روزشمار انتخابات مجلس در حالی تک رقمی شده است که برخی نامزدهای حوزههای انتخابیه اردبیل هنوز انتخاب نشده، از حضور در جمع دانشجویان میهراسند!
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- عرفان توانا؛ * نزدیک انتخابات مجلس است و چالشهای دانشجویان با کاندیداها در همین چند روز باقیمانده، به شکل گستردهای افزایش مییابد.
دانشجویان، به عنوان قشر مهمی در سپهر سیاسی کشورمان، یکی از وظایف خود را شناسایی مشکلات و مسائل مردم و مطالبه حل این مشکلات از مسئولان، دانسته اند و در این مسیر بارها با نمایندگان مجلس؛ به ویژه آنان که علاقهای به حل مشکلات ندارند، دچار چالش شده اند.
دانشجویان دانشگاههای اردبیل در سابقه چهارساله مجلس دهم، ارتباط زیادی با نمایندگان مجلس برقرار کرده اند؛ از آنان دعوت کرده اند تا در مناطق محروم و حاشیه شهر اردبیل حضور یابند و از نزدیک با مردم این مناطق ارتباط بگیرند. در مراسمهای مختلف و متنوع دانشجویی از نمایندگان خود دعوت کرده اند و با سوالات خود، از آنان درباره عملکردشان در مجلس سوال پرسیده اند. در این مسیر هم پاسخهای مختلفی شنیده اند؛ برخی نمایندگان با آنان همراه شده اند و گاهی هم برخی از نمایندگان مجلس مقابل خواستههای دانشجویان ایستادگی کرده اند؛ خواستهای که بر حل مسائل مردم استوار بوده است.
اما حالا به دوم اسفند بسیار نزدیک هستیم. در همه دانشگاههای کشور، دانشجویان از کاندیداهای انتخابات مجلس دعوت میکنند تا برنامههای خود را برای مجلس یازدهم با دانشجویان در میان بگذارند. آن دسته از کاندیداها هم که سابقه نمایندگی به ویژه در مجلس دهم را داشته اند، حالا باید خود را در جایگاه پاسخگویی نسبت به عملکرد گذشته خود قرار دهند و به سوالات دانشجویان پاسخ دهند. این فرایند بی شک یکی از تأثیرگذارترین وجوه دموکراسی است که هم آزادی انتخابات را تضمین میکند و هم باعث میشود که مردم با آگاهی بیشتر نمایندگان مجلس را انتخاب کنند و تن به لیستهای حزبی و جناحی ندهند. اما حالا کاندیداهای استان اردبیل نسبت به این فرایند بی اعتنایی میکنند و با نادیده گرفتن آن، میخواهند در روندی ناسالم به پیروزی در انتخابات دست یابند.
نامزدهای انتخاباتی پاسخ دانشجویان را نمیدهند!
روح الله شاهی، فعال دانشجویی اردبیلی در گفتگو با خبرنگار ما به چالشهای جنبش دانشجویی در اردبیل با گروهی از کاندیداها اشاره میکند و میگوید: برخی از کاندیداهای انتخابات مجلس که از اردبیل ثبت نام کرده اند، از قبل سابقه نمایندگی یا تصدی گری مسئولیتهای کلان استانی و کشوری داشته اند.
شاهی توضیح میدهد: ما برنامهای تدارک دیدیم که نامزدها بیایند و از برنامههای خود دفاع کنند، به سوالات دانشجویان پاسخ دهند و اظهارات قبلی و عملکردشان را شفاف سازی کنند. اما برخی از آنان از حضور در جمع دانشجویان سرباز زدند.
این فعال دانشجویی به لزوم شفافیت هزینههای انتخاباتی نامزدهای مجلس اشاره میکند و میگوید: از همین نامزدهایی که در جمع دانشجویان حضور نیافتند، اخباری به دست ما رسیده است که بین مردم روستاهای حوزه انتخابیه خود هدایا و وعدههای غذایی توزیع میکنند.
وی میگوید: برخی از نامزدها که قبلا سابقه نمایندگی مجلس هم داشته اند و مورد تأکید ما برای حضور در جمع دانشجویان بودند، پیش از این درباره برخی مسائل صحبتهای شائبهانگیزی داشتند و ما میخواستیم فرصتی برای شفاف سازی به آنان بدهیم.
وی میگوید: برخی از نامزدها که قبلا سابقه نمایندگی مجلس هم داشته اند و مورد تأکید ما برای حضور در جمع دانشجویان بودند، پیش از این درباره برخی مسائل صحبتهای شائبهانگیزی داشتند و ما میخواستیم فرصتی برای شفاف سازی به آنان بدهیم.
شاهی بیان میکند: ما از نامزدهای انتخابات مجلس میخواهیم که هزینههای تبلیغاتی خود را شفاف سازی کنند و بگویند که پول دفتر وکالت، توزیع غذا یا هدیه بین مردم و هزینههایی که اطرافیان آنان میکنند، از کجا تأمین میشود.
شاهی ادامه میدهد: با اینکه این چند نفر از نامزدهای انتخابات مجلس در جمع دانشجویان حضور نیافتند، اما ما همچنان منتظریم به جمع ما بیایند و پاسخگو باشند.
هشتک: ترس از جنبش دانشجویی!
شاهی و دیگر دانشجویان اردبیلی نسبت به این مسائل در فضای مجازی هم واکنش نشان داده اند.
شاهی، خود در توییترش نوشته است: افسوس که عدهای علم وکالت بلد هستند، ولی با رسم وکالت بیگانه اند. وکاتی که در آن وکیل پاسخگوی موکل خود نباشد، از ابتدا باطل است.
میلاد بیغاله، فعال دانشجویی دانشگاه آزاد اردبیل نیز در توییتهایی نسبت به این مساله اشاره کرده و نوشته است: آخرین باری یک نفر در انتخابات، خود را برتر و از پیش پیروز میدان میدانست، الان در حصر است. امیدوارم سرنوشت برخی از کاندیداهای مجلس از روی تکبر به این ختم نشود.
سجاد گلی، دیگر فعال دانشجویی اردبیلی هم سوال جالبی از این نامزدها پرسیده و نوشته است: چه چیز پنهانی دارید که حتی در زمان کاندیداتوری از حضور بین دانشجویان میترسید؟
حامد سیدمحسنی، از دیگر فعالان دانشجویی اردبیل هم نسبت به مواضع برخی نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم واکنش نشان داده و نوشته است: اطرافیان یکی از کاندیداهای مجلس گفته ما انتخاب شدیم و نشستیم، منتظریم دو نفر بعدی انتخاب شوند.
اینکه دانشجویان باوجود بی اعتنایی نامزدها، همچنان منتظر پاسخگویی آنان است، میتواند نشانهای از رشد جنبش دانشجویی در اردبیل باشد. رشد جنبش دانشجویی میتواند رشد سیاسی یک جامعه را در پی داشته باشد؛ رسالتی که انقلاب اسلامی به دوش قشر دانشجو گذاشته است.