روزهای بهمن ماه از میانه گذشته و دانشجویان دانشگاههای مختلف کشور، روند مطالبهگری خود را همراه با موضوعات روز و با توجه به مسائل استانهای مختلف دنبال کردند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ عرفان توانا؛ * هفتهای که گذشت، کشورمان جشن پیروزی انقلاب اسلامی را برگزار کرد. اهمیت این جشن آن را در همه بخشها و اقشار مختلف مردمی گسترده میکند و دانشجویان هم که میراث دار یکی از پایههای اصلی پیروزی انقلاب هستند، در جشن پیروزی انقلاب سهیم بودند.
دهه فجر دانشجویی
حضور دانشجویان در راهپیمایی ۲۲ بهمن و جشن پیروزی انقلاب اسلامی متفاوت از دیگر اقشار مردمی است؛ دانشجویان در حاشیه راهپیمایی غرفههای آزاداندیشی برپا کردند یا طومارهایی نوشتند و از مردم خواستند تا آن را امضا کنند. این برنامهها اتفاقا با استقبال خوب مردم هم مواجه شد.
دانشجویان برنامههایی هم در دانشگاههای خود برای گرامیداشت پیروزی انقلاب اسلامی برپا کردند و در آن به تبیین جایگاه انقلاب اسلامی در منطقه، به ویژه تحت تأثیر فرماندهی شهید حاج قاسم سلیمانی پرداختند و از همین طریق یاد این شهید ترور دولتی آمریکا را گرامی داشتند.
دانشجویان زنجانی از سعید جلیلی دعوت کرده بودند. جلیلی در این مراسم تصریح کرد که «جوانان امروز فریفته دستکش مخملی دشمن نمیشوند» و خیزرش ملت ایران و مقاومت مردم را یک حرکت و الگو برای همه جهان دانست.
دانشجویان اصفهانی هم ابتکار به خرج دادند و در مراسم خود از سیدسرباز روح الله رضوی دعوت کردند؛ کسی که به دلیل حضور گسترده و اثرگذار خود در میان گروههای مقاومت در نقاط مختلف منطقه شناخته شده است. رضوی در مراسم گرامیداشت دهه فجر و چهلمین روز شهادت حاج قاسم، مشاهدات خود را از سالها حضور در میان جهادگران و مبارزان علیه استکبار سخن گفت و تبیین کرد که «حاج قاسم نقش مؤثری در عملی شدن آرمانهای انقلاب اسلامی داشت».
شاید از اتفاقات خاص در راهپیمایی امسال حضور دانشجویان بین المللی در راهپیمایی ۲۲ بهمن قزوین بود. اتفاقی که خودش به تنهایی میتواند بخش مهمی از صدور انقلاب را به ملل دیگر جهان به دوش کشد.
آغاز ثبت نام راهیان نور در استانهای مختلف
از اتفاقات مهم که تقریبا از ابتدای این هفته در دانشگاههای سراسر کشور آغاز شده، ثبت نام اردوهای راهیان نور بوده است. دفاتر نهاد رهبری و نواحی بسیج دانشجویی در دانشگاههای استانهای قزوین، اصفهان، کردستان و ایلام ثبت نام را آغاز کردند. اردوهای راهیان نور هر سال در اسفندماه برگزار میشود و تشکلهای دانشجویی در این اردوها به دنبال تربیت نسل جوان انقلابی و تبیین گام دوم انقلاب هستند.
اما در کنار همه این فعالیتهای دانشجویی و دانشگاهی، دانشجویان از مسائل و مشکلات شهری و اجتماعی خارج از دانشگاه خود نیز غافل نبودند. پروندههای باز دانشجویان در موضوعاتی مانند کارخانه فذا، معدن آندریان، کارخانه هپکو و حتی جمعه بازار برازجان و بسیاری مسائل دیگر را بررسی کردند.
آخرین پروندهها
مساله ای که دانشجویان به آن ورود کرده اند، موضوع معدن اندریان است؛ معدن طلایی در مساحت ۱۲۰ هکتار که ذخیره طلای آن ۳۰ میلیون تن ارزیابی شده است. مشکل اساسی درباره این معدن طلا نحوه واگذاری آن به بخش خصوصی است و دانشجویان دانشگاه سهند تبریز به دنبال شفاف سازی آن هستند.
یکی از پروندههایی که دانشجویان سراسر کشور آن را مورد توجه قرار داده اند، مناطق آزاد است. در هرمزگان دو منطقه آزاد در کیش و قشم ایجاد شده و از زمان تأسیس تاکنون انتظار میرفت آورده اقتصادی بسیاری برای کشورمان داشته باشند و باعث رونق اقتصادی کشور شده باشند؛ اما حالا سوالات اساسی درباره فعالیت این دو منطقه آزاد برای دانشجویان و دغدغهمندان مطرح میشود؛ چرا سود این مناطق فقط نصیب سرمایه دارن داخلی و خارجی میشود نه مردم منطقه؟
مساله هپکو هم هنوز روی میز است؛ کارخانهای که وعدههای مسئولان از جهانگیری تا استاندار مرکزی آن را فرسوده کرده است. پیگیریها درباره وضعیت هپکو به اینجا رسید که هنوز وضعیت سهامدار آن معلوم نیست؛ سازمان خصوصی سازی آن را به ایمیدرو واگذار نکرده؛ بخش خصوصی جرأت خرید آن را ندارد؛ اما حقوق کارکنان پرداخت شده است، از کجا؟ نمیدانیم. این وضعیت، ادامه همان شرایطی است که از ۱۳ سال گذشته در این کارخانه دنبال شده و افقی تاریک از آینده آن را پیش چشم ما میگشاید.
مسئولان کجای کار ایستاده اند؟ خودشان که مدام میگویند پیگیر وضعیت هپکو هستند، اما کارکنان این کارخانه عظیم اثری از این پیگیریها را مشاهده نمیکنند.
در مازندران هم وضعیت کارخانه فولاد ذوب آمل، یا همان فذا هنوز معلوم نیست که بالاخره این کارخانه از حالت رکود خارج شده یا نه؟ مسئولان میگویند اوضاع بر وفق مراد است، اما کارگران حرف دیگری میزنند.
مناطق آزاد هرمزگان در محاصره سرمایهداران / کیش و قشم چه سودی برای مردم دارد؟ در هفته گذشته، قصه انتخابات هم آغاز شده است و دانشجویان با احتیاط موضوعات مرتبط با آن را دنبال میکنند. دانشجویان میخواهند دست برخی تبلیغات چیهای کاندیداها را از دانشگاهها کوتاه کنند و از طرفی رفتارهای تبلیغاتی آنان را رصد میکنند. همین مسائل اتفاقات جالب و واکنشهای خوبی را از سوی دانشجویان رقم زده است.