم سلیمانی، چون از یک جامعیت برخوردار بود این اتفاق برایش رخ داد و اگر این عنصر برای او وجود نداشت، این قدرت تاثیر گذاری برای او به بار نمیآمد. اینکه ما فقط به تاثیر گذاری در منطقه خودمان محدود باشیم چنین محبوبیتی را به بار نخواهد آورد.
پناهیان ادامه داد: بخش دیگر ماجرا این است که حاج قاسم فقط مظلوم نبود هم مقتدر و هم انسانی بود که سالها از اقتدار او سخن میگفتیم. شخصیتی که قدرت آفرین نباشد، تاثیر گذاری اش در جامعه کم است.
وی گفت: الان در آموزش و پرورش ما دینی آموزش داده میشود که قدرت آفرین نیست. امام رضا میفرمایند اگر فردی گناه نمیکند شاید از ضعف او است. پس قدرت افرینی از عوامل تاثیرگذاری سردار سلیمانی است. از دیگر ویژگیهای او میتوان به عملیاتی بودن او اشاره کرد، دو صد گفته، چون نیم کردار نیست و او در مقام عمل خود را ثابت کرد نه حرف.
وی تصریح کرد: اینکه چرا سردار سلیمانی را به عنوان یک مکتب باید ببینیم برای اینکه ویژگیهای او قابل تحلیل است. اینکه ما در مدرسه هایمان میگوییم مکتب اسلام چقدر در سطح عملیاتی آن را تبیین کرده ایم؟ مثل ولایت فقیه که بسیتر کتاب دارد، اما تبیین نشده و آثار آن در هیچ کتابی نیامده است. اگر قرار است مکتب حاج قاسم شناسایی شود او را در مقام نظر صرفا نشان ندهیم. از دیگر ویژگیهای سردار سلیمانی ارزش او برای انسانهاست. همانطور که در گفتههای ایشان داریم که چرا به دختران غیر محجبه میگویید ضد انقلاب اینها هم دختران ما هستند.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: سردار سلیمانی سالها شخصیت محبوب مردم بود و به شدت دنبال شهید شدن بود حتی زودتر. معنویت حاج قاسم قابل احترام است؛ حتی برای کسی که اهل معنویت نیست. اینکه یک شخصیتی در اوج محبوبیت بگوید میخواهم شهید شوم.
وی اظهار داشت: در مکتب سلیمانی عناصر کلیدی خاصی هست که مردم توانستند با آن ارتباط برقرار کنند. ما برای مطالعه مکتب سلیمانی دو عرصه داربم یکی خود سردار سلیمان و دیگری مردم. شناختن اینکه مردم زیباییهای سردار سلیمانی را در چه دیدند جزوی از اسلام شناسی ماست.