سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت:همکاران ما در حوزه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، مسئولیت تجهیز آزمایشگاه ویروسشناسی را به عهده گرفتهاند و دو آزمایشگاه ویروسشناسی آماده پذیرش این بیماران هستند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرهاد ابولنژادیان، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خصوص کرونا ویروس گفت: به محض گزارش مواردی از بیماری حاد تنفسی ناشی از کروناویروس در کشور، همه اقدامات لازم، علامت هشدار و شرایط نارنجی در سطح کشور برقرار شده است. پیش از گزارش موارد ابتلا به کروناویروس در کشور، اتباع چینی در مبادی ورودی هنگام ورود به ایران، افرادی که به چین سفر کرده بودند یا اتباع چینی شاغل در پتروشیمیها و پالایشگاهها بررسی میشدند، اما با گزارش ورود این ویروس به کشور، شرایط تغییر کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز اضافه کرد: با توجه به اینکه افرادی که به کروناویروس مبتلا شدهاند، به چین سفر نکرده بودند و در ایران نیز با تبعه چینی برخورد نکرده بودند، احتمال بر این شد که ذرات آلوده وارد کشور شده و افرادی به این ویروس مبتلا شدهاند.
ابولنژادیان ادامه داد: پس از آن مقرر شد با توجه به وضعیت مطرح شده در هر استان، تمهیداتی اندیشیده شود تا در صورت گزارش موردی از ابتلا به کروناویروس، بیمارستانهای معین تعریف شوند. وظیفه این بیمارستانها این است که موارد مشکوک به بیماری آنفلوآنزا یا کروناویروس را پایش کنند. در این راستا، بیمارستان رازی اهواز در خوزستان به عنوان بیمارستان معین تعیین شده است. در بیمارستانهای شهرستانها نیز بخشهایی به عنوان معین برای پذیرش بیماران مشکوک به آنفلوآنزای نوع B و کرونا پیشبینی شده است.
وی با بیان اینکه چهار دستگاه آمبولانس نیز برای انتقال بیماران مشکوک به بیمارستان در نظر گرفته شده است، ادامه داد: باید توجه کرد که برای انتقال بیمار مشکوک به آنفلوآنزای نوع B یا کرونا ویروس به مراکز درمانی نباید سراغ آمبولانس خصوصی رفت.
ابولنژادیان گفت: ما برای ایجاد اطمینان بیشتر، آمبولانسهای جداگانهای در نظر گرفتهایم و اگر بیمار مشکوکی با این آمبولانسها منتقل شود، آمبولانس در همان بیمارستان رازی گندزدایی و سپس خارج میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطرنشان کرد: در شهرستانها نیز آمبولانس جداگانه برای انتقال بیماران مشکوک به کرونا در نظر گرفته شده و با اولین بیمار مشکوکی که این آمبولانسها به بیمارستان رازی اهواز منتقل میکنند، آمبولانس از چرخه فوریتهای پزشکی بیمارستان خارج و گندزایی میشود و تا پایان وضعیت اضطراری، هیچ بیمار دیگری با این آمبولانس به مراکز درمانی منتقل نمیشود. همه این اقدامات برای اطمینان از پیشگیری از انتشار این ویروس است.
وی با بیان اینکه برخی اعمال جراحی الکتیو در بیمارستانها لغو شدهاند تا تردد به بیمارستانها کاهش یابد، گفت: درمانگاههای شلوغ نیز تعطیل شدهاند؛ مثلا درمانگاه چشمپزشکی بیمارستان امام اهواز به حالت تعطیل درآمده است و اعلام کردهایم تنها موارد اورژانسی به درمانگاه مراجعه کنند، زیرا تجمع بیماران در این درمانگاه زیاد است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: تعداد پزشکان در اورژانسهای بیمارستانها افزایش یافته است تا تجمع مردم کاهش یابد، زیرا اگر بیماری سرفه کند و موارد بهداشتی را رعایت نکند، میتواند منبع آلودگی باشد. بخشهای ICU بیمارستانها نیز تجهیز شدهاند.
وی گفت: در حوزه آموزش نیز آموزشهای لازم به پرسنل داده شده و پیامهایی در فضای مجازی منتشر شده است تا اطمینانبخشی و آرامش مردم حاصل شود و روشهای پیشگیری و رعایت بهداشت فردی نیز آموزش داده شوند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: همکاران ما در حوزه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، مسئولیت تجهیز آزمایشگاه ویروسشناسی را نیز به عهده گرفتهاند و دو آزمایشگاه ویروسشناسی آماده پذیرش این بیماران هستند.
ابولنژادیان ادامه داد: از بیماران مشکوک به ابتلا به کروناویروس، دو نوع آزمایش اخذ میشود که یکی از این نمونهها برای بررسی کروناویروس و دیگری نیز برای تشخیص آنفلوآنزای نوع B. است. در صورتی که مورد ابتلا به آنفلوآنزا مثبت باشد، بیمار از ایزوله و قرنطینه خارج میشود. خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مثبتی از ابتلا به بیماری حاد تنفسی ناشی از کرونا ویروس گزارش نشده است.
وی با اشاره به تشابه علائم آنفلوآنزا نوع B. و کووید-۱۹ (بیماری ناشی از ویروس کرونا) تصریح کرد: سرفه، تب، تنگی نفس و ضعف عضلانی، از علائم آنفلوآنزای نوع B. و بیماری کرونا هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تا پیش از انتشار کروناویروس، بیماران دارای این علائم، مبتلا به آنفلوآنزای نوع B. محسوب میشدند، اما اکنون با توجه به اینکه ویروس کرونا وارد کشور شده، برای احتیاط همه افرادی که این علائم را دارند، بررسی میشوند؛ بنابراین اگر عنوان کنیم که فردی مشکوک به کرونا است، به معنی ابتلای فرد به ویروس نیست بلکه ممکن است مبتلا به آنفلوآنزا نوع B باشد.
ابولنژادیان با بیان اینکه قدرت انتشار کروناویروس بسیار زیاد است، بیان کرد: این ویروس تا ۹ روز میتواند زنده بماند، در حالی که سایر ویروسها زمانی که از بدن خارج میشوند، تا مدت کوتاهی زنده میمانند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تاکید بر لزوم آرامسازی شرایط، گفت: نباید موجب تشویش مردم شویم. مردم به آرامش روانی نیاز دارند و حتما در صورت گزارش مورد مثبت ابتلا به کرونا ویروس، موضوع اطلاعرسانی خواهد شد و چیزی برای پنهان کردن نداریم.
وی در خصوص تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی بیان کرد: در استانی که آلودگی به این ویروس گزارش نشده، تعطیل کردن موجب مسافرت به استانهای دیگر میشود و در پی این مسافرتها، ممکن است آلودگی از استان دیگر به خوزستان منتقل شود.
ابولنژادیان گفت: استانی که به کروناویروس آلوده میشود، باید قرنطینه شود نه تعطیل. ما برای اطمینان تنها تجمعات، همایشها و گردهماییها را تا پایان اسفندماه تعطیل کردهایم، اما برای رفع دغدغه مردم، مراکز آموزشی نیز تا پایان هفته جاری تعطیل شده است. در شهری که آلودگی وجود ندارد، تعطیل کردن توجیه علمی ندارد.
وی در خصوص زمان فروکش این ویروس، بیان کرد: نمیتوانیم بگوییم حد و مرز شیوع این بیماری تا چه زمانی است.